Venezuelakris - Blogg 23.01.2019

I går, vid 11-PM, gick mina bröder ut för att protestera, jag berättade för dem att snälla gå upp till huset, men min syster svarade -

Vad ska jag göra i huset? Jag är hungrig, den enda i kylen är ägg och om jag äter en jag tar någon annans lunch, har jag inte ätit stekt kyckling i mer än två år, inte ens en hel biff för mig, det sista jag åt som fyllde mig var en forstol, min bil stannade mer än ett år sedan eftersom jag inte har pengar för reservdelar ... Jag är desperat, jag kommer att fortsätta hit på gatan du gillar det eller nr.

Jag blev kvar av känslan av ångest och snart började jag kontrollera de sociala nätverken, det fanns protester överallt, och Maduro skickade kollektiven för att skingra marscherna - nu är de kallade - Statliga styrkor. Jag blev impotens och visste att även om jag skickade pengar till min mor, far, bröder, var det inte tillräckligt, jag var fortfarande begränsad. Min mans far-och farföräldrar är som mina far-och farföräldrar, igår ringde jag dem för att meddela dem att de hade lagt in pensionen på det nationella kortet, 2.700 suveräna bolivarer, när 12 ägg kostade 8.000 och kilo kött till det billigaste kostar redan 24.000.

Denna situation är ohållbar, morföräldrar har förlorat mellan augusti och hittills i år, totalt 25 kilo, ibland inte vill besöka, eftersom när jag går ut jag gråter, även om hjälp som jag kan, det är inte lätt, jag önskar att jag kunde ha mer och hjälpa dem alla. Det är för smärtsamt, de flesta av oss förväntar 23 som ett datum för hopp, eftersom förändringen är redan rättvist för alla.

 • 12: 20 am. I slutet av arbetsdagen kontrollerar jag de sociala nätverken och ser virala videor från min bror, från mitt moderns fönster, där säkerhetsstyrkorna skjuter i byggnaderna. Vilken stor rädsla, jag fortsatte att verifiera, protester i alla delar av landet.
 • 1: 00 är bekräftad död av skottlind sår från statsstyrkor. En pojke från 16 år i San José-området citat - Caracas. Jag börjar gråta, min syster ringer, det är fult runt huset, folk skriker och gråter.
 • 1: 30 am. Cacerolazos i San Antonio de los Altos. Ingen på gatan, fredlig protest.
 • 5: 30 är: mobilisering. Området där jag bor anses vara en sovstad, de flesta människor går till jobbet på 5 morgon, i dag var olika, alla fokuserade på en punkt, raden av bussar fungerade inte i dag, men används deras bussar att överföra alla dem som ville delta i demonstrationerna av stöd till Juan Guaido
 • 7: 00 am. Globovisiónmedierna genom sina journalister ber de nationella väpnade styrkorna att inte attackera medborgarna, några minuter senare lämnar det luften.
 • 8: 00 är: De kallar mig från El Paraíso - Caracas, min svägerska skickade videor där du kan se ett stort antal mobiliserade människor, allt till fots, ingen fordonstrafik.
 • 8: 30 är: min bror ringer mig, han berättar för mig att allt är bra i min mammas hus, men han hotades av sin chef, han var tvungen att gå till marsch som kallades av regeringen eller han skulle sparkas.
 • 9: 00 am. Jag kontrollerar de sociala nätverk, och som alltid begränsar internetanslutningarna, särskilt de som vi har kontrakt med CANTV-ABA, inte fungerar.
 • 9: 15: grannarna knackar på dörren och ber oss rapportera vad som händer, hon har inte kabel-tv, i de nationella kanalerna har inte rapporterat någonting om dagens mobilisering till stöd för Guaidó.
 • 11: 00 am. De kallar mig från El Paraiso, de förtrycker demonstranterna, soldaten kastar tårgas och pellets.
 • 11: 15 am: Jag ringde min vän från New York, frågar om allt är bra hemma, sa jag hans syster Catia har sina nyfödda på golvet, till ett belopp av tår bomber har lanserat barn.
 • 11: 30 AM: De sänder via twitter demonstrationen i Caracas till stöd för Juan Guaidó.

 • 12: 00 pm. Ingen internettjänst för mer än en timme sedan, intermittenta strömavbrott och ljusspaltar börjar ångest att göra sitt jobb, alla hemma är vi rastlösa, även tikan. Ingen har huvudet att arbeta, hjärnan ber att fokusera på vad som händer.
 • 1: 00 pm. Internetanslutningen faller igen, jag var i ett videosamtal med släktingar i Spanien, som vid den tiden demonstrerade mot Nicolás Maduro regering. Det var bittert söt att se att de är långt borta men så nära att återvända, de förlorar fortfarande inte troen. Jag väntar fortfarande på att Guaidó kommer till koncentrationen.

2: 00 pm, Juan Guaidó var svord i, i närvaro av den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro. Jag började gråta när han sa ordet "JURO".

 • 2: 02 pm. USA erkänner Juan Guaidó som interimpresident
 • 2: 05 pm, skriver mig en vän som bor i Argentina, "Jag kan inte tro jag behöver för att vara sant, det är som för bra." som jag svarade vän påminner om att universum hör, låt oss be i tro, för dig, för alla som är långt borta ", svarade hon med en bild, jag väntar på bussen för att gå till intervjun min potential 4to. arbete, jag har inte slutat gråta.
 • 2: 31 säkerhetsstyrkorna kommer till Altamira för att dra tillbaka marschen. De som är kvar är mestadels unga, som har fallit till pellets och bomber, beväpnade med pinnar, stenar, Molotov-cocktails, sluta inte insistera.
 • 3: 00 pm. Militären i Maracays Miliar Circle gör tyst protest, täcker ansiktet på Chavez och Maduro.
 • 3: 00 pm Brasilien, Paraguay och Kanada känner igen Juan Guaidó som interimpresident.
 • 3: 59: Peru erkänner Guaidó som interimspresident.
 • 4: 00 pm. Äldre för nationell kedja, bryter mot förbindelserna med USA och hotar alla amerikanska tjänstemän som har 72 timmar att lämna Venezuela.
 • 5: 00 pm, polis från staten Carabobo gå med protester mot Nicolás Maduro regering. Kosovo erkänner Juan Guaidó som president.
 • 5: 20 pm. Tre döda i Barinas rapporterade av protester. Majoriteten är ung, vi alla som levt under denna regering mer än hälften av våra liv, vissa har förlorat det, andra är fortfarande här, överlevande.
 • 5: 10 pm. Det uttalas Vladimir Padrino:

Förtvivlan och intolerans hotar nationens fred. Homelandets soldater accepterar inte en president som är införd i skuggan av dunkla intressen eller självtillkännagivna utanför lagen. FANB försvarar vår konstitution och är garant för nationell suveränitet.

Hans uttalanden fortsätter att bryta mot Venezuela, där han säger att de nationella försvarsmakten är en institution utan politisk militäritet.

 • 6: 15 pm: de skickar en lista över de arresterade för att protestera i Nueva Esparta. Varje gång jag läser den här typen av nyheter, är jag mer förvånad över hur de kan fortsätta att använda vapen mot fredliga protestanter. Dessutom finns rätten att protestera i konstitutionen. Det är uppenbart att vi lever i diktatur.
 • 6: 40 pm, listan över länder som har uttryckt sitt stöd för Guaidó och Maduro uppdateras.

 • 6: 50 pm: 14 bekräftades död och 67 arresterades rikstäckande.
 • 7: 20 pm: En ung 24 dör för skjutning i Táchira.
 • 7: 35 pm: plundring börjar på flera områden i Venezuela, Puerto Ayacucho, San Cristobal, Baninas, Guanare, La Vega-Caracas, några av de städer där dessa händelser har inträffat. Många behöver inte äta, och de som har lite är undernärda.
 • 7: 20 pm: Skada skadad i Mejeri. Jag är fortfarande på Twitter och andra sociala nätverk, vänner från utsidan, de skickar mig vad jag inte kan se på TV, tack vare blackouts de brände två tv-apparater, jag har ingen var att se nyheterna.
 • 7: 40 pm: IDB känner igen Juan Guaidó som interimpresident
 • 8: 04 pm: Trupperna fortsätter att döda människor, Felix Acosta dör av 33 år i Barcelona. Han dog förväntar sig att se Venezuela gratis.
 • 8: 15 pm: Diosdado Cabello, uppmanar regeringens anhängare att göra vaksamhet i Miraflores.

Jag vet inte vilken åsikt jag ska uttrycka om det, om de måste tvingas eller om det är ett personligt beslut. Tidigare var jag anställd i den offentliga förvaltningen, och jag kan intyga att många av Maduros följeslagare var där för det enkla faktum att de inte förlorade sitt jobb, som det hände med min bror. Det var möjligt att verifiera att många av scenerna som sändes i nätverket under Maduros tal var videor inspelade under marscher och möten för flera år sedan.

 • 8: 20 pm: Det demokratiska initiativet i Spanien och Amerika har erkänt Juan Guaidó som interimist president.
 • 8: 25 pm: Nationella cacerolazo börjar.
 • 8: 29 pm: Jag är mentalt utmattad, jag vet inte vad jag ska tänka och se. Jag känner mig annorlunda, jag vill att allt ska vara över, nu måste vi vänta på morgondagens beslut om regeringens förändring sker utan problem, eller om internationella styrkor måste ingripa. Denna osäkerhet är inte lätt, det finns tre dagar där jag bara har kunnat sova 4 timmar. Vi är alla i förväntan att det som hände idag inte har varit förgäves, att det inte kommer att göra oss förlora troen på att Venezuela kommer att förbättra, och att Maduro delegation lämnar inläggen.

Jag vill inte lämna mitt land, har jag försökt i djupet av min varelse för att undvika den möjligheten. Men när du ser att ditt liv har ingen framtid börja överväga det, och djupt sårad, nu förstår jag alla människor som emigrerade och kom hit för alla typer av krig, ett krig här dagligen lever, här överlever, ingen bor .

Idag kunde jag se kraften i sociala nätverk, inga tv-medier kunde överföra någonting av vad som hände i Venezuela, åtminstone inte medborgare, vi rapporterade av Twitter, Instagram och meddelanden från flera människor i olika delar av världen.

Jag tror att vi i januari 23 har tagit ett jättesteg, jag känner igen Juan Guaidó som interims president i Venezuela.

8:55: Jag skickar artikeln till redaktören Geofumadas. Tack vän och chef.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.