Nivåkurvor med Google Earth - Contouringge eller AutoCAD

För några dagar sedan frågade jag en vän hur man gör för att se konturerna i Google Earth med hjälp av ett program som heter ContouringGE 1.1 som ska fungera med någon version 4x, Windows XP eller Vista.

Och till sist kunde jag även om erfarenheten var smärtsam, så jag skriver vad som var min prestation för att se andra nå det ...

1. Hämta ContouringGE

bild För att börja måste du ladda ner en fil tablett från en 'motbjudande' där skaparen har ett popup-fönster med en tysk reklam som täcker hela sidan, så att ta bort den "käkar", som endast innebär välja Schlieben och du fortfarande nära och inte stör.

Ojo, som endast kan nås på denna sida (http://www.sww.wg.am/) i de första dagarna av månaden, eftersom den har en begränsad bandbredd, och den bredden är sedan uttömd och är inte tillgänglig.

2. Installera ocx

bild

När filen har laddats ner dekomprimeras den och fem filer visas:

 • En kml heter kontour.kml Jag har ingen aning om vad det är för
 • Två ocx-filer som är ActiveX-kontroller
 • En dll-fil som laddar upp en undermeny i Google Earth-ramen
 • En körbar fil från ContouringGE

De två ocx-filerna är placerade i

C: / WINDOWS / system32 /

Då registrerar du ocx du anger kommandomenyn, som ser ut som DOS med "start / run / cmd" och där skrivs texten:

regsvr32% Systemroot% ~ \ System32 \ comdlg32.ocx

och ange, bör du se ett meddelande om att kontrollen har installerats korrekt, detsamma görs med det andra:

regsvr32% Systemroot% \ System32 \ MSCOMCTL.OCX

bild

Om du får problem med att hitta contrapleca, vanligtvis på knappen till vänster om antalet 1 och använda Alt Gr-tangenten. Även Alt + 92.

Slutligen om du inte vill bryta huvudet kopierar du till de linjer som är ovan, och på den svarta skärmen högerklickar du och klistrar in.

Om du har Windows Vista ska den vara «Start / Tillbehör / Kör som administratör»

GGEFramework.dll-filen har placerats i "C: Program FilesGoogleGoogle Earth", där också den körbara trianguleringen och kml-filen.

3. Kör ContouringGE i Google Earth

Sedan gjorde jag det svårt, skapade jag en genväg av triangeln på skrivbordet.

Nu kör Google Earth. Och en gång utplacerad utförs trianguleringen.

4. Vad måste hända

Därefter visas i Google Earth ett nytt kommando i den övre fältet GGE, som innehåller alternativen för att skapa konturer och konfigurera deras utseende eller märkning.

Contouring4

google contouringGE

Ett annat sätt att göra det är från AutoCAD, med hjälp av ett plugin.

Steg 1. Visa det område där vi vill få Google Earths digitala modell.

Steg 2. Importera den digitala modellen.

Använda AutoCAD, med installerade Plex.Earth-tillägg. I princip måste du starta sessionen.

Då väljer vi i fliken Terrain, alternativet "By GE View", det kommer att be oss att bekräfta att 1,304-poäng kommer att importeras; då kommer det att be oss att bekräfta om vi vill att konturlinjerna ska skapas. Och redo; Google Earth-nivåkurvor i AutoCAD.

Steg 3. Exportera till Google Earth

Efter att ha valt objektet väljer vi alternativet KML Export, då indikerar vi att modellen är anpassad till terrängen och slutligen att den öppnas i Google Earth.

Och där har vi resultatet.

De här kan du ladda ner kmz filen som vi har använt i detta exempel.

Härifrån kan du ladda ner Plex.Earth plugin för AutoCAD.

77 Svar på "Nivåkurvor med Google Earth - Contouringge eller AutoCAD"

 1. En idéia do program é boa, men det fungerar inte !!! verkligen synd !!

 2. Jo, de saknade filerna kan få dem individuellt, http://www.anunciadores.net/aplicaciones/RegistrarMSCOMCTL.htm
  http://www.atmos.washington.edu/~carey/wilton/data/contour.kml
  http://activex.microsoft.com/controls/vb6/comdlg32.CAB
  efter att de har allt följer de stegen, men CMD kör det som en administratör för att läsa ocx, bara i detta steg regsvr32% Systemroot% ~ \ System32 \ comdlg32.ocx tar bort ~ och när det kopieras till sökvägen till Google Earth visas två andra mappar och kopierar inuti klientmappen följer resten och bör fungera för dem.
  Något tvivel är mitt mail leo87seve@gmail.com, min plexearth fungerar inte och min civila 3d spelar ingen roll för bild från google earht, jag får hjälpmedel, tack

 3. Dokumentet som jag hämtade är ofullständigt Jag har bara 2-filer ... skicka mig den fullständiga installationen tack !!! det är brådskande !!! mitt mail är maidelin11@gmail.com
  tack! Gud välsigne dig!

 4. Snälla, kan någon skicka mig konturen.kml-filen ??

 5. vänligen vid denna tidpunkt, måste det finnas någon som Aya löst problemet med fel som visas Cundo 5 contuorig körningar, snälla hjälp min e-post är nancy1205@hotmail.es

 6. Oi måste använda denna ferramenta ESSA ger erro 5 formatei e estou använder Windows XP webbplatsen aparecendo erro 339 inte föreslagit detta Arquivos imconpletos alguém com os Teria eller full installatör

 7. hej vänner sägeros, jag har 5-filer, jag gjorde alla installationsprocedurer men det finns ett fel i
  regsvr32% Systemroot% ~ \ System32 \ comdlg32.ocx måste radera ~ och så acceptera. Trots allt visas gge-menyn, men vid generering av kurvorna visas felet: körtidfel 5
  ogiltigt procedursamtal eller argument
  Om någon har lösningen kommer många att uppskatta det.

  konturinstallation

 8. Hej ... Jag ser att många saknar kontur.kml-filen kanske det är därför det har felet 5 ....... Jag har också hänt med mig .... någon har den filen ... ..
  dessutom de andra två filerna som inte finns i länkarna som de levererar, lägger dem i andra kommentarer ....

  Hälsningar ... ..

 9. En stor tjänst där jag kan ladda ner ContourGE 1.2 filkontour.kml. Tack

 10. God morgon alla.
  Vilken av er har 1.1-versionen av ContouringGE kan du skicka det till posten nedan?
  rmdna@bol.com.br
  Det beror på att jag har laddat ner 1.2-versionen och det är helt annorlunda än den föregående beskrivningen.
  Vad är kontour.kml-filen?
  Tack.
  Med vänliga hälsningar,
  Rogério.

 11. Inte den sidan http://www.sww.wg.am är nere Vad som händer är att den har liten bandbredd, så att den bara är tillgänglig under de första dagarna av månaden, när bredden används upp passerar den oåtkomlig resten av månaden.

 12. Länken fungerar inte längre. Jag hittade filen genom taringa men utan ocx

 13. Hej, hur är det, fortsätter 5-felet att komma upp, jag förstår inte någonting om databehandling och Google Earth som jag har, jag vet inte vad det är, var ser jag ut? och ändra något? Om någon kan skicka mig den rätta countouirngen och google jorden att använda, uppskattar jag det, eftersom jag behöver det för ett brådskande arbete.

  Hälsningar och tack så mycket
  Juan Asuaga

  juanasuaga@hotmail.com

 14. Jag kan generera konturlinjerna på Google Earth version 4.2.0205.5730, men inte berätta värdet av konturen, eftersom detta är det värde som är associerad med kurvan och kan exporteras till SHP-format, med dess attributtabellen, om någon som redan uppnått det, snälla ge mig receptet, för jag har varit nästan ett halvt år och försökte ta reda på felet 5, och inget annat.

 15. hej vänner
  Jo sanningen jag knappt vet om det här stora verktyget
  och jag bestämde mig för att ladda ner det enligt dessa instruktioner och jag har samma problem med 5-felet eller något liknande ... ... det har startats
  de har löst vilken våg, q om q jag uppmanar det här verktyget ...
  snälla hjälp ....

 16. Jag har gjort flera provningar och jag kunde inse att den version av ContourGE 1.2 motsvarar en demoversion kan laddas ner någon vet var den fullständiga versionen av ConturGE 1.2

 17. definitivt om någon redan lyckats köra programmet utan problem kunde berätta hur och sond med alla möjliga kombinationer och alltid det kända 5-felet och i Google Earth Pro ser det ut som att jag måste öppna programmet och jag har det öppet

 18. Kära vänner, jag går med i de olika samtalen om detta.
  Jag försöker installera GE countouring på GE Plus 5.1.3533.1731. Faktum är att för fler försök jag gör, efter absolut alla steg angivna, får jag inte ens CGE-knappen i GE-verktygsfältet.
  Kanske någon generös själ kan ge mig en hand med detta, behöver inte ange den enorma lösningen som jag skulle vara för att göra detta arbete.
  Hälsningar till alla från dessa sidor

 19. Ricardo, contour.kml du skicka filen till ditt inlägg, men jag kunde inte ens lösa några av etiketterna på konturlinjerna travez ansökan om någon av följeslagare och löst det, vänligen skicka data eller publicera det i det här forumet.

  Jag uppskattar detta utrymme igen, där tekniken ständigt förändras och tillgänglig för alla berörda parter.
  hälsningar från San Luis Potosi, Mexiko

 20. Hej god morgon, ursäkta mig Jag skulle vilja veta vem som är ägare till sidan, hehe apeneas idag, jag kommer reda på, dina bilder visas och jag tror att du med oss ​​... ;-)

 21. Jag gjorde alla steg som de sa att kunna installera det och ingenting fortsätter att visa det kända felet 5, jag har versionen av Google Earth med lättnadsläget aktiverat och ingenting ......

  Någon löst problemet !!!! snälla skicka mig lösningen till problemet till mitt mail tatoozaa@yahoo.es Jag kommer att vara väldigt tacksam tack från och med nu!

 22. TACK FÖR ATT FACILITERA ANVÄNDNINGEN AV SÅ VIKTIG PROGRAMVARA.

  För alla som har haft några otur att installera GE COUNTOURNING PROGRAM och upptäcka meddela att jag vill, vad är problemet installation.

  DU MÅSTE HA DENNA VERSION
  Google Earth
  4.3.7284.3916 (beta)

  DENNA VERSION ÄR KARAKTERISERAD FÖR ATT PÅ DEN VÄNSTER BOTTOMEN EN RUMM FÖR ATT MÄRKA SÄTT. Märka det utrymme att lita på, eftersom det är vitalt, annars kan de inte genereras.

  Vad är det VIKTIGT VERSION där du kan ha en utvald "relief" och följ instruktionerna som redan finns i detta forum.

  ING. MAURICIO RODRIGUEZ
  (EL SALVADOR)

 23. ANVÄND DEN GOOGLE AARTHEN, SOM INNEHÅLLER RELIEF-TILLVAL OCH VÄLJ, SOM DU KAN GENERERA NIVÅKURV.

 24. Jag är en som har det eviga felproblemet 5. Jag försökte ladda ner version av Gearth 4.3 men startfönster GE säger att jag måste nödvändigtvis uppdatera programmet till version 5.2, jag menar med konturerna inte köra .... Jorge_SLP: om du kan skicka mig installatören av din version av GEarth och kontur till mitt mail richi225@hotmail.com och jag lovar att ladda upp allt och lämna en länk här för att ge dig en definitiv lösning för alla i den här frågan. Om fler människor har programmet arbetar jag tycker det blir lättare för oss att hitta lösningen på kvotproblemet.
  Hälsningar till alla.

 25. Fellow forum, jag är ny på detta och är bekymrad ansökan att generera konturlinjerna på Google Earth och uppnå erhålla programversion 1.2, Jag läste alla recensioner och jag tror att de flesta inte fungerar för dig, eftersom denna ansökan fungerar bara på Google Earth Version 4.3 och höjde honom contour.kml fil via google och leta zip mappen programmet och gjorde alla steg och det fungerade, bara jag Jag måste lägga till höjdvärdet i varje konturlinje, om någon vet hur, skicka mig en kommentar eller skicka den till det här forumet, skulle jag uppskatta det.
  intressant forum, hjälp.
  lycka till alla

 26. Tack g!, Om du lyckas få nätet och färgfoto i AutoCAD och tambiem civila, och eftersom jag är innexperto på hur man skapar konturlinjer från en virtuell nät (vilken mängd google earth) thanks vän, jag kommer att vänta dina svar

 27. Mina vänner, skriv in sidan (http://www.sww.wg.am/downloads.html) Och ladda ned version (***** 1.2), sedan descomprido filen och jag bara två filer visas en med förlängning * .exe och * .dll andra, men andra filer som helst, använder Google Earth 5.2 , snälla om någon kunde skicka mig 5-filerna tack här, lämnar jag mitt mail
  (jhq_30@hotmail.com) från nu tack vänner

 28. vänner hur kan jag exportera dessa kurvor eller google jordpunkter, till ett program som autocad eller civil 3d, snälla vänner jag behöver det tack för dina svar ...

 29. Saludos Amigos ser jag har samma problem Lacho den contour.kml utseende och ser ut och kan inte hitta porfa om någon kunde berätta var jag hittar den här filen eller jag kunde tillbringa 5 filer som behövs.
  GRACIAAAAAS.

 30. Bra .. Jag fick ContourningGE v 1.2 men den saknar konturen.kml-filen, som är att generera nivå cuvas, när jag genererar kurvor ger det mig felet med "run time 5 ogiltig procedur samtal eller argument" jag letar efter i tusentals post och jag kan inte få en lösning. snälla jag behöver svaret och hela filen eller programmet

  miguelcapote@gmail.com

 31. Enligt den officiella sidan är versionen 1.5 men kan inte laddas ner ,,, och som du har jag problem ,,,,, någon som har det på 100%?

  tack

 32. Hej ... Jag får bara ContourningGE v 1.2 om det tar mig men när jag försöker generera kurvorna ger det mig fortfarande felet med "run time 5 ogiltig procedur samtal eller argument" eh läs i tusentals inlägg och ingen har en lösning .. om någon klarar lösa det, skicka mig svaret 🙂

  iDarkOscarS@hotmail.com

  i förväg tack

 33. hej jag har mycket intresse att få kurvor med Contouringge men jag har ett stort problem för att få programmet om någon kan skicka mig det här är min email: deiby_acua@hotmail.com
  oljig på förhand

 34. hej någon kan hjälpa mig Jag får ett fönster med meddelandet ¨Google jorden börjar skyddsmekanismen. du måste starta om Google Earth 'Jag accepterar, och då får jag det kända felet 5.
  Jag hoppas ett svar om du kan hjälpa mig

 35. Jose: Det fungerar detsamma i OpenGL som i ActiveX.

  Gandhinhos: Registrerade du ocx?

 36. Jag hade laddat ner ContouringGE_v1.2 versionen och det fungerade perfekt ... för några månader använde jag inte det ...
  nu när jag behöver det snabbt får jag det kända 5-felet ...
  Jag har försökt att sätta filen i c: windows / system 32
  men det fungerar inte heller ...
  några idéer ??

 37. Rigoleto, hur använder du Google Earth, i OpenGL mogo eller i ActiveX-läge

 38. tack för att programmet installeras i Win 7 kopiera och klistra in den här GGEFramework.dll ac: windows / system 32

  inga problem när du kör

  det finns några nummer som inte går ut vet inte
  Vid import till civil 3d innehåller bilden kurvorna

  som allado poängen i civila 3d tack

 39. alla som har countoringe berätta för mig vilka filer de har och varifrån de laddat ner och högt att vi löser problemet
  amigosssss. får inte för mycket besvär Det enda jag behöver veta är om det blir fullständigt eller inte att lösa dem.
  Jag laddade ner den från den här sidan som är överst och den fungerar, det stora problemet är att etiketten inte är aktiverad för att sätta dimensionerna. bara det är defekten.
  så nu är vi här för att hjälpa och dela information.

  nivånskurvorna kommer ut ok att de kan exporteras till arkceller eller autocad och därmed göra det bättre digital presentation.
  Jag behöver den fullständiga installationsprogrammet om jag skickar det till min mail är geovilc_yuri@hotmail.com och jag skickar handledare hur man hanterar detta program är inte uppfyllt.

 40. Hej alla ... Jag har hört och läst en hel del om detta COUNTOURINGGE-program ... problemet är att jag letar efter det överallt och jag kan inte hitta det för att ladda ner det om någon kan ge mig information om var jag kan hitta det eller om de har det KAN JAG HÄNNA DET ... Väldigt brådskande ... TACK DET SNABBT ... min e-postadress är freddygonza83@hotmail.com

 41. Tja, jag har 1.2-versionen av tävlingen, men när jag installerar det ber det mig om google earth.msi om någon vet hur man gör det för ingenting kommer ut

 42. Jag har kontoret och det fungerar inte för mig, jag var fortfarande SN OCX och i försöket att installera det får jag ut att jag vill ha en Google-MSI-fil; Jag kör också det och jag får bronsen i 5-felet

  JAG SE INTE NÅGRA NIVÅKURVAR OM NÅGON VET NÅGOT PLS TILL ATT EN PENGAR KOMMANDERAR

  mac_flav@hotmail.com

 43. för att installera countourinGE.
  EYE först måste du ha installerat google jorden ok, du vet också mycket bra att när du installerar en mapp genereras i C-enheten.
  nu har alla filer som du laddat ner från countouringGE kopiera den till den google eath-mappen som finns på enhet C.
  Klicka sedan på triangelikonet som är en av de countoringGE-filerna och njut av.

 44. det är inte nödvändigt att du har ocx de som redan finns i ditt system skriver in c-enheten på din PC och inuti systen 32-mappen där är det inte nödvändigt.
  För det andra, om du får ett 5-fel vid körning, beror det helt enkelt på att din bild är för stor på din Google Earth-skärm, du måste föra den lite närmare och pronblemon är över.

 45. om någon har konturenGE 1.1 eller 1.2 ber jag dig skicka det till min e-post, jag kommer att tacka dig oändligt, det viktigaste att sätta dina dimensioner på konturlinjerna min e-post är geovilc_yuri@hotmail.com.
  Jag hanterade det mycket väl denna fråga och även göra andra saker om du appoyan befaller jag dem också alla mina handledare video som handtag och andra tillägg.
  problemet jag har en som beskriver det verkar som om denna ofullständiga gör allt undra men etiketten är inte aktiverad för att sätta kvoten
  tack men brådskande Vänligen.

 46. hej porfa som kan skicka mig programmets countouringGE Jag har en men lägger inte etiketterna på kurvan.

 47. snälla, någon skickar mig programmet. när jag låg
  Jag kommer utan ocx. ==> ivan_24v@hotmail.com.ar

 48. snälla, någon skickar mig programmet. när jag låg
  Jag kommer utan ocx

 49. För mig har det inte fungerat ... Jag har försökt det för några dagar redan och läser fortfarande de många diskussionerna i Gabriel Ortiz-forumet. Det finns ingen väg sedan den enda användaren som har haft samma problem med 1.2-versionen som jag inte har har fortfarande besvarats
  Mitt fel är "Fel 5 vid körning: Ring till ogiltigt procedur eller argument". När detta inte presenteras (av någon konstig anledning) visas följande: "Google Earth börjar skyddsmekanismen. Du måste starta om Google Earth. ' Tror du att det kan vara på grund av att du inte har Google Earth Pro? Min version av det ovan nämnda programmet är: Google Earth 5.1.3533.1731

  Tack så mycket.

 50. Jag tror att programmet har några konfigurationsalternativ, var och en hur mycket du vill ha kurvorna och etiketten.

 51. Mycket bra bidrag.
  Jag har ett problem, snarare en fråga: Lägre ContouringGE och det fungerade bra förutom att siffrorna inte kommer ut på konturlinjer. Varför händer det Till dig Får de numren?

  Tack, Ciao.

 52. Ja, ContouringGE 1.2 behöver inte längre några av de steg som förklaras här för 1.1-versionen

 53. Exelente ... det fungerade perfekt ....

  Ögon som fungerar .... Det är kanske inte mycket väl förklarat om installationen.
  Jag har normal Earth google, PRO fungerar inte.

  En räckvidd, plug-ins för Google Earth, jag menar ContouringGE 1.2. Det är en provversion ... du vet inte var den fullständiga kan få mig? ? ??? snälla vem som har tillgång till att skicka det till posten ... snälla ...
  jorgefscape@gmail.com

 54. Sanningen är att herremienta är ganska användbar när vi inte har täckning av konturlinjer. Man måste dock komma ihåg att kurvens förtätning endast motsvarar en interpolation av kurvorna. Jag får intrycket av någon lättnadsmodell. Jag gjorde övningen och tills det är lika med 50-mätare som fungerar mer eller mindre bra, så gör vi inte "vinna" någonting. Ahh !!!!!!, versionen uppdaterades och så många steg är inte nödvändiga.

  UTMÄRKT BLOGG, MYCKET ENTRETENIDO GEOFUMADAS.

  P. Sanhueza

 55. Det verkar som om det inte faller, men den bandbredd som betalar har redan blivit övervinnad av en hög trafik.
  Om inte webägaren betalar mer för att få högre bandbredd, måste vi vänta på att månaden ska slutföras eftersom det betalas per månad.
  Den första dagen i april bör sidan vara tillgänglig igen ... och det kommer att vara under månaden tills din trafikgräns överstiger vad du betalar.

 56. Värdering:
  Vet du vad som hände med sidan där kontureringenGE laddas ner? Din blogg är väldigt bra

 57. Sanningen är att installationsprocessen är ganska komplicerad så att den i slutändan inte är säker
  Jag kommer inte ihåg om du någonsin nämnde det på bloggen men det finns en mycket användbar applikation av Valery Horosunov (Valery35 i Google Earth Community), med vilken - konturer kan skapas bland många saker. Såvitt de berörs har applikationen förmågan att styra mängden nivåer som ska representeras, deras färger, deras gradient och deras utjämning.
  Den här applikationen heter KML2KML, dess webbadress är:
  http://kml2kml.geoblogspot.com/
  Den mest ekonomiska versionen kostar $ 50.- dollar. Jag är inte säker på funktionerna i 3-versionerna som är tillgängliga.
  Andra saker de erbjuder är:
  - Utdrag terrängdata och generera dess konturer, punkter, grids.
  - Importera filer shp, gpx, nmea, txt och logg
  - Öppna en KML och generera regioner automatiskt
  - Skapa «kakel» av basbilder från Google Maps.
  - Placera bilder (t.ex. stämpelmärken eller bildöverlagringar med GeoExif).
  - Montera och beställa KML från flera KML
  - Applicera matematiska funktioner vid framställning av ytor.

  Kort sagt, det är mycket bra att spara tid och få mer juice från GE.

  Tack och hälsningar!
  gerardo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.