Karmacracy, en av de bästa komplementen till bloggar och sociala nätverk

De som har en blogg, en Facebook-sida eller ett Twitter-konto kan ha ställt dessa frågor:

Hur många besök kommer från en av mina tweets?

Hur många besökare anländer den första timmen efter att jag lagt upp en länk på min Facebook-sida?

Hur man programmerar en tweet just idag till 10: 35 på morgonen?

Vilket land besöker jag när jag lägger ut en Linkedin-länk?

Hur skickar man ett engångsmeddelande till flera Tweeter-, Facebook- och Linkedin-konton samtidigt?

Bara för dessa frågor finns Karmacracy, ett initiativ av spansktalande entreprenörer som strävar efter att vi inte bara har verksamhet i sociala nätverk, men också ha kul.

Karmacracy

Först tycktes det inte vara så intressant om jag bara arbetade på något som pressade på att hålla ett inflytande baserat på karma, men i mitt fall löst några av mina förväntningar som:

Hours of greatest impact

Vanligtvis skriver jag mina artiklar klockan 11 på natten, när min produktionskapacitet är effektivare när det gäller att uppfinna utan andra distraktioner än TV i bakgrunden och mjuk andinska musik på min mobil. Men om jag märker att artikeln har publicerats kommer effekten jag kommer att ha mindre eftersom användarna av Amerika sover och kommer att se tillkännagivandet på morgonen tillsammans med andra som kom efter min. Om jag publicerar den klockan 10 nästa dag, Den tid då anhängarna på den här sidan av dammen är på sina kontor och dricker gott kaffe och de i Spanien funderar på vad de ska göra med resten av livet som fortfarande börjar, kommer de att se annonsen omedelbart och om det är värt kommer de säkert att gå till webbplatsen.

geofysisk karmacracy

Så tillåter Karmacracy mig att skicka ett meddelande om en timme som jag har testat, så kommer jag att få fler besök omedelbart.

Flera konton samtidigt och vid schemalagda tider

Ibland tycker jag att en nyhet är så intressant att jag meddelar dem via Twitter, men också via Facebook-kontot och Linkedin-kontot. De föreställer sig att de måste ange varje konto för att lägga upp det. Så jag kan från mobilen bestämma mig för att dela den omedelbart (eller skjutas upp) i flera konton i mitt val samtidigt.

Nu, om jag hittar flera intressanta nyheter, är det inte heller klokt att meddela dem tillsammans eller med för kort tidsavskiljning. I mitt fall, när ett konto mättar mig med 5 inlägg på mindre än en timme, kommer jag att sluta följa det, inte för att det slutar vara intressant, utan för att det blir för irriterande. Med Karmacracy kan jag bestämma att de tre artiklarna som jag hittade ska läggas ut vid olika tidpunkter, till exempel den ena klockan 10, den andra klockan 12:07, den nästa klockan 14:35 ... ja, du kan till och med schemalägga en artikel för om två månader, som en julhälsning, eller en aprilgabb.

Karmacracy har också tillåtit mig att lämna mitt konto aktivt trots att mina resor inlands lämnar mig ur anslutningen och för att undvika att komma in från mitt arbetsschema.

Med tiden ...

Det finns fler saker som kommer senare, till exempel prissystemet (nötter) där det växer eftersom aktivitet naturligt upprätthålls. Från det mest intressanta till det mest absurda.

Du kan få veta hur många besök vi har skickat till en viss domän och de andra användarna har också gjort det.

Positionera nyckelord, baserat på vad vi publicerar mest. I mitt fall har jag i första hand orden topografi, gis, utm, geomatica, mundogeo under de senaste datumen.

Som ett exempel, titta på detta meddelande som jag skickade om GIS Lounge-artikeln, totalt fick den 79 klick, även om nästan summan under de omedelbara minuterna. 60% kom från Twitter, 33% från Facebook, och som ni kan se är innehållet på sociala nätverk som nyheterna i den tryckta tidningen ... de har en omedelbar inverkan men faller sedan i avgrunden av det som inte längre är nytt . Det kan ses att det största antalet besök kom från Spanien och USA, även om det publicerades kl. 18 Mexikos tid.

Detalj kan hämtas per land för att få veta effekten av var och en av de konton som vi har och samma kan känna till konton för andra baserat på vad de postar.

Sammanfattningsvis

Karmakrati verkar för oss vara en av de mest intressanta satsningarna från den spansktalande miljön, utöver en enkel länkförkortare, dess potential att hålla sociala mediekonton vid liv är verkligen effektiv. En dag frågade jag dem hur deras affärsmodell var, eftersom det skulle vara smärtsamt om det en dag skulle upphöra att existera och de förkortade länkarna bröts, och de berättade lite för mig hur tanken att främja sponsrade länkar gick. Jag såg det långt borta, men när de släppte cADs var jag övertygad om att pojkarna är helt tydliga med sina idéer. För att vara ärlig har tiden lett till att jag har lite smak för sponsrade länkar, men dess filterkriterier är intressanta eftersom alternativet bara når konton som har specifika ord placerade så att det inte går bort från ämnet.

Kort sagt, en av de bästa komplementen för dem som har en aktivitet i sociala nätverk.

Gå till Karmacracy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.