Fyller mitt schema för Baltimore

NAVTEQ Letar du efter, letar du efter att göra i Baltimore med tanke på att jag kommer att delta i konferensen i Bentley-system, Jag hittade en utställning av gamla kartor som Navteq sponsrar och vars namn är intressant: «Hitta vår plats i världen". Denna utställning hålls i Baltimore från mars till juni i år och en mil från Inner Harbor.

Detta anses vara en av de mest ambitiösa nordamerikanska kartutställningarna. De säkerställer att besökare kommer att kunna se ansikte mot ansikte några av världens största skatter och inte bara kartor gjorda av kartografer, men empiriska kartor över olika delar av världen. Utställningen innehåller konstiga kartor, imponerande i detalj, manuskript gjorda av upptäcktsresenärer, sfärer, kartor över olika områden runt om i världen, inklusive cuneiform tabletter Mesopotamia. Så jag betalar de $ 12 dollar som det kostar och jag ska försöka se hur guidad rundtur via mobiltelefon fungerar.

Här visar jag kartan över Aztec Capital, Tenochtitlán. Utarbetad av ingen annan än Hernán Cortés på 1524 ... ja, jag tror att jag kommer ha kul.

karta över mexico

Jag uppskattar också länken till The Map Room

2 Svar på "Fylla på min agenda för Baltimore"

  1. Om du är intresserad av järnvägar, besök järnvägsmuseet i Baltimore som innehåller ett underbart hus med rullande materiel och lokomotiv från de första decennierna av 1800-talet. Och om du kan komma till Tvätta. DC, (40 minuter med bil och mycket bra tågservice), glöm inte att besöka Map Division of Library of Congress, där du kan få en bra samling spanska kartor i Sydamerika.
    Bra resa!
    Alberto

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.