Förberedelser för ArcGIS-kursen

Lite mindre än en vecka börjar jag känna stressen i en ArcGIS-kurs, av dem som kommer ut vem vet där, som du accepterar, vet du inte när, och det är plötsligt du redan begått.

arcgis cadastre

Det är en grupp entusiaster som inte vill komplicera med den okända mjukvaran, som har pengarna och hoppas kunna integrera ArcGIS. För ett ögonblick jag ville erbjuda andra alternativ, men i det här fallet, är ArcGIS vad som passar dem för ett antal omständigheter, inklusive tillhandahållande av hand och jag har inte tid för en längre kurs.

De behöver integrera ett kadastralt system, vilket jag ser innehåller filer med en saftig topologisk rengöring. Orsakade mig tillfredsställelse att veta att dessa kartor konstruerades av den person som lärde mig Micro för några år sedan, varför de har är smutsig produktunderhåll och oskuld galen att inte tillämpa Historiskt. Detta skulle göra det lättare att veta var förändringar går och eventuella topologiska fel.

icon_arcgis För tillfället har jag lagt fram ett kostförslag, för att de inte heller har tid för att inte räkna om det är mindre om du måste resa ett par timmar. Utbildning i klassrummet kommer att täckas på två helger, med uppdrag för veckan och en två veckors support via Gmail chatt.

Dessutom kommer det att vara nödvändigt att göra stegvisa handledning av de vanligaste 7 rutinerna, bland vilka har identifierats:

 • CAD data integration
 • Integration till databasen
 • Analys med andra lager för planering
 • Kadastral underhåll
 • Generering av kartor för utskrift
 • Samspel med Google Earth

Där berättar jag hur det går, för nu har jag krävt att du har maskinerna redo och skickar mig exempel på data för att göra geodatabasen. Och om allt går bra, kanske de handledningarna steg för steg och supporttips som slutar laddas i den här bloggen.

5 Svar på "Förberedelser för ArcGIS-kursen"

 1. När det gäller manualerna har jag ingen av ArcGIS mer än de som erhållits där på webben. Och med guiden förbereder jag för kommunen att jag ska följa med, när jag har den kommer jag att dela den här, jag håller fortfarande på att bli rå.

 2. Hej vän Carlos.
  Ett nöje att veta att detta utrymme har tjänat dig, är en anledning till bloggen. Ditt ämne är brett, och jag kunde inte ge dig magiska formler i ett svar, men jag kommer att ge dig några kriterier som kan vara användbara.

  Om du har kommersiella programlicenser, där betydande belopp har investerats, rekommenderar jag inte att du flyttar till fri programvara. Nåväl, migration innebär också en investering.

  Men om inte mycket har investerats, och det finns en kapacitet att investera en del av vad som planerades för licenser och utveckling, är gvSIG, PostGIS, mapserver, Bender eller qGIS plattformar med tillräcklig löptid för konstruktion och publicering, med online support med de samhällen som driver dess genomförande. Till och med Venezuela är ett territorium där det finns gynnsamma villkor för dessa syften.

  Om att besöka dem ... Jag skulle behöva se det med min tid, men har förtroendet att skriva till redaktören (arroba) geofumadas (dot) com och vi kan prata om sätt jag kan hjälpa dig.

  hälsningar till Venezuela

 3. Hälsningar, min vän, jag är verkligen en aktiv besökare på din sida, titta på de aktuella tider vi arbetar här i staten La Caipatal de Venezuela i ett projekt som heter Lara Digital där det geografiska informationssystemet i vår stat är ett av De grundläggande delarna av projektet. Vi arbetar med argis 9.1 och för publiceringen i wed under flex som api som finns i nätverket hjälpte oss mycket, men folket i esri har gett oss en demo? Även om det är möjligt att vi Jag skickar till min e-post manualerna för den kurs du gör samt möjligheten att ha några argis-manualer som vi gärna skulle vilja hjälpa oss. Se en annan sak som jag sa till dig är att vi har undersökt behovet av att migrera till fri programvara, du känner till kostnaden för folket i Esri men jag har inte fått en guide från en person som säger att det är bäst i öppen sorce, ser jag tror du är Glass pappa är att säga att den mycket förberedda personen i GIS skulle vilja att du hjälper mig och om du vill skicka ett förslag att besöka vår stad. Väntar på ditt bidrag och din hjälp i detta avseende, säger han farväl på ett mycket samordnat sätt från de varma länderna i Barquisimeto-Venezuela. En aktiv geofumada-besökare.

  Carlos Oropeza

 4. Jag var intresserad av dina sista linjer.

  Att allt visar sig bra och så kan vi räkna med dessa handledning.

  hälsningar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.