arkiv för

grenrörs GIS

Manifold GIS, något annat med layouter

För en tid sedan talade jag i en artikel hur presenteras för utskrift med Manifold GIS. Vid den tiden gjorde vi en ganska grundläggande layout, i det här fallet vill jag visa en mer komplex. Detta är exemplet på en karta över agrologisk produktivitet; som huvudkarta är den aktuella användningen från en bild ...

Som Mapserver fungerar

Förra gången pratade vi om vissa kriterier varför MapServer och grunderna för installationen. Låt oss nu se en del av sin verksamhet i en övning med kartorna på Chiapanecans. Där det är monterat När Apache är installerat är standardkatalogen för MapServer mappen OSGeo4W direkt på C: / Inside, det finns ...

Decidiéndonos av MapServer

Att dra nytta av ett nytt samtal med en kadastral institution som letade efter vad de skulle publicera sina kartor, här sammanfattar jag det viktigaste att återlämna räddningen av ämnet till samhället. Kanske vid den tiden kommer det att hjälpa någon som vill fatta ett beslut eller be om geofumed hjälp. Varför MapServer Scenariot var någon, som hade ...

Geofumadas, endast bilder

En månad komplicerad i tid, men tillfredsställande i prestationer och familjen passioner med mina barn och tjejen som lyser mina ögon. Så snart jag har kunnat lägga upp ett par gånger, här är en kort fotografisk sammanfattning. Processen för certifiering av kompetenser. En mycket intressant upplevelse, utarbetande av certifieringsnorm, objektbank, ...

G! verktyg som underlättar användningen av Bentley Map

För några dagar sedan började jag utveckling .NET Visual Basic Microstation, med vilka hopp har övervunnit den begränsningen att Bentley Map med Geospatial administratör. För att göra detta, jag fångat en gammal elev som vi började XFM geofumar där när han kom ut ur comal, med en god cappuccino och amaretto vi har ...

Vinster från min ArcGIS-kurs

Jag brukade berätta för mig att jag skulle utveckla en utbildning i användningen av ArcGIS 9.3, med en enorm medelmodalitet på grund av avståndet, min lilla tid och eleverna. Nu lämnar jag några slutsatser: På metodiken: Jag önskar att allt var så enkelt. Om det skulle ge en utbildning, lär du med ett exempel som tagits med ...

CAD / GIS boot jämförelse

Det här är en övning på samma villkor, för att mäta hur lång tid det tar att starta ett program från klicket på ikonen tills det går. För jämförelseändamål använde jag den som börjar på kortare tid, och sedan en indikering (avrundad) gånger i förhållande till den. Jag vet inte ...

CAD / GIS-plattformar måste gå till GPU

De av oss som är användare av grafiska applikationer, vi är alltid förväntade att datorerna har tillräckligt med arbetsminne. CAD / GIS-programmen har därvid alltid ifrågasatts eller uppmätts enligt den tid det tar att utföra dagliga aktiviteter som: Rumslig analys Rektifiering och registrering av bilder Massiv datautnyttjande Förvaltning av ...

TatukGIS Viewer ... en stor Viewer

Hittills är det en av de bästa (om inte de bästa) CAD / GIS-datavisare jag har sett, fri och praktisk. Tatuk är en produktlinje som föddes i Polen, för några dagar sedan meddelades 2-versionen av tatukGIS Viewer. De andra tittarna Om vi ​​värderar de fria programmen för andra märken, ...