MobileMapper 6 vrs. Juno SC

Jag berättade för dem det Jag försöker MobileMapper 6, den här veckan kommer vi att göra fälttester, men läser på Internet fann jag att i början av året skrevs en artikel utifrån ett test för jämförelse av dessa två instrument, här kommer jag att visa dig det viktigaste av denna jämförelse som kan ladda ner komplett från den här sidan.

Villkoren

MobileMapper 6-data samlades in med hjälp av Magellan Mobile Mapping, med posttrending-alternativ, korrigerade sedan med MobileMapper Office

magellan trimble Data samlades in med hjälp av Trimble Juno 7.1 ArcPad och Trimble GPScorrect förlängning efter rådata korrigerades ArcMap 9.3 och Trimble GPS Analyst förlängning.

Båda enheterna var monterade på en stolpe för att fånga data under samma förhållanden och tid. Övningen utfördes genom att mäta magellan trimble en cul-de-sac, först mäta den med en ProNark 500 av 1 centimeter av precision för att få den som referens och sedan med de två enheterna som ska testas.

 

Resultaten

Följande diagram visar erhållna data före och efter efterbehandlingen. Gula linjer motsvarar Trimble (fem turer), blå linjer till Magellan; se hur fångsten av MobileMapper efter justeringen är nästan samma linje.

magellan trimble

I nästa bild är data jämförda (redan efterbehandlade), notera hur Trimble har allvarliga problem när man tar in punkterna i de två hörnen, vid foten av den byggnad som stör det, jämfört med Magellan.

  magellan trimble 

Detta är bara visuellt, låt oss nu se vad som händer om vi jämför med de verkliga mätningarna i en tabell. Enskilda tabeller visas i dokumentet enligt följande, men för våra ändamål har jag sammanställt dem med ett sofistikerat program som heter MS Paint.

magellan trimble

magellan trimble

Slutsatserna

Som du kan se, återspeglar alla Magellan-mätningar (i blått) precisionen under mätaren, med maximalt 0.70, med ett genomsnitt på 0.50. Medan de för Juno (i gult) sträcker sig från 0.40 till 5.30 och deras genomsnitt är 1.90.

Det verkar som att BLADE-tekniken som implementerats av Magellan gör att denna enhet genererar precisionsresultat som är ganska lik det som gjordes av sin föregångare, som kallas MobileMapper Pro, med några fler fördelar och framför allt till ett oslagbart pris om du anser att det ger sub-metriska precisioner.

Åh, vad gäller pris, det här är jämförelsen, med priser i USA, i mars 2009, inklusive den använda mjukvaran.

Magellan pris

MobileMapper 6-mottagare
Mobil mappning programvara
Efterbehandlingsalternativ
MobileMapper 6 Office

$1,495
Total $1,495

 

 

Trimble pris

Juno SC mottagare
ESRI ArcPad-programvara
GPS-korrekturförlängning

$1,799
GPS Analyst Extension för ESRI ArcGIS $1,995
ArcView $1,500
Total $5,294

Här kan du se komplett dokument, vilket förklarar fler villkor för infångning, korrigering och jämn precision under villkor för begränsad mottagning.

6 Svar på “MobileMapper 6 vrs. Juno SC "

 1. Hej, länken för att ladda ner dokumentet fungerar inte

 2. I Guatemala distribuerar Geomatyca produkter från Ashtech, Magellan och Topcom. Det är i området 12, Colonia Santa Elisa.

  Du kan kontakta dem på + 502 2476 0061

 3. Jag bor i Guatemala, jag är intresserad av en MM6, där jag kan hämta det.

 4. God dag galvarezhn.

  Jag skulle vilja veta om du råkar ha någon manual på MobilMapper Cx, och det är att jag fick en i går, men jag vet inte hur jag använder och utnyttjar dess fördelar eftersom jag aldrig hade haft någon av dessa enheter i mina händer. Dessutom ser jag att efter efterbehandling kan submetrisk precision uppnås, men jag vet inte hur man ska arbeta.

  Kan du hjälpa mig genom att berätta för mig var du ska få några tips?

  I förväg, tack så mycket.

  Att. Pedro Silvestre

 5. Mycket bra Blogg, artikeln är ganska komplett. Jag väntar på att prova utrustningen. Jag köpte ett par och jag väntar på leverans. Den kommer med extern antenn och efterprocess, så jag tror att jag kan få 30 cm. i stopp och gå. Arbeta med en Promark 2 som fungerar som bas. Med resultaten vi kommenterade.

  Hälsningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.