Så här ansluter du till Internet i avlägsna områden

Jag undrade alltid vad jag skulle göra om jag var tvungen att bo i en liten stad, där tillgången till anslutningen vi har i staden är begränsad. Mer än våra hobbyer för interaktionen som följde med Internet gör oss mycket medvetna om nya e-postmeddelanden, nyheter på sociala nätverk eller snabbmeddelanden.

För ett par veckor sedan kunde jag bevisa det när jag åkte på påskhelgen. På vägen märkte jag att mobilsignalen var dålig, så modemet svarade aldrig; även om Roaming-kontot bara kommer till mig som om jag hade använt det. När jag frågade ägaren till det lilla berghotellet om trådlöst såg han mig igen som om han var ett konstigt djur, han sa till mig att folk kom dit för att koppla bort ... och han rekommenderade ett internetcafé till mig nästan 45 minuter.

adsl online

Det var intressant att leva en dag utan att se posten, omodererad kommentarer webbplats utan statistik Analytics, men jag skrämde lust potentiella kunder av produkter eller tjänster som vi erbjuder och var inte svarar på följande 6 timmar kan vara Scam tecken eller oansvarighet.

Och då, i de överraskningar som livet ger mig, hittade jag en fallen spanjor från Gijón som låg på en hängmatta, med sin iPad mini som pratar via FaceTime; Som jag vet att denna tjänst kräver bredband, närmade jag honom och slutade lära sig mer än vad jag förväntade mig.

För några år sedan hade det inte varit omöjligt men väldigt dyrt att tänka på att vi skulle ha tillgång till bredbandsatelliter. Att tänka på att nu kan uppnås med priser som sträcker sig från 24,90 Euro per månad överraskar oss. Detta beror på att tekniken har gjort stora framsteg trots att principerna liknar överföringen av konventionell telefoni, som nu erbjuder Internet, TV och telefoni inom samma plan.

Det är den Asymmetrisk digital abonnentlinje, känd genom sin akronym på engelska ADSL (Asymmetrisk Digital Subscriber Line), där innovationen till den kända DSL laddar ner och laddar upp data med asymmetri som låter dig spela med directionality för att få en permanent signal; i motsats till den konventionella telefonsignalen, där detta skulle ha lett till ett fruktansvärt konto i slutet av månaden.

På marknaden finns det nu två sätt att erhålla adsl via satellit:

Genom ett enriktat system. Det här är perfekt om du vill ha ett separat kontrakt på telefonens internettjänst.

I fallet i Spanien SkyDSL det ger månatliga tjänster från 24,90 € med en hastighet av 1,5 Mbit / s, vilket jag tycker är acceptabelt om det anses att Internet inte är en distraktion för barn från att titta på video på Youtube efter läxor men ett verktyg för att ansluta till den akademiska eller affärsrutinen.

Nackdelen är alltid i den bandbredd vi vill ha jämfört med upp / ner-gränsen. Generellt är nedladdningen högre än uppladdning men det finns speciella fall som när vi använder FTP för att ladda upp information till en server.

Genom ett birdirect system. I det här fallet används ett speciellt modem med mer acceptabla platta om vi anser det adsl via satellit som SkyDSL i sin Flat S-ränta erbjuder den 6 MB nedladdning till endast 39.80 Euros. Nästan samma pris erbjuder Quantis.

Under andra år, när jag kommer ihåg att vara frustrerad av dålig signalkvalitet vid implementering av kadastralsystem i kommunerna, tror jag att vi nu har många bättre alternativ. Dessutom har tekniken förbättrat sin kapacitet att betjäna data via webbtjänster och inte råa filer eller terminaltjänster.

En av begränsningarna var alltid att antennen och tillbehören var svåra att erhålla; då blev de föråldrade. För närvarande erbjuder tjänsteleverantörerna uthyrning eller insättning utan att behöva göra investeringar.

Så om du funderar på att gå i pension till din gård och är rädd för frånkoppling ... är det värt att konsultera lokala leverantörer av adsl via satellit.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.