Testa en Netbook i CAD / GIS

acer-aspire-on

För några dagar sedan hade jag funderat på att testa att en sådan Netbook fungerar i den geomatiska miljön, i det här fallet har jag testat Acer One som några lanttekniker beställde mig att köpa i ett besök i staden. Testet hjälpte mig att bestämma om jag i mitt nästa förvärv investerar i en annan HP med hög prestanda eller om dessa nya lösningar kan vara genomförbara.

Teamet

Dessa maskiner är inte konstruerade för processer som förbrukar tillräckligt med resurser men betyder inte att de inte har tillräcklig kapacitet:

 • 1GB RAM-minne
 • 160 GB hårddisk
 • 10-skärm "
 • Innehåller tre USB-portar, Datashow-port, trådlös anslutning, flera kort och ljud / mikrofon.

Klaviaturen är något mindre, det finns inget problem för dem som skriver med två fingrar (som en kyckling som äter majs) men om vi var barn då vi tog en typkurs, vill det ta ett tag att vänja oss. Något irriterande nycklarna för förskjutning och hanteringen av musen med fingret som är halvt destrompado; Dragen till höger har zoomfunktioner men knapparna är för svåra att trycka på; Jag tycker att det skulle vara bättre att arbeta med en extern mus.

Den största anledningen att besluta att detta inte är ett lag för hårt arbete, är pro storleken på skärmen på ögonen, bra för promenader resa utan att vara åtta timmar bryta kokos med vektorer och svart bakgrund ... inte Tror jag Även om den har en port för att ansluta en bildskärm om du använder den på kontoret.

När det gäller programvara kommer den med Windows XP, vilket är bra för den lilla resursförbrukningen, även om det är Home Edition pro-versionen som inte tar med IIS ... onda för Manifold. Det kommer också med en version av 60-dagar i Office 2007, och om flugorna ger Microsoft Works som alltid är från Microsoft men till ett mycket lågt pris.

Arbetar med CAD

Jag har kört på denna Microstation Geographics V8, ansluten till en Access-databas via ODBC. Herrar, det fungerar utan mycket besvär, Bentley Map känns tyngre men inte till det yttersta.

Laddar sex ortophotos .ecw av 11 MB vardera, är inte dåligt. 22 cadastral kartor dgn 1: 1,000 ... inga problem.

Konvertera dem en ecw till hmr ... ogh! Crisco, maskinen som inte har höga prestanda men till slut lyckades 2: 21 minuter, omvandlas en 8MB ECW att 189 MB HMR, en absurd konvertering, jag vet, men det här formatet går mycket snabbt i Microstation. Jag tycker inte att det är idealiskt att arbeta med Tiff för vikten, men det kan vara ett ITIF-alternativ som har extra möjligheter.

Definitivt går med Microstation väl denna lilla maskin, men det finns andra som har ett NVidia kort ser till att de har bättre resultat.

Slutsatser

För lätta program, som Microstation ser jag det bra. Jag tror inte att gvSIG med dess senaste förändringar fungerar om inte killarna optimerar resursförbrukningen när de arbetar med många lager eller ansluter till OGC-tjänster.

acer strävar efter en

Jag är nöjd med vad min användning skulle innebära: Jag har åtalat dig Microstation V8, BitCAD, Manifold GIS, Avira, Microsoft Works, Leva writter, Foxit y krom. Efter en vecka är jag nöjd som en vanlig resenär, bloggare och CAD / GIS-fan ... synd det lånades.

$ 400 av denna leksak är värt, ser jag inte en dålig investering, men anser att vinsten de kan förvänta sig andra. Det är ett bra alternativ tro att du kan rida på insidan jacka fickan eller väskan, eftersom storleken är en agenda, medan blir säkrare att ta mitt i en läsk mindre risk än att ladda en Targus portfölj miljöer där alla brottslingar antar att det finns inuti.

Vi måste också överväga nackdelarna, för även om dess vikt är mycket hanterbar, genom att inte ta med cdrom måste du inkludera detta tillbehör som extra; med USB av 8GB ser installationen av program inte så komplicerat ut, men om det var nödvändigt att formatera det eller avgifta det från ett kriminellt virus ... har jag tvivel. Om vi ​​lägger till de trådlösa musen AA-batterier och grafikkort ... kommer det sannolikt att bli nästan lika tungt som en av 14 "

Om jag var tvungen att köpa en högpresterande utrustning, är dessa Compaq $ 500 över 2GB RAM, med Intel Duo och individuellt grafikkort. Sanningen är att den korta tid som netbooks tar från ASSUS, säkert på ett och ett halvt år, kommer vi att ha mycket robusta maskiner i dessa miniatyrformat.

Webbplats: Acer Aspire One

5 Svar på "Testa en Netbook i CAD / GIS"

 1. Det beror på, om det bara är att göra övningar, kommer du inte att känna mycket långsamhet.

  Men om det är att göra mycket arbete, är den här utrustningen inte lämplig, det känns långsamt och skärmens storlek däckar vyn.

 2. Hej, hur mår du? Mycket bra, betänkandet tog mig många tvivel innan jag köpte. Jag frågar dig en fråga, jag studerar visuell sudio 2010 och autocad, Tycker du att med den maskinen kan du fungera bra?

  tack

 3. Visst borde kunna springa eftersom dessa versioner var väldigt lätta, uppskattar jag att även 2002-versioner kan fungera bra på den här maskinen.

 4. Tyvärr vet du om AutoCad 2000i kan köras normalt (ingenting från 3d) på den här typen av anteckningsbok.
  Hälsningar och mycket bra blogg

 5. hehehe Jag har en strävan, modellen precis under den du försökte, samma men med 512 av RAM och en SSD-skiva av 8GB.

  Jag skulle inte använda den som en arbetsstation, speciellt för tangentbordet, men det är inte alls obehagligt om det däckar när du tar lång tid.

  Å andra sidan i ett lag som mitt, skulle XP gå precis och i alla fall tycker jag inte om det. Jag har satt en Debian med minimum och jobbar ljust och smidigt för vad jag vill: surfa på internet, maila, chatta, skriva lite dokument och om nödvändigt ställa vissa röker.

  Eftersom det var en present jag inte klagar, skulle jag säkert se efter en med mer batteri, kanske något mer RAM och givetvis en tums mer skärm. En bugg av dessa med 6 eller 7 timmar av autonomi är en riktig glädje.

  Hur som helst, jag har redan satt på en 19-skärm hemma, "vad jag kallar" den lilla pojkens glasögon "🙂

  Hälsningar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.