Hur mycket mjukvara är värd i den här bloggen?

Jag har skrivit om galna teknikämnen i över två år, vanligtvis programvara och dess applikationer. Idag vill jag ta tillfället i akt att göra en analys av vad det innebär att prata om en programvara, med hopp om att bilda en åsikt, belysa dygder och hur de svarar på ekonomiska intäkter och ord som genererar trafik på Internet åtminstone när det gäller reklam via AdSense .

programvara Biljetter som involverar det Besök som involverar dig Inkomster producerad
AutoCAD 127 32,164 112.03
Microstation 115 2,991 7.64
ArcGIS 73 8,768 6.96
Google Earth 144 12,257 16.24
grenrörs GIS 78 512 2.32
gvSIG 37 1,501 2.25
IntelliCAD 13 2,239 2.26
virtuella jorden 30 215 0.03
ArchiCAD 7 435 0.97
Cadcorp 7 43 0.09
MapInfo 7 295 0.30
Total 638 61,420 151.09

Nyckelorden

Jag har konsulterat i Google Analytics, baserat på exakt de senaste 5 månaderna, genom att fråga om att inkluderas med nyckelord och tillämpa både företagets namn och huvudprogramvaran. De totala besöken från dessa nyckelord var 113,953 320.02 och av totalt XNUMX dollar kom från sökord.

ArcView

Ingångar

Jag har övervägt de poster eller inlägg som skrivits baserat på sidpanelernas kategorier, med undantag för Mapinfo, som jag var tvungen att tillgripa i en sökning via LiveWritter, eftersom den för närvarande inte utgör en kategori.

Besöken

Det är intressant att de 61,420 54 betyder 50% av de totala besöken från sökmotorer som använder nyckelord. Vilket kan betyda att mer än 11% av mina besökare som kommer från Google kommer på grund av dessa XNUMX program.

Intäkterna

När man jämför de totala inkomsterna från dessa 11-program, mot den totala som ankom med nyckelord, dras slutsatsen att 47% kommer därifrån.

mjukvara gisNär det gäller positionering kan vi dela besök mellan antal postskrivna, vilket ger oss kapacitet att svara som program måste trafikera och det här är bordet.

AutoCAD har svarat utöver vad jag har pratat om, tack vare dess popularitet och ser att tack vare detta svarar IntelliCAD andra. Sedan följde ArcGIS av Google Earth för att stänga de första fyra.

Det är nyfiken hur gvSIG i den spansktalande miljön är bättre positionerad än Microstation. Och titta på Manifold GIS med CadCorp, vilket innebär att det inte är en bra affär att prata om underutnyttjad programvara när det gäller annonsintäkter men det är en vinst att få scoop.

Hur som helst är att skriva om programvara en av de första idéerna på den här bloggen. Att hitta trafik har varit bra, att hitta vägar till Google AdSense är användbart men att lära sig något nytt varje dag ... är mycket tillfredsställande.

5 Svar på "Hur mycket är programvaran värd på den här bloggen"

  1. Gamla förfrågan, hoppas jag en dag att behaga henne.

  2. Jag måste berätta att jag läste din blogg med viss frekvens. Och ja, jag håller med om att många av de saker jag läst har att göra med AutoCAD och Google Earth, men jag fann mycket intressanta artiklar som innehåller sällsynta program, som av olika skäl har jag inte tagit mig friheten att ladda ner eller att rekommendera till mina bekanta.

    Din blogg som sådan ser mig som ett mycket intressant tekniskt förslag (och varför inte, av personliga kommentarer) som presenterar en intressant analys av program av gemensamt bruk och inte så vanligt. Naturligtvis tar du din tid för att ta reda på dem, antar jag eller de skickar dig informationen eftersom du på något sätt är inblandad. Som det är bra med mig, eftersom avsikten är att dela din åsikt om produkter och teknologier som andra ger oss hört från en plats och ingen lurar runt på många sidor, som ibland inte har tid att göra.

    På grundval av detta och försöker förstå bloggens slutliga betydelse, skulle vi behöva förstå vad din annonspost betyder i ditt liv (vilket jag föreställer mig inte är större) eller hur relevant det är för dig. Jag får intrycket av att lära-undervisningen är den största tillfredsställelsen i ditt fall och är pragmatisk, vilket inte är bra eller dåligt.

    Jag måste erkänna att jag knappast någonsin kommer in i "annonser", såvida de inte är relevanta för att känna till ett program eller en produkt. Vilket leder mig till följande begäran: (Jag vet att jag inte har dykt inuti sidan, men ...) Kan du göra en recension av de bästa produkterna, de mest använda och mest uppdaterade med avseende på GPS? Jag skulle vilja veta din åsikt om det och utvärderingarna för att veta vad som är de konventionella skillnaderna mellan produkter och deras funktion i allmänhet. Jag lovar att se länkarna du rekommenderar ... hahahaha !!! :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.