Från Excel till AutoCAD, lättare aldrig

Vi hade redan pratat om detta ämne innan vi faktiskt hadeJag eko en sammanfattning av det bästa, men jag kunde inte undvika frestelsen att tala om en super enkel version som en användare laddar upp till Cartesia-forumet just idag.

Det är en enkel Excel-ark med kolumner för inmatning av data, punktnamnet och xyz-koordinater, perfekt för hantering punkter totalstation de befinner sig i en txt separerade med kommatecken. Som alltid kräver makron att de är aktiverade.

vb makro xyz autocad

Det är möjligt att konfigurera några grundläggande parametrar som färger, textstorlek, om höjden beaktas.

vb makro xyz autocad

Det enkla med den här applikationen är att den skickar data direkt som ett Ole-objekt, så du behöver bara ha AutoCAD öppen, vilken version som helst och nätverket är byggt. Skapa poäng, koder och texter i ett separat lager.

Det kräver en komplett vy för att visualisera dem alla, punkterna går med deras z och texterna förblir i 0-höjd.

Intressant, även koden är inte skyddad så att du kan lära dig hur de byggde den.

vb makro xyz autocad

Jag försökte det med de data som jag använde igen för bygga nivåkurvor med AutoCAD Civil 3D och det fungerar faktiskt. Gå dit och ladda ner det så att det efter det har ett lösenord eller inte längre krävs, måste det vara registrerat på Cartesia-forumet.

vb makro xyz autocad

8 Svar på "Från Excel till AutoCAD, enklare aldrig"

 1. i ett tränplan som genereras på en dator, som innehåller Excel-kalkylblad,
  när jag öppnar den i en buss för mac ser jag inte blanketterna,
  kan någon hjälpa mig

 2. Hej,
  Var kan jag hitta mer information eller en bilbiografi om detta ämne för att länka excel och autocad?

 3. Allt utmärkt, tack så mycket för sidan,
  Nu letar jag efter ett sätt att hyperlänka egenskaper hos objekt med data från dem i autocad, till exempel
  Hastighet och flöde i en punkt (Excel) och sedan i Autocad, visas samma data i egenskaperna av samma.

 4. Jag vill ha en kopia av det lilla programmet, där dollar är värda och hur jag avbryter det

 5. Hej Alexander.

  Gå med i prickarna? det är ett nät av poäng, vad menar du med att gå med i poäng?

 6. Saludos detta verktyg funnit utmärkt !!!, affischer sidan och, givetvis !!!, är utmärkta människor att hjälpa oss så jag student här i Colombia Construcciones Civiles, det fungerade mycket väl visa och jag skulle gärna vilja veta:

  1) du kan gå med i de punkter som redan finns i ACAD, eftersom jag inte ser en länk som kan ta mig om det finns en handledning här.

  Det är min enda fråga och många, många tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.