Geografi Profiler

Slutligen debuglas databasen nästan efter en migrering från WordPress MU i Cartesians till en domän som är värd i Cpanel. För detta har flera plugins och tillgång till phpmyadmin hållit mig underhöll.

Flera dagar - och nätter - att komma och gå. Här är några rader, då tror jag att jag äntligen är redo att skriva igen.

  • För att vara en WordPress-mu-1.2.4-version och flytta till en WordPress-version 3.0.4 finns det många saker längs vägen som inte var en enkel export / import.
  • Åtkomst till databasen var värdefull för att radera en bestialitet av saker som finns kvar i papperskorgen, men så länge de inte kasseras, ger de extra vikt. Jag märkte det för att även om det hade eliminerat skräppost, tog exporten mycket, och jag känner att det i dessa versioner har en lucka eftersom det fortfarande var ny spam.
  • Akismet Det är en stor hjälp, det sparar att radera skräppost i kommentarerna. geofumadas com kategorier
  • Broken Link Checker Det är mycket bra att identifiera och reparera länkar som inte längre finns. Det är roligt, men inte uppdatering av dessa länkar gör att du förlorar rankningen till domänerna. Sidor som inte längre lever, den ändrade strukturen, som gjorde deras länkar mer vänliga, kommentarer med ogiltiga webbadresser, fingerfel, hur som helst. En bra hjälp till plugin, det har varit användbart för mig att veta om många saker som jag skrev och som nu har upphört att existera.
  • De nuvarande versionerna av importera plugin De har möjlighet att överföra bilderna till galleriet till den nya domänen. Men av många anledningar kommer inte alla, till exempel om de hade stannat i en annan domän, kommer de inte, eller de bilder som placerades i en annan struktur än den konventionella eller de som är miniatyr.
  • Pluggen har varit mycket användbar Lägg till länkade bilder i galleriet. Detta gör jobbet med att leta efter bilder som inte importeras och ta med dem, med nackdelen som inte har någon förekomst att varna varför den hänger, jag trodde att det var för innehåll, så jag gjorde enligt kategorier men gick aldrig AutoCAD eller Topography. Hela saken var att lagringsutrymmet redan hade slutfört och plugin kunde inte berätta. Jag märkte det när jag ville skapa en ny mapp från Cpanel, att meddelandet uppstod; Jag bad om att bli förstorad och allt gick igen.
  • Dödsstridet har varit med TimThumb-skriptet, vilket kräver att man anpassar rättigheterna i wp-innehållet och andra mappar inom Arthemia-mallen (skript och cache). Slutligen efter att ha läst i många forum, jonglering onödigt, det var allt som ockuperade. Det verkar som att flyttning från WP MU påverkar vissa saker och beröring av .htaccess var minst förväntat.
  • Jag måste fortfarande fixa permalinks eftersom jag ändrade strukturen för att göra länkar till sökmotorerna mer vänliga. För detta plugin Permalinks Migration gör ett bra jobb vid omdirigering, och när jag hittat ett mönster ser jag om jag fixar dem alla från databasen.
  • Seo-vänliga bilder hjälpte mig eftersom många bilder inte hade någon beskrivning eller hade lite nyttjandevärde.

Nu kommer det bra, så länge jag följer upp brutna länkar måste du fortsätta med optimeringsplanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.