Ett annat projekt är gvSIG

Idag hade jag ett möte med en grund av stor betydelse i Centralamerika, och har fyllt mig med stor tillfredsställelse att veta att de har riktat försök att öka gvSIG för kommunal användning.

Jag hänvisar till en stiftelse med inriktning på kommunal utveckling, en institution som har funnits sedan 1993 och som har utvecklat projekt i den centralamerikanska regionen. Jag lärde mig om dem för några år sedan, när de arbetade med USAID-fonder, främja moderniseringen av kommunala processer, vilket innehöll finansområdet, matrice och viss territoriell planering ... även om de gör mycket mer än det.

Denna stiftelse utvecklats på nittiotalet ett verktyg som kallas Integrated Municipal Information System (SIIM) som ingår moduler för användning av budget, Treasury, Tax kontroll, redovisning och fastighetsregistret avdelningar som en prioriterad fråga, men även andra. Under dessa år, ett monolager konstruktion på Visual Fox och rudimentära länkar till ArcView form filer via 3x rå.

Nu har jag sett den version som de har migrerat, enligt deras verkställande direktör "En komplett redesign"I det som heter SIGMA Advanced Municipal Information and Management System. Systemet presenterar en flerlagsinfrastruktur, användarskiktet är helt webb, utvecklat på .NET C # och med en MySQL-databas som serverar data via ASP från en server med Windows Server 2003. Jag har sett funktionaliteten och jag tycker det är ganska intressant, vi talar om det senare.

sigma fundemun

Hittills har systemet åtminstone 13-moduler, inriktat på förvaltningen av de flesta kommunala verksamheterna för ekonomi och skattemyndigheten. Dessa är modulerna:

Element

modul

 • ämne
 • Integrerad skattebetalare register
 • objekt
 • Catastro
 • affectations
 • Fastigheter
 • Industri och handel
 • Offentliga tjänster
 • Olika samlingar
 • kontakter
 • kassan
 • Human Resources
 • Projekt
 • Redovisning
 • budgeten
 • resultados
 • verkställande
 • ansvarighet

sigma fundemun Sigma är en omdesignad version av vad som var det tidigare SIIM, med större konceptuella klarhet version. I år kommer överens om i sju kommuner där en av mina försök kommer att ansluta Manifold denna plattform, men jag tror också att jag kommer att försöka genomföra kartläggningen av en kommun som är från början på gvSIG, medveten om att dessa människor kan utnyttja erfarenheten att fortsätta det i andra territorier.

Hittills är systemet funktionellt på tabellnivå, men när jag frågade dem hur de har gått med geometrisk hantering lämnade de mig med en god tillfredsställelse:

De kommer att arbeta med gvSIG.

För närvarande tar en av grundens pojkar en magisterexamen med universitetet i Girona, jag hoppas att associera dem med den andra institutionen som jag nämnde tidigare för att främja spridningen av detta verktyg för kommunalt bruk, och i längden som vet om vi med dem främjar gratis GIS-dagar på den centralamerikanska regionen. Jag är inte säker på om de vågar gå med i III dagar av SIG gratis som är nära, har jag fortfarande ett möte med dem.

I den utsträckning dessa institutioner är involverade i användning av kostnadsfria eller billiga applikationer, kommer vi att ha bättre praxis och större hållbarhet i projekten. Från vad jag vet om denna grund, som för övrigt är ideell, måste vi prata om de kommande 10-åren, eftersom dess erfarenhet för mer än 15-år i förenkling av processer och modernisering av förfarandena är omfattande. så vi ska se om de går på ämnet.

2 Svar på "Ett annat projekt är inriktat på gvSIG"

 1. Utmärkt arbete, grattis. Vi arbetar med några kommuner i El Salvador som är intresserade av att implementera SIG: s. Vänligen kontakta

 2. Jag är en student av miljöledning i Venezuela och jag encaminanado använda detta program på ett projekt för min kommun, i detta avseende skulle jag vilja se mer information om detta utmärkta inicitiva för enkel referens i min studie skulle vara mycket användbart för mig och tack på förhand !!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.