World of End 2012 Vad händer om mayaerna hade rätt?

Jag har en vän som det är trevligt att redogöra för om de verkliga konspirationerna hos våra politiker på tull och som är föreställningar om våra folks vidskepelse.

En av dessa är det faktum att Maya förutspådde i sin långa kontocykel, att världen efter 5,125 år skulle upphöra, daterad till december 21 i 2012 och att med tiden folket i New Era och Gnostics har gett en Läckert sammanhang för en eftermiddags fritid. I detta avseende älskade jag på min sista resa till Guatemala ett kreativt banner på flygplatsen som sa: ”2012 är inte ett datum. Det är en plats", Med vilken turism har blivit synder till förmån för den lokala ekonomin och kulturen.

Maya

Så här är mina 4-positioner angående slutet av Maya-världen:

1. Först min respekt för denna kultur när de bästa vetenskapliga forsknings utvecklingen i Europa diskuterade om jorden var rund, kan definieras som rökt kalender, sammanfaller en speciell ståndet med den tidpunkt då solsystemet passerar över axeln av Vintergatan.

Till skillnad från de calendrical hjul 52 år fortfarande används idag bland greven Maya Long var linjär, nästan cyklisk, och beräknad tidsenheter 20: 20 dagar att göra en uinal, 18 uinales (360 dagar) gör a tun, 20 låtar gör en k'atunoch 20 Katunes (144 000 dagar) gör ungefär en b'ak'tun. På så sätt representerar Maya-datumet för 8.3.2.10.15 8-baktuner, 3-katunes, 2-låtar, 10 urinaler och 15 dagar.

Jag kan inte tänka på en idé hur de kom till det, med en fantastisk observation, utan aktuella bevis för teleskop eller enheter som kan hjälpa dem att spela in positioner med sådan precision. Och efter att ha sett många subliminala inskrifter och tempel vars stenar verkar ha skurits med laserstrålar och placerats med hög precisionskranar. Som en kontextuell ättling av dem känner jag mig stolt över deras arv, även om tiden har visat att om de gör en antropologisk studie kommer de att upptäcka att deras sed att bygga en stad på den tidigare, våra politiker bär det i DNA och därför förstör det goda idéer varje 4 år av regering, ersätta dem med andra av lägre kvalitet och som mer drog hår.

Och det med all vetenskaplig förmåga att förutsäga avlägsna datum; antingen lämnade de sig i ett rymdskepp eller kunde inte förutsäga att förstörelsen av ekologin skulle vara deras civilisations kollaps. Vad det verkar som om de förutspådde eftersom det på några år kunde hända hela planeten; något som ingen skulle missa och varför ingen gör någonting.

Om det finns något intressant i det här är det att detta och andra civilisers slöja övertygar oss om att det finns mycket som andra människor visste förut, och att vi med tiden knappt har lärt oss att återupptäcka eller återuppfinna.

2. För det andra är hälften av dessa saker produkt av fantasi.

Om vi ​​kunde gå 2,500 år före Kristus till Copán, träffade vi farfar till Marcel Pérez och frågade honom vad 21 / 12 / 2012 betydde för dem, kan han säga: "Titta m'ijo, just nu är jag väldigt upptagen med att försöka undersöka datum relaterade till regnet, för om jag inte gör det dör vi av hunger"

Detta är inte nytt, det fanns alltid förutsägelser om världens slut. Det apokalyptiska sammanhanget har nyligen integrerats med detta Maya-datum, vilket också visas i andra sammanhang med liknande sammanfall. Som tidigare var det för 1999, hände ingenting; när Y2K det enda som lämnade mig i ånger var att SAICIC 3.1 för DOS inte längre kunde utföra inputexplosionen. Men ingenting katastrofalt hände.

Men jag måste erkänna att det är väldigt roligt, människan gillar dessa skidor. Jag älskade filmen "Att veta", jag blev underhållen av det fotoniska bältet och att veta att en generation identifierade att solsystemet hade en planet som heter Hercobulus, vars omlopp ligger i ett annat plan men att det här datumet skulle passera ... och även om vi redan borde ha sett med våra superteleskop, kommer det att ge planeten till modern på mindre än 12 dagar. Smile

3. För det tredje, låt oss njuta av livet.

Denna 20 har jag ett av de sista mötena när jag kommer att vara med mitt fältlag. Nästa kommer jag inte kunna ha dem alla och än en gång kommer jag att säga er att den spanska krisen har fått oss något. Men återigen kommer jag att tacka er för att du omvandlade dina goda avsikter till tekniska färdigheter som du har utvecklat till fler än 50 kommuner ... vare sig det är ett måttband, med en matrikkelrekord, en kalkylator eller en robot totalstation.

Då ska jag gå och njuta av semestern med mina barn, jag lägger mig på gräset och när de kastas på mig kommer jag att komma ihåg det:

... livet är åtnjutet för tillfället, det finns ingen tid att anta om mayanerna hade rätt ... och om de hade det utan internet, utan satelliter, utan elkraft, utan Twitter eller Geofumadas ... kommer det inte att sättas ihop.

Vi ses här 22, när jag hoppas släppa mina tekniska förutsägelser för 2012 och de mål jag har för mina barn på ett år som säkert kommer att bli mycket bättre.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.