Konstruera konturlinjer med AutoCAD

Innan vi kollade på att exportera data till Excel använder Softdesk, nu får vi se hur man skapar nivåkurvor, processen i Civil3D har förenklats men har vanligtvis samma logik som jag kommer att förklara från min gamla CAD Topography manual.

1. Ritning av höjdpunkter

polygonal autocadUndersökningen jag har gjort i området har en central axel som har tagit som utgångspunkt var 50 meter vid dessa punkter har tagit höjder och har sedan tagit ställning till höger och vänster beroende på ojämn mark. Jag har också tagit förhöjning av de hörn av polygon. Ritningen av detta görs i vanlig AutoCAD, enkel linje ritning, med hjälp av cirklar och prickar vid korsningar. Eftersom endast Softdesk 8 14 arbetat med AutoCAD jag var tvungen att spara filen som 14 version att bära i Softdesk.

2. Punkt Inställningar

 • Ladda Softdesk (AEC / softdesk-program), om du inte hade gjort ett projekt du väljer att skapa en ny
 • Välj cogo, då ok
 • Set Point-stil (punkter / inställningar / inställningar)

autocad mdt poäng

 • Här måste du konfigurera startpunkten och alternativet "höjningar på", så att du kan skriva dem direkt på kommandoraden, om du vill lägga till beskrivningar kan du lämna "automatiska beskrivningar" oavkryssade, då gör vi ok. Tänk på att göra alternativet "automatiska höjningar" inaktivt så att dessa anges i kommandoraden.

softdesk 8 autocad

3. Infoga punkter

 • För detta väljer vi punkterna / inställningspunkterna / manuella alternativet och sätter sedan in varje punkt och noterar höjden i kommandoraden. Om du har poäng i 3-dimensioner eller tas med från en totalstation kan du lämna alternativet "automatiska höjningar" inaktivt och bara klicka på dem med det aktiva snäppet.
 • Poängen till höger är 23-spetsarna på mitt spår, och de kommer att ta den automatiska beskrivningen «pol»

autocad höjningar

sofdesk höjningar

 • Nu skriver jag in de interna punkterna, som har en annan nomenklatur, för att jag avaktiverar den automatiska beskrivningen och anger en beskrivning varje gång vi sätter punkterna

triangulering sofdesk mdt

dtm autocad

4. Översiktsköp

 • För att göra detta väljer du AEC / softdesk-program / DTM / ok

sofdesk

 • Skapa nu en yta för att tilldela poängen, välj yta / nytt / lägg till namn / lägg till beskrivning / ok
 • För att lägga till de punkter som har angetts till den skapade ytan börjar vi genom att skapa konturen, så välj yta / ytdata / standardfel / efter punktnummer
 • Ange i kommandoraden de punkter som ingår i korsningen på detta sätt 1-23 och sedan stänga vi upprepar 1
 • då kommer vi in, ge namnet på omkretsen och återigen komma in

5. Triangulering (Digital Terrain Model eller MDT)

 • För att göra detta väljer du yta / byggyta / välj både fel, kontur och punkter alternativen inaktiverar nollhöjningar
 • då gör vi ok, skriv in, Ja för att se trianguleringen och ange sedan
 • Vår ritning ska se ut så här:

mdt civil 3d

6. Skapa nivåkurvor

 • Stäng av alla lager som du inte vill se för tillfället
 • Konfigurera konturfunktioner genom att välja kontur / konturegenskaper och aktivera följande alternativ:

konturlinjer

 • Nu skapar vi kurvorna med alternativkonturen / skapa konturen

autocad-nivåkurvor

 • Vi valde olika primära och sekundära kurvor, kommer vi att använda alla 5 primära och sekundära meter varje 1 valde också namnet på lagren
 • Då gör vi ok och går in
 • När du byter färgerna till lagren måste du hålla arbetet på det sättet.

I andra länkar ser vi hur man gör konturer med Civil 3D, Google Earth, Bentley Site, grenrörs GIS, ArcGIS.

  16 Svar på "Skapa konturer med AutoCAD"

  1. Jag har civilcad 2008 för autocad 2011, snälla berätta för mig hur man ritar konturlinjer i det här programmet

  2. hur kan jag generera kurva med nivåer med programautocadmark 2011

  3. Detta program tror jag inte är tillgängligt. AutoDesk har lanserat Civil 3D som gör något liknande, och kanske det mest praktiska och tillgängliga är CivilCAD, som är en produkt som skapats i Mexiko och körs med nästan alla versioner av AutoCAD.

  4. Bra! tills jag nyligen kände till konturlinjer, för att ha sett dem i kartografiska ark, men idag känner jag mig tillfredsställande för att jag har lärt mig att skapa dem, mycket tacksam för vad de publicerar här, jag besöker denna sida så ofta jag kan, en burk

  5. Jag skulle vilja ha detta program och ha mer information dubbel hanteringssteget x steg hur mycket det kostar och var de informerar mig om kurser av profiler, kurvor etc.

  6. mmmm Jag tror att de måste uppdateras där det civila cad och i spanska civila ögat cad är inte civilcad 3d som är ett annat program det bästa jag skulle säga

  7. Det finns versioner av Civil 3D för varje version av AutoCAD, som 2007, 2008, 2009, 2010, etc.

  8. Har det civila arbetet med auto cad 2008?

  9. Mycket bra bloggar som kommenterar, tack för informationen och hoppet på att fortsätta exponera dessa ämnen som är av stor nytta är webbplatsen mycket buenisimo

  10. Jag vill veta om det här programmet är väldigt intressant, jag är ny. tack för din tolerans.

  11. Jag vill veta om det här programmet är väldigt intressant, jag är ny.

  12. men jag vet inte, ledsen att insistera men det finns en fri ansökan att göra detta

  Lämna en kommentar

  Din e-postadress kommer inte att publiceras.

  Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.