Microstation: Importera koordinater och annoteringar från Excel

Fallet: Jag har data som tagits upp med Promark 100 GPS, och när jag använder GNSS-programmet efter bearbetning som dessa enheter har, tillåter jag mig att skicka informationen till Excel.

Kolumnerna markerade i gult är koordinaterna öster, norr och deras respektive anteckning; resten är endast information relaterad till postprocessen.

Problemet: Jag kräver att användare med deras versioner av Microstation som har dataimporten.

excel koordinater microstation

Smarta sätt att göra det

Om du importerar koordinaterna med Microstation med kommando gjord för detta, bara punkterna kommer, inte etiketterna. För en lång tid importerade en användare dem från CivilCAD, vilket han gör väldigt bra, sedan från Microstation öppnades och konverterades till vilket format det var där varje dag fungerar. Så ... även om jag nästan gick, Jag uppskattar att du har bett mig om ett förslag hur man gör det; även om jag tror att de gör det för att bevisa att kommandon inte är rostade. Det är bara det förfarande som jag förklarade förut med AutoCAD.

Hur man sammanfogar koordinater med Excel

VBA skulle göra ett ideal, men som vanligt en dag vad vi konstatera: Excel bör vara mer produktiv än att göra löne tabeller här förfarandet kombinerar Micro kommandon (nyckel in) med Excel-kommandon (sammanlänkade)

Att skapa en punkt med Microstation görs med kommandot "place point", och om du vill placera den i en specifik koordinat, använd "xy =", alltid med kommandoseparatorn som är semikolon (;). Så när du anger kommandot placera punkt; xy = 388218.835,1566315.816 du borde rita en punkt precis i den koordinaten.

I fallet med Excel fungerar kommandot kommandot så här: sammanför kommandot, öppna parenteser, ange sedan allt som ska sammanfogas och slutligen nära parenteser. Jag förklarar det klokt, men det är inte komplicerat när det förstås och görs minst en gång:

Concatenate kommando = CONCATENATE vi öppnar parenteser ( då kommandokommandot är en text med sin semikolon som skiljer kommandot «Plats då kommatecken för att skilja nästa sträng , då kommandot i citat som det är text «Xy =» kommatecken för att ange ny sträng , och här väljer vi respektive cell C3 då kommateckenet anger ny sträng , och kommatecken i citat för separation av koordinater '' kommatecken för att ange nästa sträng , cell som innehåller nordkoordinaten och den sista semikolon D3,«;» Sedan stänger vi parenteser )

Skulle läsa:

= CONCATENATE («placera punkt ;«, »xy =',C3, »,',D3, »;')

När detta är klart kopierar vi bara formeln till följande kolumner, enligt följande:

placera punkt; xy = 388218.835,1566315.816;
placera punkt; xy = 388219.911,1566320.28;
placera punkt; xy = 388216.28,1566320.868;
placera punkt; xy = 388215.36,1566316.473;
placera punkt; xy = 388211.706,1566317.245;
placera punkt; xy = 388212.713,1566321.593;

Hur skickas det till Microstation

Denna text kan kopieras och klistras direkt till kommandoraden (verktygsnyckel in) och se till att punkterna är ritade.

excel koordinater microstation

Men jag kan också kopiera den till en txt eller csv-fil som jag kan ringa som ett manus.

Till exempel heter filen puntosgeofumadas.txt, och det lagras i C; så att kalla det skriver du nyckeln @c: \ glowpoints.txt. Namnet ska inte ha mellanslag, och det är att föredra att placera det på en enkel väg.

Importera kommentarer

Det fungerar på samma sätt, med skillnaden att kommandot inte pekar men textikonen: placera textikonen

Concatenamos av likform, kommandoställtextikon, cell som innehåller anteckning, koordinater där texten kommer att placeras:

= CONCATENATE ("placera textikon;", B3, »;», »xy =», C3, »,», D3, »;»)

Och då borde vi stanna så.

placera textikonen; 10; xy = 388218.835,1566315.816;
placera textikonen; 11; xy = 388219.911,1566320.28;
placera textikonen; 12; xy = 388216.28,1566320.868;
placera textikonen; 13; xy = 388215.36,1566316.473;
placera textikonen; 14; xy = 388211.706,1566317.245;
placera textikonen; 15; xy = 388212.713,1566321.593;

Och där har de det:

excel koordinater microstation

För att generera traversen skulle samma sak göras, men med kommandot placera, med försiktighet att punkterna måste ha sekvens; det är inte så här. Det skulle vara platslinjekommando, start koordinering, målkoordinat ...

Visst finns det andra sätt att göra det, och öppen källkodsprogram som gör det underbart. Men övningen är användbar för att påskynda sinnet och i mitt fall undviker att rosta kommandon.

6 svarar på "Microstation: Importera koordinater och kommentarer från Excel"

  1. Hej vän, utmärkt information, jag har lyckats uppdatera och bättre fortfarande lösa situationer som jag trodde inte kunde göras i mikrostation, jag har en fråga som är relaterad till det ämne som diskuterats ovan av dig, hur importerar jag en cirkel istället för en punkt som brunnsreferens ? Jag gjorde alla ovannämnda steg med en parameter: = CONCATENATE ("placera cirkel; ... ..) och tog sedan till .txt och sedan togs in som @d: \ circulo.txt, men jag har inte lyckats grafera dem, kan du hjälpa mig i det avseendet?

    Hälsningar.

  2. Hej, bra dag, jag undrar om du har en tutorial eller anteckning om hur man gör en efterbehandling för GPS 200 ProMark GNSS-lösningar i programmet ?? Jag har dagar och försöker men inte kan eftersom GPS typ CSV kastar mig ... Jag hoppas att ditt svar tack.

  3. Bra, eftersom jag tala om för er att butiken inte kommit Victores Och när jag ville imponera på dem med hjälp, och jag hade ganska anpassat annat och jag flippade ber dem omedelbart eftersom de hade gjort ... heh heh berättar Victor leta efter den i egeomates ... bra vi stöder alltid eftersom det har alltid varit min herre i detta, plus att jag inte försöker jag gjorde eftersom det såg jag kunde förstå lite eller ingenting med vuelterio som hade att göra med Civilcad men egentligen alla i verkstaden var imponerade ...

    Dessa hjälper oss att generera mer amplitud i tusentals knep som kan göras med datorn, men en guide är alltid nödvändig för att kunna lära sig dem.

    på teknikernas vägnar TACK, för att jag bara måste berätta för dig hur cool det är en ost.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.