Nästan sista brev till mina medarbetare ... Jag gick inte

Bara idag för tio dagar sedan, som du vet, slutade jag att underteckna förfarandena i samband med ett projekt som jag hade upptagen och inspirerat i sju år. Visst har de väntat på en förklaring, för bara ett par väldigt nära människor visste några dagar innan, men det var planerat från och med dagen att jag inte skulle förlora min inspiration. Jag väntade på hotellets tysta natt och beslutet om huruvida man skulle ta bort eller lämna ett par skrivböcker.

Det är rätt, jag kommer inte längre att samordna kommandot, och mina åsikter kommer knappast att vara förslag på god avsikt. Någon annan kommer att ta utmaningen är att utveckla processen steg utan att förlora optik så det fungerar, eller tålamod för enkla saker som inte fungerar än att påverka stämningen i den som är ute på marken amning med ära.

Jag är glad att ha byggt från grunden med dig en egenmakt modell baserad på gemensam förvaltning, där hjältar verksamhet är inte geofumados ideologer men vanliga människor gör vardagliga sysslor varje dag eftersom de brinner för. Det är mitt privilegium att ha lärt sig av tre typer, som lärde mig som visste uppfinna sina kunskaper för att ett system som började i servetten en restaurang, och matas disciplin av dem som inte kan förstå i början av sin storlek, eftersom det söker alla att vara experter, men vad de gör motsvarar tillskott farbröder och mostrar som bara min respekt de förtjänar att veta vad de gör kombinerar mäster.

Skriver 300 användare på två kontinenter i min sista webinar inte sammanfaller med hur de såg mig första gången jag tog 7 år sedan, särskilt eftersom mycket av hur det skulle fungera att vi utvecklar tänka högt på den öppna vägen, med människor att mer än mina medbrottslingar vid denna tidpunkt blev de "mina vänner". Men imponerande är att det inte imponerande, eftersom ingen del av innovativa idéer, bara göra tydliga rutiner:

  • För att ta bort från 230 tillfälliga kontraktstekniker en generation av 16 som jag rekommenderar med slutna ögon, även med ett certifikat för den amerikanska ambassaden. Trots att de svikit mig en gång, eftersom jag blev besviken över andra, men som skulle ge dem en tredje chans eftersom en dag var jag framför, och jag vet exakt vad jag såg i hans ögon på eftermiddagen i dalen Quimistán.
  • Ha en expert i kadastreimplementation lära allt han vet, veta att han en dag skulle göra utan det; men övertygad om att jag undertecknade honom för hans förmåga att göra kloner med bara sin höjd.
  • Konvertera en enkel fälttekniker till en metoddrivrutin som kan se upp för 20 kommuner samtidigt, ansvarig för killar som bildades för några år sedan. som mognade till graden av att lita på dem bara för att han själv lärde dem att använda från en Garmin-webbläsare för att skapa ett nät av UTM-koordinater.
  • Bryta tabuet att en vacker kvinna inte kan vara en cadastre konsult med samma förmåga som en man; som kan leda ett team av léperos fält som skulle äta hela stycket, men eftersom de inte respekterar sin konst för att jämna totalstationen i 53 sekunder vann utan att förlora sin kvinnlighet Cheto; den senare delen i ett öppet möte presentera nya fastighetsvärden och fem natten sötma återhämtar tittar i spegeln och känna mig speciell för den person som bestämde sig för att älska.
  • Hitta människor som inte är kadastre människor, men det som de hörde mig prata om tomter översatte metoden till administrativa, finansiella, ledande processer ... det har varit det bästa; inte för att vi var en lyx tillsammans, men för att vi i andras misstag hittade våra styrkor att komplettera varandra.
  • Övertygande kommunerna som samväldet kan anta roller mark, och borgmästare kan tilldela en resurs av inkomst de får en årlig injektion för landet är en daglig handling som producerar utveckling.
  • Övertyga mig via telefon att den som är i den andra änden av linjen är den person som kommer att komplettera min mest rökade idéer; som vet att han har 15 år mer erfarenhet än mig, men det enda sättet att vara trogen mig att beundra enkelheten i mina dårskaper, genom enkel nyfikenhet böja sig för att veta om denna sida av canabis hela världen är galen.
  • Genomför ett av de mest kritiska stadierna av processen och ta mig tillfredsställelsen att tre dagar före lagen som vi främjades godkändes på den nationella kongressen under en distansdu egeomatesDet är valfritt.
  • Hitta vänner även i de människor som jag förolämpade mer än en gång ...

Jag skulle lista mer, men jag gör inte mer än att upprepa vad de ... du vet, även om den tredje personen visade sig.

... där jag går

10 år sedan var jag en del av en geofundad bokstav, där jag upptäckte att det inte finns något bättre än att göra vad vi gillar; medan inspirationen varar. Jag var inte ens en del av den processen, bara marsvinen brukade de testa om det var möjligt att polska vanliga människor. även om det skulle skicka en Dale Carnegie naturligtvis få mig en amerikansk visum 30 dagar, ge mig en större än mina fötter skor, övertyga mig om att jag kunde göra saker rätt att inte vara ljusa, men balansen mellan disciplin och dumhet.

Erfarenheten var unik; Som ett resultat av det gjorde vi flera misstag tillsammans, men vi kände också den chill som kommer från att vinna för första gången ett pris för landet som nästan såg oss födda. Nästan som när Honduras slog Mexiko i Azteca. Det var trevligt en dag stå inför en rökt resten av världen, tala om för dem hur passion vi gjorde vad vi kunde, men med föreställningen om något som var för sent med tekniken för dessa år. Det i figuren i Tjeckoslovakien sade en kille som skisserade i abstrakt modell LADM ... Děvky ty jsi kdo, kurva Hondurasu?

Vi lärde oss inte något nytt, vi lärde oss bara att hjulet redan är uppfunnet. Att det inte är nödvändigt att ändra det, att separationen i vagnens axel är bara den åtgärd som tillåter de två hästarna som gör det att inte gnugga röven och det är därför nu bilarna har den mätningen. Men vi lärde oss också att just den bredden har tågskenorna ... utan att det finns en rättfärdiggörelse för att den hulk aldrig kommer att dras av hästar.

Som en följd av den erfarenheten känner jag fortfarande briljanta människor på många ställen. Så genialt men enkelt och öppet; från dem lärde jag mig att adeltitlarna i de akademiska klasserna är viktiga endast i ett par latinamerikanska länder; De ser bra ut i signaturen på e-posten men de är överflödiga i det uppenbara. De lärde mig att vara arrogant i en halv mening för att hålla god humor, men att vara kornig i signaturen för att påminna mig om att självkänslan börjar som den transformerade Laplace.

... stanna där

Omständigheterna i livet fick mig att sjunka ner i tarmar av registren kommunal mark, för att förstå vad människor vill nere och aldrig på grund av frontdesk var möjligt att få dem att göra underhåll på det nationella fastighetssystemet.

Det var så uppenbart, men det var nödvändigt att vara där för att bevisa det. Eftersom multifunktionsadaptern inte består av den mängd data den har, men förmågan att gynna vanliga människor. Kommunen får inte något genom att göra cadastre, det är knappast en kostnad; hans verksamhet är nästan alltid att samla skatter och för att han inte kunde göra cadastre; Därför skulle vinsten bli större. Ditt företag är inte att göra planer för territoriell planering, det är väldigt dyrt, men du måste få människor att leva bättre. för vilka kartor målade i pdf är inte tillräckligt.

Så vad vi gjorde var det självklara. Gör cadastrearbetet med studenter som nyligen examinerats från baccalaureatet, med den precision som verksamheten behövde för borgmästarna att älska sin kostnad. Övertygar councilorsna att för varje dollar som investeras i kadastre kan de återvända 6 till förmån för befolkningen. Att övertyga oss om att kommunerna inte ens behövde oss som experter, men som lärlingar av de mest grundläggande sakerna, men att vi kunde bygga en modell som kom att påverka det allmänna politiken i ett land.

Så stanna där, där de är oroliga. Eftersom lönsamheten i mitt bidrag till dig inte är tekniskt, så är AutoCAD-kursen den där veckan i Intibucá; de kommer att förstå att den här dagen skulle vara nära alla för sista gången; för att visa att vi inte visste hur man gjorde layouter i Microstation, men att det var möjligt att föda upp sättet att tänka högt. Mitt bidrag var aldrig att lösa sina problem eller ge den välsignelse till vem man ska komma ifrån eller avvisa. Övningen ledde oss bara till att visa att inspirationen är tillräcklig för att hitta talang och frukt av de mest torkade territorierna.

Bo där eftersom Che på Facebook har rätt: den här kontinenten upptar inte befriare, men människor som befinner sig i befrielse. Bo där eftersom disciplin i enkla saker kommer att göra att de har något att visa. De investerar tid för att komplettera sina brister, deras dåliga stavning, deras oavslutade universitetskarriär, deras lilla passion för att läsa, att undersöka,

och framförallt för att skriva; eftersom det inte är ett nöje att utmärka, det är snarare ett verktyg för att beställa idéer. Det uppenbara upptar inte ordning; men våra idéer bör kopplas systematiskt och översättas till skribenter på svarta tavlan, i bloggartiklar, i träningshandböcker, i systematisering av god praxis, vid konceptualisering av processer ...

Om du utformar ett cadastralark på ett Excel-ark och distribuerar det fritt kallas de; om man uppdaterar en utvärderingsmetod anställs de för att underlätta en verkstad; om en dag att skriva i en blogg kallas de från Holland för att mäta en tabell med experter i BIM-modellerna ... de berätta för mig varför det gör mig lycklig. Men allt Gör det med passion, klicka på en punkt från ortofoto att rita en byggnad på tredje våningen i en villa: eftersom medan de gör inspirerade, andra kommer att överföra denna passion.

Och om du en dag känner att det finns en geofumada som lockar dig mer än vad du gör, ta sedan den. Eftersom sub-performance inte är ett tecken på att vara blockerad, är det förslaget att koncentrera lukten på något som finns där, försöker påminna oss om att det inte finns något bättre än att inspireras.

... jag lämnade inte. Jag gick precis tillbaka till inspirationsbordet.

Tack för att du vidarebefordrade det till 16 som verkar vara i detta engagemang.

Med kärlek

G!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.