Gajes av migrationen till Geofumadas.com

Slutligen rensas databasen nästan efter en migrering från WordPress MU i Cartesianos till en domän som är värd i Cpanel. För detta har flera plugins och tillgång till phpmyadmin underhållit mig. 

Flera dagar - och nätter - att komma och gå. Här sammanfattar jag några rader, efter att jag tror att jag äntligen är redo att skriva igen.

  • För att vara en WordPress-mu-1.2.4-version och flytta till en WordPress-version 3.0.4 finns det många saker längs vägen som inte var en enkel export / import.
  • Åtkomst till databasen var värdefullt, för att radera ett odjur av saker som finns kvar i papperskorgen, men så länge de inte elimineras därifrån, väger de mycket. Jag märkte det eftersom även om jag hade eliminerat skräppost tog exporten lång tid, och jag känner att det i dessa versioner har en lucka eftersom ny skräppost fortfarande smyger in.
  • Akismet Det är en stor hjälp, det sparar att radera skräppost i kommentarerna.  geofumadas com kategorier
  • Broken Link Checker det är en mycket bra hjälp att identifiera och reparera länkar som inte längre finns. Det är roligt, men att inte uppdatera dessa länkar gör att domänerna tappar rankningen. Sidor som inte längre lever, som ändrade strukturen, som gjorde deras länkar vänligare, kommentarer med ogiltiga webbadresser, fingerfel, kort sagt. Pluginet var till stor hjälp, det har varit användbart för mig att lära mig om många saker som jag skrev och som nu inte längre finns.
  • De nuvarande versionerna av importera plugin de har möjlighet att flytta bilderna från galleriet till den nya domänen. Men av många anledningar kommer de inte alla, till exempel om de hade varit värd i en annan domän, de kommer inte, varken bilderna som placerades i en annan struktur än den konventionella eller de som är med miniatyrer. 
  • Pluggen har varit mycket användbar Lägg till länkade bilder i galleriet. Detta gör jobbet att leta efter bilder som inte importeras och ta med dem, med nackdelen att det inte har någon instans för att varna varför det hänger, jag trodde att det var för att det var för innehåll, så jag gjorde det efter kategorier, men de passerade aldrig AutoCAD eller Topography. Det hela berodde på att jag redan hade använt lagringsutrymmet och jävla plugin kunde inte varna. Jag märkte det när jag ville skapa en ny mapp från Cpanel, att meddelandet dök upp; Jag bad om att den skulle förstoras och allt började igen.
  • Dödsslaget har varit med TimThumb-skriptet, som kräver att rättigheterna i wp-innehållsmapparna och andra justeras inom Arthemia-mallen (skript och cache). Slutligen efter att ha läst i många forum, jonglering onödig, var det allt som togs. Det verkar som att gå från WP MU påverkar några saker och att röra .htaccess var vad jag minst förväntade mig.
  • Jag måste fortfarande fixa permalänkarna, för jag ändrade strukturen för att göra länkarna mer vänliga med sökmotorerna. För detta plugin Permalinks Migration gör ett bra jobb vid omdirigering, och när jag hittat ett mönster ser jag om jag fixar dem alla från databasen.
  • Seo-vänliga bilder hjälpte mig eftersom många bilder inte hade någon beskrivning eller hade lite nyttjandevärde.

Nu kommer det bra, så länge jag följer upp brutna länkar måste du fortsätta med optimeringsplanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.