Styckkartor, vanliga problem

Stygnkartor var en av de bästa applikationerna som gjordes för att skapa ortofotos från mosaik som tagits från Google Earth, från hur det fungerar Jag pratade länge sedan.

ladda ner stygnkartor gratis Vem gjorde processen innan, promenerade, hämtade skärmdumpar av Google och gick sedan med dem med PhotoShop eller Bentley Descartes, vi vet att Stitchmaps gör mycket mer än så. Varje fångst kräver en speciell kalibrering med avseende på den föregående; Genom att göra det manuellt kan du se att varje kvadrat har en liten inkrementell rotation längs en krökt linje, vilket Google gör med avsikt och också för att det är en platt framställning av jordens krökning. Så vad Stitchmaps gör är att fånga ström direkt från ActiveX och kalibrera den mot mosaiken som gör i början, klippa kanterna direkt i de kontrollnoder som ses när vi hämtade kalibreringsfilen för Ozy Explorer.

Av den anledningen kan Google Earth-servrarna inte upptäcka nedladdningen, som hände med Manifold GIS, som blockerade dess IP. Men i det här fallet görs fångsten från ActiveX.

Efter ett par år med att använda det, svarar jag här tvivel på att jag ofta hittar det:

1. Var laddar jag ner Stitchmaps?

Den frågan förblir obesvarad, tyvärr är webbplatsen som distribuerade den inte aktiv. Efter ett tag blev de underhållna av en eventuell rättegång från Google för att distribuera ett kommersiellt program som bryter mot dess villkor. Lyckliga de av oss som spenderar motsvarigheten till att ta flickan med de vackra ögonen till en à la carte-restaurang, för hon kan inte längre köpa. Vi kanske inte ser en annan version högre än Stitchmaps 2.6 till salu, inte för 49 US $. Det vore värt att köpa medan det verkar finnas tillgängligt föratt köpa i Shareit!, även om det inte är tillgängligt för nedladdning av försöken.

Var försiktig, det faktum att det inte längre finns betyder inte att det är lagligt att hacka det. Förresten, flera av de konfigurationer som jag visar i det här inlägget har bara Stitchmaps Plus 2.6-versionen, så vissa gäller inte version 2.5 eller tidigare.

2. Är det ett brott att ladda ner bilder med Stitchmaps?

Det är inte brott att använda en applikation som vi lagligen har köpt. Det är inte heller ett brott att ladda ner bilder från Google och gå med i dem, oavsett om vi använder detta program eller en kombination av Print plus ett par skript för att skära kanter och ändra rubriken för varje bild. Vad som är ett brott är att använda Google-bilder för kommersiella ändamål utan deras tillstånd, så om de ska användas för kommuner där regeringsbytet vart fjärde år tar bort lönsamheten i kadastern, kan vi säga att det inte är ett brott. 🙂

3. Varför kan jag inte spara bilden?

Endast de betalda versionerna sparar bilden, provversionerna gör bara fångsten och visar hur mosaiken skulle se ut.

4. Vilken version av Google Earth fungerar Stitchmaps med?

Fungerar med vilken version som helst, den senaste rekommenderas.

5. Varför hänger du när du sparar bilden?

Detta måste göra i de flesta fall eftersom vi har RAM-minnesproblem. Vanligtvis körs processen, och precis när den ska spara visas ett meddelande som säger "Ej giltig kontroll”, Då visas ett hädligt meddelande på tyska och hänger för att aldrig spara bilden. Det finns olika variabler som påverkar detta, med hänsyn till dem kan det hjälpa oss att inte kollapsa minnet:

 • Formatet för att spara, det är lämpligt att använda jpg, så mycket som vi väljer tiffen, kvaliteten på bilden kommer inte att förbättras, men i gengäld kommer den att väga en barbaritet av MB.
 • Fångstens storlek rekommenderas 512 × 512. På samma sätt gynnar det inte alls att välja stora områden, eftersom den fångst som Stitchmaps gör är Print.
 • Komprimeringskvaliteten på jpg rekommenderas 70.
 • Pixelformatet rekommenderas 24 bitar så att det bibehåller tonerna. Även om användning av 16 bitar inte förändrar en stor sak.

ladda ner stygnkartor gratis

 • Det är inte heller lämpligt att göra brickor som är för stora. En 10 × 10 mosaik kommer ut mycket snabbt, men en 24 × 24 kräver att datorn har ett RAM-minne över 2 GB. Det är att föredra att gå ner i delar och med höjder runt 400 meter.

ladda ner stygnkartor gratis

 

Det är lämpligt att aktivera "Spara automatiskt kartbilden automatiskt"Så att innan den väpnade mosaiken har använts, har den redan sparat det, så om det fryser spelar det ingen roll längre.

Dessutom är det tillrådligt att inte ha många program öppna medan Stitchmaps körs, eftersom de laddar RAM i onödan. Jag rekommenderar att du stänger några extra rutiner med uppgiftshanteraren via ctrl + alt + del och stänga onödiga processer som iTunes hjälpar, Google updater, HPutilities, Adcrobat-läsareEtc.

Google vattenmärke eller kompass visas

För att förhindra att varje fångst tar data som senare förstör mosaiken måste du inaktivera kompassen och Google Earth-statusfältet. Det händer vanligtvis när du har en mycket låg upplösning i bildskärmsinställningarna, en bit av Google-logotypen visas i varje bild; detta löses genom att förstora skarvområdet som anges som “Kartbilder överlappar varandra”. I allmänhet fungerar 10% bra, men det kan ökas till 15 eller 20 om det behövs.

Hur georeference bilden.

Det finns andra sätt att göra det direkt med ett GIS-program som stöder kml och bildkorrigering. I mitt fall har jag använt följande procedur:

 • I Google Earth ritar jag en kvadrant av det område som jag är intresserad av att gå ner, med polygonteckningen och med det enda konturalternativet. Om det är mycket stort lägger jag till ytterligare rader för att skapa ett rutnät.

ladda ner stygnkartor gratis

 • Därefter, under hela mosaiken, lämnar det lagret som innehåller polygonen upplyst, så att det lagras inbäddat i den slutliga bilden.
 • Jag håller polygonen som kml
 • Jag öppnar den med ett GIS-program, som Manifold GIS eller gvSIG.
 • Jag tilldelar projiceringen med hjälp av Google Earth, geografiska koordinater för latitud, longitud och Datum WGS84
 • Sedan ändrar jag projiceringen genom att tilldela den UTM och datum av intresse (exempel zon 18 norr och datum WGS84)
 • Jag exporterar den till dxf för att öppna den som en vektorfil i ett CAD-program.
 • Sedan kan jag i CAD-programmet, som kan vara Microstation eller AutoCAD, ringa bilden med möjlighet att manuellt placera den och sedan warpeo Använd som utgångspunkt hörnen som ritats i kartan och som mål hörnen av vektorpolygonen.

Ytterligare tips

En bra tid att ladda ner är på natten. Speciellt eftersom du kan bära en stor kakel och somna ett tag eller titta på TV. För att inte slösa bort tid och komma med överraskningar måste du komma ihåg att du inte ska använda något annat program eftersom användningen du ger laddas in i Print av bilderna förstör allt ditt arbete.

Ta också bort skärmskydd som kan aktiveras om du inte har musrörelser eller energisparande som stänger av skärmen eller hårddiskarna efter en viss tid.

Andra alternativ till Stitchmaps är Allallsoft, även Civil 3D gör någonting även med storlek och upplösningsbegränsningar, PlexEarth är ganska bra y Google Images Downloader som inte längre ses där.

14 svar på "Stitchmaps, vanliga problem"

 1. Såvitt jag vet finns det ingen plats att ladda ner den.
  För dem som köpte programmet fortsätter det att fungera fullt ut.

 2. Hej, du säger att du inte kan köpa, "men det finns inget ställe att ladda ner det eller något liknande? Jag har 2.4, men det fungerar inte längre, du vet vad det ska vara ???

 3. Hej max, jag skulle uppskatta om du kan skicka mig 2.4-versionen av stygnkartor, tack så mycket!

 4. Det är inte möjligt att reglerna på den här webbplatsen inte tillåter åtgärder som bryter mot upphovsrätten.

 5. Du kan ge mig licensen att använda stygnkartorna. Jag kan överföra det körbara till dig.

  tack

 6. Hej, på samma sätt skulle jag vara i skuld om du skickar mig programmet ... Jag försökte de som är publicerade på webben (testversion) men de fungerar inte ……. snälla min e-post är ronal_rojas2003@yahoo.com

 7. Hej, samma sak hände med F. Consegal ...
  Jag har precis köpt och betalat StitchMaps på ShareIt, men nedladdningslänken «http://stitchmaps.com/registered/stitchmaps.php» fungerar inte. Eftersom jag har användarnamnet och lösenordet som lagligen har skaffats för 2.6-versionen, skulle jag uppskatta om någon kunde förse mig med programmets körbara fil.
  Tack så mycket.
  Jag skickade relevanta e-postmeddelanden till Petr Bezdecka 'info@stitchmaps.com' och till 'dela-det! Kundtjänst 'men de har inte svarat än.
  Någon kan hjälpa mig med det här.
  Tack.
  Min e-mil: lokgiova@gmail.com

 8. Hej och du kan inte ge mig programmet ?? Jag har försökt ladda ner från flera webbplatser men jag har inte kunnat. Leta även efter den betalda versionen men inte heller, jag skulle tacka dig oändligt om du kunde skicka mig filen, tack.

  Och förklaringen mycket bra. Hälsningar.
  Min e-postadress är cd_ed@hotmail.com

 9. Grattis till att du delade din kunskap och låt oss lära av dina erfarenheter, precis som Roger. Jag har 2.4-versionen som fungerade med XP, men det ger problem med W7, jag har försökt att köpa 2.6-versionen utan framgång. Jag skulle uppskatta om någon kunde förse mig med den körbara filen av programmet

  Tack så mycket.

 10. Du kan inte längre köpa StitchMaps på ShareIt fungerar inte. Jag har 2.4-versionen och jag får inte 2.6-versionen, jag skulle uppskatta om någon kunde förse mig med programmets körbara fil.
  Tack så mycket.

 11. Där skickade jag det, med förlängning .doc eftersom Google inte tillåter att skicka filer .exe

  En hälsning.

 12. Jag har precis köpt och betalat StitchMaps på ShareIt, men nedladdningslänken «http://stitchmaps.com/registered/stitchmaps.php» fungerar inte. Eftersom jag har användarnamnet och lösenordet som lagligen har skaffats för 2.6-versionen, skulle jag uppskatta om någon kunde förse mig med programmets körbara fil.
  Tack så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.