Ladda ner UTM-rutan av 1: 50,000-ark från ditt land

1: 50,000-arken är välkända i kartläggningen i många länder, ursprungligen byggdes de med Datum NAD27 för Amerika. I det här fallet har jag skapat dem i WGS84; Det är fel att tro att du kan ändra projektion bara genom att flytta en vektor som vissa människor gör för små regioner.

Om du kommer ihåg, tidigare hade gått upp områden, nu har jag laddat samma områden, men med hårkorset på 1 blad: 50 000, vilket gör förtydligande kallas lämnar 1: 50,000 eftersom detta är den storlek som används i vissa länder för tryck denna kartografi men det idealiska namnet skulle vara lämnat 1'30 »av 1 '

bild

Dessa ark är gjorda av de geografiska koordinaterna och har lång 1'30 'av 1' latitud, vilket gör dem raka segment som bygger bågar från Ecuador stänger när de närmar sig polen; Det innebär att inom en zon inte finns en enda vektor av dessa som har samma lutningsvinkel.

Därför ska dessa ark konstrueras från geografiska koordinater, se detta exempel:

bild

Med hjälp av kalkylbladet på den högra änden av 14 område på södra kusten i Mexiko är ungefär 26,696 meter lång samtidigt slutet, men på Atlantkusten åtgärderna 26,171 meter är som stängde på högre breddgrader.

För min sista kurs var det nödvändigt att skapa åtminstone ett par av dessa områden för att kunna förklara deras funktion på kartskalorna. Så, jag var tvungen att tillgripa vad jag hade vid det ögonblicket; och det gör det väldigt bra:

Hur man skapar rutnätet

Använda Manifold GIS görs i bara två steg:

1. Skapa ett nytt lager

bildFil / skapa / ritning

Sedan tilldelar vi projektion, högerklicka på "ritning", "tilldela projektion" och välj UTM, zon 16, nord

2. Skapa nät

visa / Graticle

bild

Jag väljer nätet i 16-zonen, som går från 84-längden till 90, jag lämnar det negativt eftersom det är väster om Greenwich. I lika mycket latitud, från ekvatorn och eftersom jag inte vill att den kommer till polen väljer jag från noll till 72. Rätt som jag tilldela varje vill nätet, vilket är storleken på bladen 1: 50,000 dessa mått i mitt fall 1'30 "lång och 1 'latitud: att skriva 1'30" Enter 1.5 60 delat att skulle vara 0.25 grader och 1 / 60 som skulle vara 0.166667 grader.

Det ger mig också möjlighet att välja om jag vill ha former, punkter, korsar ... Jag väljer linjer

då klickar jag på "skapa" -knappen och "ok"

Att skapa de andra zonerna är en fråga om att ändra projiceringen. När UTM-områdena har konverterats till Google Earth, så här är det som de ser ut (gömmer 16-zonen som var den jag skapade ursprungligen).

Där kan du se det:

 • Mexiko ligger i 11, 12, 13, 14, 15 och 16 zoner. Allt på norra halvklotet.
 • Guatemala och El Salvador i 15 och 16 zoner
 • Honduras, Nicaragua och Costa Rica i 16- och 17-zonerna,
 • Panama i 17 och 18 zoner
 • Colombia i 17, 18 och 19 zoner, med komplikationen som den har både på norra halvklotet och på sydliga halvklotet,
 • Peru i 17, 18 och 19 zoner,
 • Bolivia i 19, 20 och 21 zoner,
 • Argentina i 18, 19, 20 och 21 zoner,
 • Chile i 18 och 19 zoner
 • Brasilien i områden 18 till 25 på södra halvklotet och 19 till 22 på norra halvklotet,
 • Venezuela i 18, 19, 20 och 21 zoner
 • Uruguay i 21 och 22 zoner,
 • Paraguay i 20 och 21 zoner,
 • Ecuador i 17 och 18 zoner.

Detta visar UTM-zoner med samma Europa-nät, från 27-zonen till 37-zonen; allt på norra halvklotet.

Om du inte har Manifold GIS, här kan du ladda ner KMZ-fil kan du öppna den med Google Earth:

nedladdning

Om du är intresserad av att ha alla zoner, kan du i följande länk förvärva en fil som innehåller alla UTM-zoner. Innehåller områdena:

du kan förvärva det med kreditkort eller Paypal

29 Svar på "Hämta UTM-rutan för 1: 50,000-ark från ditt land"

 1. Det är inte så enkelt eftersom det inte är ett rutnät. På landsnivå är de linjer där kurvan visas. Om kartorna inte är i samma skala är det svårt att skapa en mall för att spåra den.
  Ett sätt kan vara att göra en mall i genomskinlig plast, med rutnätet, spåras på en karta över INETER, och med denna karta till andra kartor, som är i samma skala. Jag kunde läggas till dem nya trick för att identifiera punkter i geometri gränsen där man kan identifiera korsningar med parallella eller meridianer, och om det är för skolbarn, inklusive att ta över som sifuera ett rutnät av horisontella och vertikala linjer (som inte)

 2. God kväll från Nicaragua, jag är en socialvetenskapslärare först och det inkluderar undervisning i geografi klasser i mitt land, men jag är nyfiken på hur man bygger nätet på en tryckt karta som inte har det, och jag måste lära känna proceduren för senare överföra kunskap till klassrummet. tack

 3. Du kan hjälpa mig; Jag behöver den här typen av nät för Guatemala.

 4. Jag ber om hjälp att veta hur man listar landets kvadranter

 5. Tack för data, jag var mycket användbar för mitt syfte att förstå användningen av nät av zoner.
  tack tusen

 6. När jag laddar kml i google jorden visualiserar jag inte retikeln bara en horisontell linje ...

 7. Tack min vän! precis vad jag letade efter, kramar från Argentina

 8. Klar, där kan du ladda ner dem.
  17 till 25 på södra halvklotet ingår i kml-format, förutom en dxf-fil.

  hälsningar

 9. Mmm, jag ska ha det i åtanke, förhoppningsvis är det inte i samma stressförhållanden som det här inlägget var. Att bara komma ihåg det ger mig frossa.

 10. Hälsningar kan du ladda upp nätet av den södra emisfären tack

 11. Exemplet visar jag i det här inlägget sker med Manifold GIS och kan exporteras till KML.
  Du kan definiera det med några grader eller avstånd i meter, och om du vill göra linjer eller former.

 12. Hej, jag letar efter hur man skapar en .kml mesh med specifika mellanrum (t.ex. 1.25 1.25 grad x grader 1 1 ×, etc ...). Prova att använda online zonums-programvaran och det fungerar inte för mig.

  Vilka andra verktyg kan jag använda?

  tack

 13. Hur kan jag visualisera dessa maskor i autocad, min vän?

 14. Jag arbetar med två plattformar MAPINFO 10.5 OCH ArcGIS 9.3 men nyligen jag hade problem med ArcGIS 9.3 och 9.2 IN olika maskiner NÄR GEORREFERENCIO ett raster Det räddade den med georeferencing men när jag ger OBJEKT UTAN MIG BEKRÄFTAR NINGUAN COOREDENADA rumsliga och inte vara DETTA PROBLEM SKA någon skulle vilja veta om KAN HJÄLPA

 15. Hej g! Du beskära hjälpa mig exportera mina filer till kml, försöka göra det genom att ändra koordinatsystem med Bentley Map men i mitt land El Salvador i kvadranten 16 men hur liten, som arbetar med en uppdelning av egna kvadranter, jag kan göra i det här fallet eftersom jag faller vid export filer i Stilla havet som en kilometer och en halv i söder. Tack

 16. Min kära vän, du kommer inte att ha en snabb kurs av civil 3d eftersom det är den jag snuppar just nu
  vägar, tunnlar, vattenkraft
  om du kan hjälpa mig tackar jag på förhand
  bandido_vallejo_1955yahoo.com
  från den kaotiska staden mexico df

 17. Och om den fjärde valurnan är något udda sak, jag håller till samrådet och konstitutionen Reforme (som har brutit mot flera gånger), men inte vill fortsätta nuvarande presidenten och skåp

 18. Skicka redan de dokument som jag har hoppat att tjäna, jag kan upp och hjälpa till med många kollegor

 19. Jag skickade det redan för att ladda upp det

 20. Honduras; zon 16 och 17, det är självklart det där.

  Hälsningar till den fjärde urnen, hehe

 21. Mästare Alvarez, jag är från Honduras. Är nätet där?

 22. Jag behöver det här programmet och CAD 2009 eftersom jag är en student av projektiv design, är en mycket bra kurs, jag gör, men jag saknar CAD-program och det kostar mig mycket asentuar kunskap om bristen på dessa program, jag skulle vilja eftersom de har mig så många prograna i fri FOMA, envienmen vänligen CAD- och Maya lämnar 1: 50,000 att studera, jag påminna er om att jag är arbetslös och allt jag har att passera det dåliga vädret arbetslösheten är att studera, det är mina bästa ansiolitico.muchas tack för att du hjälper mig !!!

 23. TACKAR DU EN STOR BIDRAG .........................

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.