4 viktiga stunder i Geofumadas historia

- Vi borde ha en blogg ...

Sade min chef (HM), med blicken frånkopplad från denna värld. Jag skämdes att inte veta ordet för en man av 73 år hade nämnt min envisa klagomål varför jag kopplad Internet fastighets kommuner gjorde underhåll. Mer än han sa det med sitt naturliga sätt att beskriva en scen 25 år framåt och varför han alltid verkade förtrollad med en astral version av verkligheten.

Mitt möte med ordet Blog.

Det var mitt första möte med ordet bloggen i september i 2005, även om det hade blivit tuggat i flera år i världen av blog-style digitala författare.

Sedan gick jag till jobbet i Guatemala och där tog jag upp frågan igen. Då var Blogger en mindre än deprimerande version, med några mallar i starka toner. Det var inte lätt för mig att förstå deras funktionaliteter helt enkelt för att de var få, med några nätter drivs jag av den första tanken på att skriva om CAD / CAM-teknik i den enda exorciststil som jag visste.

Men stressen av att inte ha tillräckligt med argument ingen aning om hur många människor kan vara intresserade av att läsa, slutade jag frågan efter fyra tråkiga artiklar och började en lydig till melankoli att lämna landet med nästan fast beslut att inte återvända på lång blogg. Så jag tog mitt schema och skissa på eventuella 25 titlar novell som kan följa min nostalgi för de ensamma nätter. Han började skriva i köket, tillsammans med en tysk som visste bara säga tack när han tjänstgjorde ett glas vätska som jag beredd med färska cashewnötter träd som huserar företaget hade anställt utländska ingenjörer. Sedan försökte han ett föredrag på engelska men detta skandinaviska Tack torka just sagt och vände sig till sluka på sin laptop.

Det var lätt att skriva berättelserna, du var tvungen att göra vad den femte klassläraren ville att jag skulle göra, med lite litteratur från min skrivarklass i mitt nyårshögskola. Allt flöt så snabbt att jag skrev en berättelse nästan dagligen, enligt min mening det bästa som hade inträffat år senare men när jag såg en professionell redaktör att arbeta insåg jag att stilen är komplicerat, så att kan få oss att förlora naturlig inspiration. Kanske var det bra att inte veta att mina berättelser kom som avrinning i små vänkrets som haft och särskilt landsmän i denna internatskola där några år av mitt tonåren som idisslat jag gick, om och om igen med den efterföljande ankomsten av nätverk social.

När jag kom till 25-artiklarna publicerade jag den i tryck och jag släppte den för att inte skriva längre om det inte var en speciell begäran. Ibland återvann jag dem här.

Mitt första möte med WordPress

du egeomatesJag var alltid rädd för WordPress, det var svårt för mig att gå igenom wp-config.php-upplagan och då visste jag inte vart jag skulle gå. Med hjälp av en mexikansk vän lyckades jag installera den och gjorde mina första steg med en hybridversion av tekniska innovationer och webbbloggar. Jag skrev tider för mig själv, tider för andra i Serturista y Blogingeniería... tills Francisco märkte att han skrev mer för mig och nästan att han kastade mig ut.

Det var en intressant skede av mitt liv, där jag förlorade min rädsla stil css, att störa .httaccess, enkla uppgifter php och andra förkortningar som kom i ett par månader: header, sidokolumnen, botten, metataggar, cms, xmlrpc , css, atom ... en hel lista har aldrig slutat.

Så småningom jag talade om Google Earth, vissa webbkartapplikationer, men det kliade mycket ägna mig åt att skriva för en publik som har platserna hade beundrat i åratal: Cartesia funnits sedan 2001 och GabrielOrtiz från 2003.

En dag från 2007 Tomás tillkännagav skaparen av Cartesia att han hade satt upp Cartesians på WordPress MU, och alla som ville ha en blogg på geomatik var välkomna. Därefter hade jag återvänt till mitt lånade land och startat ett projekt som involverade uppfattningen av en mångsidig kadastre under inställning av sammanslagna kommuner.

Om oss |

Att välja Geofumadas som ett namn var lätt. En av mina mentorer kallade mig från tid till annan att sitta framför ett ovalt bord och under rengöring med en suddgummi sa formica-styrelsen:

- Kom igen, låt oss röka en kaffe med rumslig smak.

Efter att ha gjort några scribbles på brädet skickade han mig med dikten så att han kunde göra det här diagrammet till en användbar rutin för kadastral process. Jag slutade ringa det inspirerande ögonblicket «Geofumar»Och när jag började installera den webbplats som var namnet.

Jag måste vara ärlig att jag då inte tänkte bli vad jag är nu. Början var ganska ödmjuk, flera tog inbjudan från Thomas men få hållfasthet att skriva med obsessiv disciplin. Så naiv var min punkt att i början var webbadressen galvarezhn.cartesianos.com, som alla andra första sidor där författaren försöker sticka ut sitt namn före ett varumärke; även om dess rubrik alltid var Geofumadas. Efter ett tag var det nödvändigt att vidarebefordra det till geofumadas.cartesianos.com.

Att citeras ett par gånger i forumet för Cartesia motiverade mig, även om jag utmanade mer kritiken av några som lovordade min goda avsikt, men ifrågasatte min tillfälliga slapphet, oskuld av kontext och lite utövad självförtroende. För dem måste jag mer allvarligt utmaningen att skriva för en globaliserad värld utan att glömma att jag har en UTM-koordinat, en familj, några vänner, en tjej och en blogg.

Tiden gjorde statistiken växande, WordPress blev vänligare, med plugins och teman som Tomas godvilja var omöjligt att spåra med karteserna. Jag köpte domänen geofumadas.com men jag vägrade att lämna Cartesianos, mer för tacksamhet till Cartesia än för 45-kvalitetsbesökarna som tog mig hem. Men möjligheten gavs när WordPress MU tillkännagav att stoppa utvecklingen för att inte duplicera insatserna på WP Multi-webbplatser, som jag konsulterade Tomás om kartesianerna skulle åka dit.

- Om bara du och tux skriver-. Han berättade för mig.

Så jag förstod det som ett tillstånd att gå till Geofumadas.com.

Tomás och Geofumadas.com

geofum6 år gick så att han kunde träffa Tomás personligen. Vi hade talat långa stycken men det handlade alltid om ämnen som krypterades efter OGC-standarder. Men efter tre resor till Europa, all frukt av bloggen, bestämde jag mig för att gå igenom Spanien för att tugga bordsduken och besöka några fans.

Det var roligt att vara den som talar mycket om kartor, jag gick på vilse och ville veta hur tunnelbanan och min iPad fungerade. Grundaren av Cartesia.org satt på sin snygga glasbord, i en ljusbrun kappa och välpolerade tofflor som fick honom att se allt annat än en landmätare. När han gick upp kunde jag se att han var längre än jag trodde, hans tonfall gick inte med den aggressiva moderatorn i forumen i hans fasta positioner framför COITT även om hans anda av bra människor jagade exakt med bilden av Peter Parker i episoden av Green Goblin.

En tjej följde med mig där, jag säger inte att hon guidade mig för att hon hade hälften av skulden som ledde mig till vilseledande; Idag känner jag mig ledsen att berätta för dig eftersom vi glömde att jag textade i slutet av bordet tills hungern knäckte efter nästan två timmar att prata om Pleiades bilder, orthorectification och omfattningen av ZatocaConnect. Vi bad om ursäkt för första gången och gick till hörnet för något att äta, vi såg det igen tills vi förväntade oss vaniljsås till dessert och den här gången var det Thomas som bad om ursäkt.

-Med vänliga hälsningar, hur ledsen är jag. Han sa, med mer karisma. Men med den här mannen har vi aldrig chattat.

-Hur inte, det visar. Hon sa att dra ut sina rötter i en grimas av karibisk ärlighet.

Och sedan gick vi tillbaka för att fördjupa oss igen i pratstunden, vi pratade om mina barn, vars bilder har blivit vuxna i bloggarna, även av din, tills vi, av respekt för arbetet, återvände till Infoterra-kontoret. För att säga farväl, släppte jag komplimang i tredje ursäkt format för flickan som började svett ilska i pixlar.

-Du måste veta att hälften av mina prestationer beror på Tomás.

Och han tog det av med fäktarens skicklighet.

-Och när han var känd och stor lämnade han kartesianer.

Skratten var värt ögonblicket, vi gav varandra en kram och sedan gick jag för att kompensera min sorg genom att turnera Toledo med tjejen som inte ville vara en guide efter att ett par brasilianska vänner gick med oss.

Slutsats

du egeomatesJag måste slutföra den här artikeln eftersom 43,000-fötterna är färdiga och de har bett oss att stänga av de elektroniska enheterna, så jag kommer att sluta så kort som möjligt.

Mer än stunder har de varit människor: HM, JJ, Tomás, de har varit betydande personer i det här avsnittet som jag just summerat här i korta steg. Men vägen är längre och det finns mer signifikanta människor än genom den här bloggen jag har känt. Några av dem samarbetar med mig, andra läser bara rubrikerna, andra återkommer till sist för att se om en spik faller som verkar bekant för dem och andra upprätthåller en permanent kontakt via Skype, post eller sociala nätverk.

Att få 110,000 månadsbesök kostar mycket, nästan allt för försök och fel. Med tiden kom den internationella versionen (eGeomate.com) med vad NG blev min psykolog och de sociala nätverk som lättade trycket av viktiga innehavare. Jag tror på demokratisering av kunskap som andra initierade inför mig. nu uppskattar jag den hjärtlighet som GabrielOrtiz och Cartesia fick mig, detta och mer motiverade mig att montera Z! Spaces för istället för att tävla för annonsörer, jobba tillsammans.

Jag har sett många idéer komma och gå, några för bra att dö. WordPress och gvSIG har visat mig att Open Source-modellen är lika lovande som proprietär programvara och att vi måste kämpa för det, med det och ibland mot det. Varje gång en ny blogg anländer med namnet på författaren av rubriken är mitt hopp att i 6 år kan en annan känna det lyckligt. Eftersom ju mer vi lever i detta ekosystem gör vi det latinamerikanska sammanhanget mer hållbart än geofuma gml, men lever karaktären av melankoli, vilket är inspirerat av andras framgångar och tolererar icke-kontextuell sarkasm.

Så muntra upp Om en dag du startade en blogg, ett forum eller en sida, ta den tillbaka. Om du har planer på att öppna en ny, framåt finns det utrymme för alla.

3 Svar på "4 viktiga stunder i Geofumadas historia"

 1. Hälsningar vän Mauricio
  En förtydligande Skaparna av Cartesia.org gabrielortiz.com och georumadas.com är vi olika människor.

  Bra arbete Gabriels.

 2. Hej Gabriel, nu när jag läste din berättelse, observerar jag hur hela din karriär har varit, som jag har följt för att vara i nivå med min.

  Tillbaka i 2005 jag åtog gå in i denna underbara värld GIS, särskilt genom ökningen av fria tekniker och eftersom Internet och ändlösa händelser runt omkring mig tillät mig.

  Forum Ortiz, Cartesia, gvSIG, Kosmo, etc, etc, var platser där vi är överens om ett flertal tillfällen, men jag var mer verkliga, ärligt jag inte vill tillbringa mycket tid i den virtuella världen, i dag hävdar att hållning anser jag emellertid att jag med viss tid kan ägna dessa linjer för respekt och beundran som jag alltid har haft mot dig och geofumadas.

  Jag tror att mitt i 2007 / 2008 ville genomföra något som liknar en blogg, detta för att prata med dig om, men det verkliga livet tog mig bort helt, bör ägna åt krävande uppgift att ta hand om en mycket speciell person, men jag fortfarande göra så jag tvivlar på CV tanken på att upprätthålla en blogg

  Slutligen borde ha gjort från början, jag vill gratulera dig, jag vet att era ansträngningar har väl belönas och kommer att fortsätta så länge jag kan läsa dig, jag blir upprörd ibland av foristas som på något sätt kritisera dig, men din mycket Tja, du har vetat hur du kan utnyttja dem för att förbättra, idag är det ingen tvekan om hur trevligt det är att läsa och följa dina steg.

  En stor kram från Venezuela, hälsningar ...

  Mauricio Márquez

 3. Hej god morgon
  Jag har följt din resa sedan Cartesia, när txus, du och andra, utnyttjade Cartesia för att skriva dina bloggar.
  Din blogg har alltid verkade fantastisk, det har varit ett bekvämt och roligt sätt att vara medveten om nyheterna om vårt yrke.
  Den historia jag just läste, jag hittade att röra och visar att bakom en blogg finns det människor på gatan, med drivkraften och illusionen att räkna och dela kunskap.
  Min grattis för alla dessa år.
  hälsningar
  Juan Toro
  http://es.linkedin.com/in/juantororebollo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.