Beskära och slå samman bilder

Detta kom som en nödvändig övning i kursen nyligen jag gav av Microstation och Manifold, här presenterar jag sammanfattningen av hur:

Jag har en sänkt bild av Google Earth, som jag har georeferenced och jag vill klippa den baserat på en polygon som representerar utvidgningen av stadsmiljön av en mänsklig bosättning. bildDå vill jag slå ihop den med en gråskalebild som jag har en lägre upplösning men är en enda bild som håller färgen framför.

I det här fallet använder jag Microstation Descartes, vilket motsvarar AutoCAD Raster Design eller vad vi visste som Overlay. Om Descartes-verktygen inte är synliga, görs "verktyg / verktygslådor" och "Descartes Raster Control" -panelen är aktiverad.

1. Klipp bilden baserat på polygonen.

microstation avkänner 1

bild När jag har polygonen använder jag kommandot "korridorbilder", detta ber om skärpolygonen, så jag väljer den genom att klicka på den gula formen.
Då visar det andra klicket en skärm som frågar mig:

  • vilken av referensbilderna jag vill skära
  • destinationsvägen
  • bildformat
  • om jag vill ha insyn i skärade rester
  • och utdata pixel storlek.

microstation avkänner 1Som standard placerar jag storleken på pixlarna som har bilden men jag kan ändra dem.

Då visas meddelandet i det hörn som behandlas och i slutet visas referensbilden. I resultatet kan du se att färgbilden har klippts, genomskinlig resten så att jag kan se gråskalebilden bakom.

microstation avkänner 1

2. Sammanfoga båda bilderna

bild Nu är det jag vill ha för båda bilderna att göra en, så jag gör en form av det område som jag vill slå ihop, och jag använder knappen "Sammanfoga bilder". Han frågar mig för samma sak som det föregående kommandot, bildmed skillnaden att i detta fall inte indikerar var och en av bilderna utan snarare alternativet "genomsnitt" för att välja båda.

Och redo herrar, se vad som undrar, han har skapat en bild med båda.

Ah, för att göra detta, inte behöver ha en licens eller Microstation Descartes, för att skicka Bentley disk om du går till din sida i Välj CD alternativet ger dig 15 minuter ... vad jag har gjort har kostat mig 11.

microstation descares klippa ut bilder

Ett svar på "Hur man skördar och sammanfogar bilder"

  1. Jag behöver hjälp, jag har bilden införd från AUTOCAD CIVIL 3D 2012, MED ANSLUTNING OCH RASTER, Det enda som inte gör mig är att klippa den del jag inte vill göra, jag vet inte hur jag gör det, snälla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.