Så här skapar du konturer med AutoCAD Civil 3D

För länge sedan var det här med Softdesk, en annan historia, men i det här fallet ser vi hur man gör det med AutoDesk Civil 3D i sex steg.

civila autocadnivåkurvor 3d 1. Ytformat

Stilarna är konfigurationer av geometri och visualisering som skapas i AutoCAD, där typ av linjer, färger, lager, utjämning av kurvor eller olika konformationer som skapar de geometrier som skapas. Eftersom det inte är fallet med det här inlägget, kommer jag att använda en fil som redan har lagrat stilar, i slutet är det indikerat att du hämtar filen.

Dessa stilar kan ses och ändras på fliken "Inställningar", kan också kopieras och skapas nya.

2. Skapa ytan

civila autocadnivåkurvor 3d Därför väljer vi "ytor" i verktygspanelen, med höger musknapp väljer du "skapa yta". I panelen indikerar vi att det är en yta av typen TIN, och vi väljer det lager där det kommer att hysas, i mitt fall kommer jag att göra det i C-TOPO.

Som ett namn tilldelar vi "Geofumadas terrain" och i beskrivningen "Test ground".

Genom att göra OK kan vi se att ytan har skapats, med strukturen av objekt som karakteriserar den. Du kan redigera genom att högerklicka på ytan och välja "Surface Properties".

3. Lägg till data på ytan

civila autocadnivåkurvor 3d I det här fallet lägger vi till en fil med punkter innan vi såg hur vi gör det från en extern databas. Nu har jag en txt-fil med koordinater i formen x, y, z.

civila autocadnivåkurvor 3dSå för det aktiverar vi alternativet "Definition", och i det här letar vi efter "Point-filer". Här gör vi rätt musknapp och väljer "Lägg till".

civila autocadnivåkurvor 3dI panelen kommer vi att ange att det vi importerar är poäng i ordningen ENZ Easting Northing Zelevation (X, Y, Z) och åtskilda av kommatecken. Då söker vi efter sökvägen till txt-filen, och vi gör det bra.

På så sätt har punkterna laddats in i filen, men inte bara har de skrivits in som ett lager av prickar men har blivit en ytoperation.

För att se detta, högerklickar vi på ytan "Geofumadas Terrain" och Surface Properties, vi kommer att se på fliken "Definition" som visas i nedre panelen som en operation.

För att se den skapade ytan högerklickar vi på den och väljer "zooma till". Ytan ska vara synlig, med punkterna i rött och nivån kurvorna i vitt, eftersom det är standardstilen.

civila autocadnivåkurvor 3d

4. Anpassa konturlinjerna.

Nu, för att se kurvorna ge en annan stil, vad vi gör är att högerklicka på ytan "Mark egeomates" och sedan "Surface Properties" och "Information", välj ytan stil.

Om du använder "Borders & Contours", tillämpa så har vi följande:

civila autocadnivåkurvor 3d

Om du placerar "Borders & Contours & Slopes" kommer konturerna att visas med en färgad gradientkarta.

civila autocadnivåkurvor 3d

Det finns andra stilar, så jag lämnar dem för att prova dem.

5. Övrig information.

Det är också möjligt att se mer data i förhållande till den yta som skapats, i fliken "Analys", alltid av "Surface Properties" som att vara en statistisk tabell av backarna, välja intervall och trycka på pilen nedåt.

civila autocadnivåkurvor 3d

6. Märk kurvorna

För att märka konturerna, gör vi från toppmenyn "Surface / Add surface labels", här kan du välja olika alternativ, i så fall använder vi "Contour - Multiple", så är polylinen markerad och den markerar kvoterna

civila autocadnivåkurvor 3d

Om du vill göra övningen kan du ladda ner:

Filen txt av poängen

Dwg som innehåller mallen

Dwg med den utarbetade övningen

61 Svar på "Hur man skapar konturer med AutoCAD Civil 3D"

 1. Använd Zoom, i utökad vy, kanske det är men inte vad du tittar på på skärmen.

 2. Bra för alla. Mitt problem är detta, jag gör det steg för steg och det verkar okej, men när jag vill visa i C3D inte se något, är att filen är där, men eftersom jag verkar så laddad med massor av lager som har skapats, men inte Jag kan inte se eller välja något. Jag antar att det kommer att vara dum, men jag har stagnerat. Tack på förhand!

 3. Utmärkt handledning, men textfilen för poängen är nere, du kan ladda upp den igen tack tack

 4. är mycket bra din sida har mycket exakt och konsekvent information gratulationer!

 5. TACK, så snart jag tränar det, kommer jag att upprepa min tacksamhet

 6. Hej Leonardo, om du förklarar oss bättre. Vad menar du med att du har dimensioner?
  Betyder det att du har poäng på kartan, med höjd eller xyz koordinater ute?

 7. hej väldigt intressant vän din sida bara att jag har ett tveksamt utseende Jag vill rita några konturer men för detta stöder jag bara mig själv med mina dimensioner eller vad jag väljer med nuvel teamet

 8. Jag skulle vilja veta hur man får xyz-koordinaterna ??

 9. Det är svårt att veta vad som händer med din fil, eftersom mellan 2010 och 2011 fanns det inga förändringar relaterade till Civil 3D-arbetsområdet som kan orsaka att du förlorar data. Vi vet inte heller om projektdata lagras i XML för filen eller i en databas för ett projekt.

 10. Jag tänker Q i detta utrymme det blev hjälpt till att dubblera Q ONE HAS, men jag kan se Q är inte det. MÅSTE FÖR NÄSTA ÅRET KAN DU ANVÄNDA MIG .... Tack för ingenting

 11. Hej, snälla hjälp mig, jag vill öppna en fil civil 3D arbetade i en 2011 version och guaradado i 2010 version, men ta det till en annan maskin i version 2010 inte öppna alla fulla, det vill säga att utföra den längsgående profil på den här maskinen q det har 2011 version, men när du kör maskinen har version 2010 q öppnas inte jordledningen profil och sedan q spelades in i version 2010 som repeat. Kan det vara att jag har skapat en databas än? och i så fall kan du hjälpa mig när det är gjort så att jag kan öppna allt helt. Tack

 12. Hej min fråga är följande, vad händer att jag vill redigera utformningen av gitarrerna i de längsgående profilerna, men jag kan inte göra det jag kan bara lägga till gitarrer som kommer som standard i civila. Så jag ville se om någon kan hjälpa mig med det. Ämnet i sammanfattande form är att jag vill lägga till information till gitarrer eller band i profilen och ändra formatet

 13. Det finns inte många sätt, eftersom programmet fungerar med de data du tar med från fältet.

 14. Hej, väldigt bra guide tack ..
  Vad händer är att jag redan genererar kurvorna men då har jag mycket avlägsna punkter och som standard interpolerar programmet dem ... Hur definierar jag ytans kontur, så att min yta är närmare verkligheten ??
  tack

 15. Mycket intressant artikel, jag skulle vilja veta om du kan hjälpa mig att redigera en yta, vad som händer är att jag vill lägga till fler rader och programmet ritar inte eller tillåter mig. Se vilken lösning jag rekommenderar

  tack

 16. Program eller kurs för kurvnivå ... Värde i Bolivares

 17. Hur mycket är kursvärdet för Autocad-nivåkurvor 2010-2011

 18. Vänligen, hur mycket kostar kursen för autocad 2010-2011 och komplett instruktionsmanual för 2010-2011? Tack

 19. hej .. stöd !! .... stöd !! Hur kan jag klippa ytan på konturlinjerna så att de passar i en cirkel, det exploderar inte med X, och ett annat sätt att redigera konturlinjer använder det som en polyline ... tack ... support killar !!! för de modiga av den civila

 20. Jag vill ha något om konturer (standarder)

 21. Vem vet var jag kan få en video på video från civil 3d 2010?
  Tack.

 22. Det är en del av det du definierar i mallen, i ytformat, i alternativkonturerna, konturintervall.

  Mindre intervall och större intervall, där definierar du för var och en hur mycket du vill ha huvudkurvan och den sekundära.

  Titta på det det här inlägget

 23. hur kan jag variera avståndet mellan konturerna ???????????????
  ps Jag tror att denna plan är på varje meter och om jag vill ha den på alla 2 meter var kan jag ändra det ?????????????????????????

 24. hälsningar,

  Jag har en fråga, jag nämnde att det är möjligt att ändra stilen eller formatet av polylin till en kallad kontur, det här är sedan den andra är mycket lättare att arbeta i civil.
  Jag har filer av konturlinjer som har egenskapen att polyline, nu min oro är att veta hur den filen kommer att förändra ägandet för dessa polylines nu kontur och trabjo dessa är lättare, men att de inte förlorar dimension värde som de besitter.

  Tack ...

 25. Hej vän, hur ritar jag tvärsnitt av ett spår och beräknar områden och volymer
  tack
  Daniel

 26. Tja, jag vet inte, om det är en filformat för Windows meta, kan du öppna den med Adobe ilustrator och exportera den till dxf.

  Om du säger att det är som ett block, är det för att du kan se det i AutoCAD? Om så är fallet och utnyttja det med kommandot xplode Har varje kurva höjd?

  Tvärtom, om det är en wmf som arbetar med WideLands, är det svårare.

 27. Hej väldigt bra grattis! Jag undrar om en .wmf fil som du kan arbeta in civil 3d sker detta som ett block och hälften av planet har konturlinjer och den andra inte ... vilket tyder på mig om det? från antema tack så mycket

 28. Hej Mario, i slutet av exemplet visas länken för att ladda ner txt-filen som innehåller koordinaterna för arbetet.

  Jag antar att du menar det.

 29. tack för alla bidrag, men jag vill ha databasen där de gjorde exemplet om någon har det att behaga för att kunna göra det, lämnar jag min email maherrerahn@gmail.com

 30. Tack för det stora bidraget, en annan geofumadas

 31. HEY vän, och skapas efter Kurvorna KAN JAG GÖRA FÖR ATT DRIVA EDIT en efter en, som för att välja någonstans men tar inte alla bildlinje.

 32. Utmärkt, det har varit mycket användbart för mig.
  Var kan jag få mer data för att förbättra mina nivåkurvor ...?

 33. zcgt21:

  Du kan skapa den digitala modellen på två sätt:

  1. Om det de gav dig var en tif med höjdegenskaper, bör du göra det från den vänstra panelen i civila 3D, i prospektfliken, högerklicka på ytan och välja "skapa yta från dem", och där väljer du din tif-fil .

  2. Från radernas nät du har, eftersom dessa har 3D-egenskaper skapar du poäng. För detta kommer du att:
  -Poäng, skapa poäng. Sedan utvidgar du panelen som veckas ut för dig, i en pil till höger,
  -Du anger i "Point creation", prompt from elevations (automatisk) och fråga om beskrivning (none).
  -Då väljer du alternativet för skapande av diverse punktuppräkning, i alternativet «automatisk» och du blir ombedd att välja raderna. Du måste bara välja några för att testa hur det går.

  När du väljer från den vänstra poängpanelen ska de som skapas med sina x, y, z-koordinater visas nedan. Med detta kan du skapa den digitala modellen som förklaras i samma inlägg.

 34. Jag har försökt ladda ner filen från var du laddade upp den i Rapidshare, men jag hämtade den med ett felmeddelande.

 35. En annan sak som jag inte nämnde är att de gav mig filen dwg, en ortophoto i förlängning * .tif och en förlängningsfil * .tfw

 36. något jag inte nämner är att jag är ny på Civil 3D, jag är en användare av Autocad, men inte av Civil 3D

 37. Utmärkt inlägg, jag vill bara störa med följande:

  Eftersom jag kan skapa kurvor som har ett rutnät som jag tillhandahöll landets geografiska institut (Guatemala), bifogar jag länken där du kan ladda ner den:

  När du ser filen har varje rad sin XYZ-koordinat, området för att skapa kurvor är ganska omfattande, försök att göra det med topokal, men det komplicerar mig, eftersom datorn fryser.

  Vilken hjälp som helst kommer att vara tacksam.

 38. hej vän tack för bidraget hjälpte mig mycket, hej du vet hur man skapar en längdprofil från kurvanivån tack i förväg

 39. Civil 3D är en AutoCAD med extra funktioner för civilingenjör och kartografi.

  Det är inte i reglerna i den här bloggen att främja piratkopiering genom nedladdning av program.

 40. Jag undrar att jag har autocad 2008 skiljer sig från den civila autocad 3d och i så fall, där jag laddar ner den civila 3d

 41. Tack, det hjälper till att förbättra utformningen av topografiska verk ............

 42. God morgon, jag vill få stilar för autocad civila 3d att använda förutbestämda och inte konfigurera stilar varje gång ett projekt är klart ... tack

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.