Promark 3 GPS, första intryck

Jag har redan tagit dessa leksaker ur lådan, i promark 3 magellan en vecka kommer vi att träna för att se hur det fungerar. För nu har jag knappt sett videorna och några av deras attribut.

Föregångare till Promark 3.

I samma linje fanns det tidigare och det finns det sista:

 • Mobile Mapper Pro, en trevlig leksak som kostade 1,500 XNUMX US $, och som med efterbehandling uppnådde submeterprecision. Det kan vara en bas och också en rover. Den har för närvarande upphört; Det var irriterande att kortet avkonfigurerades vid start, kanske på grund av ett virus, kanske på grund av ett fel efter företagets anställdes strejk.
 • Mobile Mapper CX, detta är en uppgraderad version av Pro, med en antenn kan den användas som en geodetisk GPS. Han hade en släkting som heter CE, som körde på Windows CE, och enligt vad jag har hört har den här CX inte huvudvärk av den.
 • Mobile Mapper 6, det här är en ny linje, Jag har talat om detta vid flera tillfällen. Mer eller mindre motsvarar Juno Trimble, även om det överträffar det i precision. Det kan inte vara en bas, bara en rover och i realtid är det en jävla navigator med noggrannhet på 3 till 5 meter.

 

Vad är nytt med PM3

Detta ger funktionalitet som liknar Pro och CX, till skillnad från 6 som tar med mobil kartläggning, kamera, kompass och mer pickets. För de av oss som försöker Pro är det väldigt enkelt, eftersom sättet att använda är detsamma, vilket förenklar många steg i menyn, vilket gav tangentbordet och pekskärmen det mer produktiva. Stöder RTK mottagning och stakeout, promark 3 magellanJag är inte säker på om den stöder andra applikationer, som ArcPad, som MM6 kan göra. Självklart jämförs inte kapaciteten hos programvaran (Fast Survey) med Mobile Mapping, när det gäller konfiguration, punktvisning och andra huvudvärk.

Precis som Pro kan den vara bas eller rover, köpas i par och kommer i en praktisk duffelväska. Var och en innehåller en antenn, i realtid får den submetrisk precision (vad proffsen gjorde med efterbehandling). Om man lämnar en bas kan man ge precisioner i centimeter, även dessa basdata skulle få MM6 att nå submetrisk som visas i övningen tidigare.

Bland tillbehören finns en adapter för att placera den på ett stativ, en annan för att stödja den på en stolpe och också ett band för att fästa det på handen; ett måttband för att ta höjden på antennen, en adapter för olika former av USB / seriell anslutning. Bland annat en kabel för antennen, olika adaptrar för ström, SD-kort och individuell vattentät väska.

Batteriet är litium, med många fler timmar, vilket överträffar föregångarna som använde AA; vid köp av paret kommer en stapel som är användbar för att placera dem under liknande förhållanden när du arbetar på ett "stopp och gå" -sätt. De ger Mobile Mapper Office efterbehandlingsprogramvara, version 3.4 som redan stöder rasterdata, interaktion med Mapinfo-data, shp, dxf och csv; också en annan stationär applikation som kallas GNSS-lösningar, som inkluderar kartläggningsfunktioner. Den här sista applikationen har ett extremt praktiskt gränssnitt med dra och släpp-alternativ, rapporter och isometrisk visning.

 

promark 3

En av de bästa inom tillbehör, DVD med videor på spanska, genom att titta på den kan du spara mycket att läsa och på ett praktiskt sätt förstå hur det fungerar; även om manualen är mycket användbar också. Videon är perfekt för träning, inklusive ett avsnitt som förklarar hur satellitkonstellationer fungerar och aspekter som påverkar mottagningen. Den innehåller också ämnen:

 • Presentation av laget
 • Initiala inställningar
 • Introduktion till GPS-funktionen
 • Hur man gör statisk lyftning
 • Stoppa och gå lyft och kinematik
 • Fältundersökningsprogram
 • Använda Mobile Mapper Office och annan Office Software
 • Fånga och hantera GIS-data

I priserna beror på den lokala leverantören, så jag konsulteras i min omgivning, Mobile Mapper Pro gick US $ 1,500, promenader MM6 inom 1,200 och Promark3 nära $ 6,000-paret. Inte illa om du tänker på att centimeterprecision kan uppnås, andra märken erbjuder inte sådan utrustning till detta pris.

Om jag var tvungen att jämföra den med en annan dator skulle det kunna sägas att det är nästan som Trimble GeoXH, även om de inte är exakt likvärdiga.

Vad är nästa

promark 3 magellan Låt oss göra en kurs i helgen med killarna från totalstationen och några vänner som är intresserade av att lära sig gratis. Vi är intresserade av att testa några aspekter som:

 • Vilka precisioner är under liknande förhållanden med den tillgängliga utrustningen i kommunerna: MMPro och MM6, jämförande med RTK av två Promark3.
 • Vilken precision kan uppnås i realtid och hur funktionellt det skulle vara att köra Garmin Legend under liknande förhållanden på fastigheter större än 3 hektar.
 • Den nackdelnedsättningen ligger på avstånd: 100-meter, en, tre och 6-kilometer.

Samtidigt kommer vi en gång för alla att testa avståndsmätare som enligt min mening skulle kunna ersätta Suunto-kompasser om det är tillräckligt triangulerat i stadsområden. Baserat på testerna kommer vi att bestämma hur vi kan optimera ansträngningen i landsbygdsundersökningen som tar oss från juni till september. 

pm3 magellan

Vi får se hur det går.

47 Svar på “Promark 3 GPS, första intryck”

 1. Tenho um promark 3 2007 och bara agora deixou att arbeta, kommer vara rädda för att se com mudança de satellites.

 2. Ho bisogno di un promark3-styrenhet med Fastsurvey och överlevde per winCE 4.0 ripomax yahoo.it paypal betala tack DRIVT frakt till Italien

 3. Hej, jag har en Promark 3 Magellan och jag bor i Medellin Colombia; Var kan jag underhålla och uppdatera utrustningen?

  eller med vilken jag kan kontakta för att skicka den till ett annat land eftersom jag jobbar med laget och jag är brådskande

  tack så mycket
  Jag väntar på ditt svar

 4. Jag skulle vilja veta hur jag ser bilden på skärmen på gps promark 3 magellan kontrollpunkten

 5. Jag behöver veta hur man konfigurerar till rober och bas och hur man laddar ner MAGELLANPUNKTER I WINDOWS 8.1

 6. Jag måste veta om du kan ladda ner punkterna i WINDOWS 8 GPS och konfigurera Robert och BASE inte vara som någon kan hjälpa mig snälla

 7. Jag har en 220 promark gps som är återställd och nu när jag slår på den passerar inte den första skärmen som jag kan göra

 8. Jag vill ha en enhet i dessa förhållanden, men det är viktigt att få mer information som dess installationsanvisningar, men också den lilla kursutbud, vill jag också veta hur mycket det kostar, nya eller Preowned tackar på förhand denna information tack.

 9. hej jag skulle vilja veta mer om din utrustningstid, fördelarna och om du kan få några fler bilder på din utrustning och framför allt pris

 10. Jag säljer en varumärke 3-utrustning som används. Om du är intresserad och om du behöver träna om din användning, är det gratis. PRIS FÖR ATT ENHETA. Jag är belägen i kolombien e-post: fotopacho1hora@yahoo.es

 11. Jag föreslår att du bättre går till en Mobile Mapper 100 eller något liknande eftersom Promark3 är en serie som inte har någon framtid hos Magellan.

 12. intresserad av en framtid att köpa en gps promark3 rtk med alla tillbehör tack.

 13. Hej, jag har ett par PMK3 (8 månaders användning) med tillbehör, programvara och utbildning. Jag är i Bucaramanga (Sder-Col) värt 11'000.000 (colombianska pesos).

 14. Jag har en 3 ProMark och jag har stulit antennen, promenadkäppar och kablar, skulle jag citerar tillbehören att förvärva brebedad eftersom det är mycket viktigt att mitt arbete. Tack.

 15. Hej, Roberto.
  Vi distribuerar inte utrustning eller tillbehör.
  Det bästa är att du offertar med distributören i ditt land. Ibland har vi kontaktat en distributör, i länder där det inte finns eller är inaktivt som i Colombia. Men det har varit i undantagsfall.

 16. god eftermiddag, du kan citera mig en antennkabel för promarkutrustning 3

 17. där jag kan få DVD med video i spanska använder prommark 3, kan du sälja mig tack uppskattar din information atte ing Adalberto barriär Castan

 18. Jag tror att det inte finns någon Ashtech-distributör i Colombia. Du måste hitta en närliggande leverantör, kanske Panama eller Venezuela.
  Promark 3 är en dator som kommer att upphöra, så jag rekommenderar att du tittar på nya alternativ som Promark 100 eller Mobile Mapper 100

 19. Jag vill veta priset på promark3 Jag är i Colombia och där kan jag få det

 20. Det enklaste är att kolla det med din lokala Thales-leverantör

 21. JAG BEHÖVER INSTÄLLNING AV EN GPS ANTENNA MARK PROMARK3 THALES COLOMBIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 22. JAG BEHÖVER COTTET AV EN GPS ANTENNA MARK PROMARK3 THALES COLOMBIA

 23. Hej .. Jag skulle vilja veta vad GPS (Trimble-asttech) Jag rekommenderar att mäta mark rättare sagt jag bor i Colombias topografi är mycket grov, det finns många träd så satellitmottagning är inte den bästa, men jag vill göra dessa hissar med submeter GPS i resultat som om den mäts med en totalstation (är att noggrannheten varierar från många aspekter och aldrig noggrannhet GPS kommer att vara lika stor som en station, men jag skulle vilja veta vad som får närmare, vad det är mer exakt, tack

 24. Jag har inte en handledning för vad du upptar.
  Men när du köper den här utrustningen finns det videor som förklarar grunderna.

 25. Jag skulle vilja köpa ett par Promark 3-utrustning, RTK-drift, programvara och allt tillbehör, om du har en handledning för att veta hur det fungerar. Betalningsmetod Jag är i Venezuela.

 26. Hälsningar, jag måste köpa en enda GPS Promark 3 Thales, typ L1, jag skulle vilja veta priset, bara GPS krävs, de andra elementen är det inte. Jag skulle uppskatta ditt samarbete.

 27. Tja, svårt att veta, det säkraste är att kabeln är skadad vid den punkt där den är ansluten, så att den tappar signal när den hanteras. De är ganska svaga.
  I synnerhet har jag inte hittat Stop and Go-läget mycket praktiskt, eftersom signalen lätt går förlorad på platser med hinder eller oregelbunden terräng.

 28. Hej, som en fråga skulle jag behöva veta varför 3-promarken när jag använder den och utföra både kinematiska undersökningar och stoppa och gå varna mig om "länkförlust" och "kan inte registrera extern antennanslutning" eller något liknande . Varje gång detta händer vid nedladdningen av data till min dator är punkterna mycket förskjutna med avseende på det befriade. Tack! från Argentina

 29. Du kan samla in data med bara en, sedan med Postprocess-programmet (Mobbile Mapper Office) gör du efterbehandling avseende Rinnex-baser som finns tillgängliga på Internet. Svårigheten kan vara att du inte hittar baser mycket nära din undersökningszon.

 30. hjärtliga hälsningar Jag har för närvarande en promark3 och jag vill veta om jag kan göra en topografisk undersökning med en som jag vet att det kan göras som kartogafria men det ger mig inte höjden, den undersökning som jag behöver kräver inte precision och jag vill göra det i efterbehandling, jag tackar dig kommer att ange hur Jag kan göra det tack Alvaro Graham

 31. Om de vill ha ett erbjudande måste de lämna landet där de bor.

 32. Jag vill veta om du kan få mig en kabel för extern antenn av mobil mapper pro och för

 33. t.ex. kan du citera ProMark3 och ge en katalog
  vad du kan göra
  Jag är arkitekt
  noggrant ramverk

 34. Vad kommer det att bli e-post till Roger Hernandez ?? lämna någon signal för att se vad som görs med din antennkabel

  jose

 35. Hälsningar ... Hur kan jag få FAST-undersökningsprogrammet på spanska? Jag väntar på indikationer i min post ... tack

 36. Hej Joh, jag har skickat din förfrågan och mail till en Magellan-representant för att komma i kontakt med dig.

  en hälsning.

 37. God morgon. Jag vill att du citerar ett par promark 3 gps-utrustning för mig, för att köpa dem så snart som möjligt ... .... tack

 38. Det gick väldigt bra, jag vill ta lite tid att skriva resultaten. Bortsett från att dokumentera några vanliga misstag i användningen av denna utrustning.

 39. Hej Luis, i vilket land är du, för att veta vilken distributör som ska skicka dig.

 40. Snälla citerar så snart som möjligt

 41. Jag skickade ett mail till någon som kan stödja Colombia, eftersom det verkar som om den nuvarande distributören i det landet inte är tillgänglig.

 42. GOOD kväll. VÄLL ATT VÄLKOMMEN ATT JAG VAR EN ANTENNA KABEL FÖR ETT PROMARK 3 THALES GPS OCH HUR MYCKET FÖRVARAR DET FÖR ATT FÅ TILL BOGOTA-KOLOMBIEN

  Jag tackar den försörjda försörjningen.

  Behöver jag det mycket snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.