Min dotters första oljor

Nu är jag tillbaka. Efter tre års geofuming bestämde jag mig för att ta en paus som jag redan behövde. Jag har haft tid att göra ett par resor, inte nödvändigtvis för jobbet, för att se mig i den lugna världscupen och göra en del empirisk konst som slappnar av.

Jag målade igen, men den här gången inte i olja, jag vill leka med akryl och texturpasta. För att mina barn inte skulle förstöra min önskan, köpte jag några kambor, en miniatyr staffli, oljor och terpentin så att de kan njuta av den konst de redan tar med sig.

Här visar jag dig resultaten från min dotter nästan år åtta år, som knappast vågat med akvareller och temprar.

100_1900

Hans första slag. Hans första möte med att blanda två nya kanter och inte veta vad han skulle göra.

100_1902

Här blandar han sig med spateln. Det tog ett tag för honom att få färgerna ur röret utan att klibba.

100_1904

Där går han igen, uppifrån och ned, med en platt borste. Syntetiska borstar men fungerar som kamelhår.

100_1906

Slutligen hamnade han med benen målade och lukten av terpentin lämnade honom ett stön i bröstet från sin astma. Men det är en kärlek. Jag gav henne ett glas mjölk för att minska toxiciteten och nästa dag där var hon redo.

Imagen 001

Han satte sig ner för att göra några skribenter, utan att bestämma sig för att imitera min galna kubistiska stil eller hans barnsliga figurer.

100_1919Med den första lärde han sig flera begrepp som jag inte lärde mig för första gången: att passera grundfärgen med vit sprit för att förhindra att den spricker torr, att kontrollera kanterna mellan plana toner, att inte lämna vita utrymmen, att inte använda borsten är väldigt torr och sätter aldrig färgen i den direkta tonen som kommer i röret. Och medan min son klagade för att Holland inte gjorde någonting i finalen ... vågade han till den andra.
100_1921 Imagen 362
Imagen 365 Han slutade slutligen efter 44 minuter, med färg på kinderna och händerna, och han behöver verkligen inte min grundläggande råd längre. Han har viljan och huggten.

Vi ser hur länge insatserna jag lämnat sist.

Nu ska vi gå med min son, som väldigt lite hade försökt med olja på duk utan primer.

Utan tvekan är det inte hans ursprungliga stil, men att se mina råttor av galenskap med dessa mosaiker vet du redan tricket. Mer att se bra ut för mig än för sig själv, men på detta sätt kommer hon att utveckla sin egen stil.

Vilken tillfredsställelse har orsakat mig !!!

Ett svar på "Min dotters första oljemålningar"

  1. Bra att du tar den tiden och lär honom något som kan vara så enkelt som "använd kreativitet genom något medium." Jag önskar att alla barn hade föräldrar som lär dem att ta risker i dessa "lätta" saker och ägnar den tiden åt dem att i slutet av åren är så värdefullt ...
    En kyss och jag är glad att du är tillbaka och vilade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.