Testa Total Station Sokkia SET 630RK

Jag har just börjat se denna modell, i slutet av månaden hoppas jag kunna göra en formell utbildning så att teknikerna är evangelisera i sina nyheter.  estaciontotalsokkiark Hittills hade vi använt Set520K, som han tidigare hade talat om.

Vi kommer att ge workshopen i slutet av maj 2010, antingen i Honduras eller El Salvador. Om någon befinner sig i miljön och vill anmäla sig, är de välkomna.

Om du inte kan för det datumet är det inte för mycket att lämna meddelandet, eftersom vi planerar att göra en senare senare.

Vad betyder R?

Jag kom från reflektorlös, vilket innebär att du kan ta avläsningar som en EDM och inte med förpliktelse med ett prisma. Detta är väldigt praktiskt, för i ett välplanerat jobb är det möjligt att rädda en av kedjevaktarna, jag säger inte båda för att någon måste hjälpa oss att ladda stativet. I en kadastral undersökning Stads- eller konstruktionsprojekt, att kunna studsa på befintliga objekt är en stor fördel.

Vad gör k

det är tangentbord, eller vad som kallas ett utökat tangentbord. Den bokstaven bärs av alla de datorer som tangentbordet förutom de grundläggande funktionsknapparna redan innehåller en extra panel med siffror och som också tjänar till att skriva bokstäver. Visst, denna Set 630RK levereras bara med ett tangentbord på ena sidan, till skillnad från 520K, även om teknikerna säger att de inte ser mycket av en fördel för det dubbla tangentbordet om de inte tränar.

Varianterna av denna modell är:

 • Set230RK3
 • Set330RK3
 • Set530RK3
 • Set230RK
 • Set330RK
 • Set530RK
 • Set630RK

Skillnaden mellan den första gruppen och den andra (bland andra) är 3, vilket betyder en 3R-laser med vilken du kan få upp till 350 meter utan prisma och upp till 800 med en miniprisma. Medan den andra är en klass 2-laser, är reflektans på upp till 200 meter inget mer. Detta är viktigt för att förbättra noggrannheten, fånga tiden i snabbläge, men för det rekommenderar jag att titta på jämförande tabell av de totala stationerna jag visade dem andra gången.

Denna utrustning (serie 3) sägs vara mer robust på hårdvarunivå, även om förbättringarna på mjukvarunivån är mer märkbara, särskilt i avståndsmätaren. Lasern har en finare pekare, så att den kan ta punkter med precision, t.ex. kanten på en stråle, hörnet på en vägg, till och med att ha hinder framför som ett trådnät eller en buske. Följande ikonografi visar funktioner som utrustningen ger, varav jag kommer att förklara minst två:

estaciontotalsokkiark_3

estaciontotalsokkiark_4

Förskjutning med två punkter, se att i fallet med att ta en punkt i ett hörn av ett hus (C) kan den lutande sockerröret placeras, ange att vi kommer att kompensera med två punkter (A och B) och ange det avstånd som dessa två punkter har som vi känner från käpp. Således upptäcker utrustningen var punkt C.

bild

Arealberäkning, kan denna utrustning beräkna ytan med upp till 50 3D-koordinater. Detta är intressant vid radiella mätningar eller när vi vill ha en uppfattning om området innan vi kommer till skåpet till descargar och rita polygonen.

Pris:

Det beror på den lokala distributören, som en referens som jag har konsulterat Froogle, och värdet som visas för mig är nära 7,000 XNUMX USD. Men när jag klickar på länken får jag ett högre värde, exklusive tillbehör.

estaciontotalsokkiark_5

Sokkia har sina distributörer i varje land, men med den höga försäljningen på nätet blir exklusiviteten blekande. Enligt min mening, med två stolpar, två prismer och ett stativ, bör att gå dit, sätta på flygplatsen. Till detta måste vi lägga tullklareringskostnaderna (kanske cirka 150 $) och momsen, beroende på land.

Att köpa det online med en obehörig återförsäljare, betala fraktkostnader och så vidare är inte så praktiskt. Det blir allt dyrare och garantin är komplicerad. Begagnad utrustning är ett lotteri som vanligtvis slutar dåligt.

En lokal återförsäljare är tänkt att vara i det prisintervallet, kanske upp till $ 8,000. Om de är exklusiva kommer priserna att vara högre eftersom de inte har någon konkurrens. För det finns (Nå, inte många, men det finns) distributörer som säljer på regional nivå, utanför sina länder där de har representation, med alla rättsgarantier och mycket mer konkurrenskraftiga priser.

En manual av användning av denna totala station var arbetad av Leopoldo Hernández och hans lag.

33 svar på “Testning av Sokkia SET 630RK Total Station”

 1. God morgon!
  Vissa kan hjälpa mig med den totala set630rk-stationen.
  Jag fick lite tid och jag har svårt att markera eller gabarito com ela, funktionen av två koordinater gjorda för att utöka den linjen och markera ingen gabarito eller ponto dessa extensão.

  är någon aktiverad ??

  Tack

 2. hej

  svp kommentarväxlare la langue d'une station sokkia et topcon

  hälsningar

 3. MINHA ESTAÇÃO Utseende UM E97, KVALSERIER ELLER PROBLEM, MAIS ESSE ERRO GODKÄNNER FÖRSTA FÖREN SOM MÖTAR, DEPOIS NAO UPPVISAR MAIS, NORMALT. AGUARDO SVAR. Grato

 4. Kommentar ändras till den långa stationen i sokkan 510 du chinois au francais ou englais

 5. för att i horisontell vinkel när man mäter en punkt får jag E90 och det mäter inte

 6. Jag har en station Total Sokkia SET 630RK; och jag måste aktivera oset, eftersom det inte ger mig betyg, och jag behöver dem för att hjälpa mig, hur man gör det.

 7. Jag har en total sokkia stationsuppsättning 650rx gör mig fel (e024) och läser inte avstånd, om jag läser horisontella och vertikala vinklar. Jag kan göra för att eliminera den typen av fel som inte nämner det i handboken och inte kommentera det. Kan någon snälla hjälpa mig, tack!

 8. Jag har inte sett en webbplats som anger hur man gör det på Internet. Det mest praktiska är att du rådgör med leverantören av den utrustningen i ditt land.

 9. Jag har två SOKIA SET 630RK
  Fråga hur jag uppdaterar den interna programvaran eller var jag hittar uppdateringar för att installera eller formera
  TACK MIG DIN HJÄLP

 10. Hej, jag vill att någon ska berätta för mig vad som händer när den totala stationen sokkia 530 berättar för mig E191 vad som händer när det händer

 11. Hej god kväll

  Jag letar efter en topograf, modell sokkia 630 eller sokkiacx105 är att skicka från Spanien. Du måste ha bråttom, två stativbatterier. Vänligen be om en offert.

  hälsningar

 12. Jag skulle vilja veta om de också säljer reservdelar, jag behöver ett komplett tangentbord för en 630r-station.

 13. Jag har en total sokkia stationsuppsättning 650rx gör mig fel (e024) och läser inte avstånd, om jag läser horisontella och vertikala vinklar. Jag kan göra för att eliminera den typen av fel som inte nämner det i handboken och inte kommentera det. Kan någon snälla hjälpa mig, tack!

 14. god morgon

  är att veta hur jag gör för att ändra språket i en total sokkia station 550X

  Tack

 15. Hej, väldigt god eftermiddag är min fråga: Hur kan jag eller hur jag kan på skärmen till spanska av min totala station SOKKIA SET 630 RK3 i förväg Tack så mycket för ditt tack tack.

 16. Jag behöver 650RX-manualen, eftersom det kostar jag det i spanska

 17. STÄLLA STATIONENS FULLA HANDBOK, SOM INTE SAMMANFATTAR DET, FÖRSTAR DET inte

 18. Hur ändrar jag språket på skärmen på sokkiestationen 630rk?

 19. Hur får jag den totala stationshandboken sokkia set 630 rk på spanska.

 20. Tja, det finns flera saker att se där:

  1. Om du kom med en CD när du köpte adaptern måste du installera drivrutinen.
  2. Om inte, och eftersom du har Windows 7 bör det vara Plug & Play.
  3. Du måste verifiera att porten är korrekt; Det görs med:

  Start, kontrollpanel, System och där väljer du enhetshanterare.

  Leta efter portar (LPT & COM) efter en som säger: Prolific USB to Serial Comm

  Välj i avancerade inställningar och se till att överföringshastigheten är på 33600 bps och COM-portnumret 1

  Detta ska fungera, ibland måste du högerklicka på porten och välja att kontrollera ändringar. Eftersom det är Plug & Play bör ändringen erkännas omedelbart.

 21. Jag har en total station sokkia set610. köpa en kabel som matchar seriell till vga för att ansluta datorn till stationen. Saken är att jag inte känner igen det. hjälp att dumpa data mitt system är Windows 7

 22. Det är ett ganska vanligt problem, inte Sokkias fel, men Windows, eftersom hanteringen av portar i bärbara datorer ofta strider mot skrivbordet.
  Jag vet inte om någon har lyckats lösa det.
  Den nya Rk har ett SD-kort, vilket eliminerar detta problem att sänkas med kabel.

 23. Jag har en totalstation Sokkia rk och har komplicerat mina nedladdning av data till en bärbar dator med fönster 7 det blir några förare eller något sätt att göra det möjligt för nedströms data är mycket svårt för mig varje gång från arbetet till staden för att förlora data Jag uppskattar all information. richard

 24. Hej Carlos. För att svara måste du säga i vilket land du är.

  en hälsning

 25. Jag skulle vilja veta var jag kan gå för att få handboken för användning av en total station sokkia, modell 630rk.de innan handen tackar dig

 26. Idén är inte dålig. Marknaden för försäljning av utrustning i Mexiko är monopoliserad men försäljningen av utbildning, support, reparation och kalibreringstjänster är en bred nisch som inte levereras med de få som gör det.

 27. Det är ett ganska ofta problem. I allmänhet presenteras det av två situationer:

  1. Det är så att USB-kabeln inte bara överför data utan också energi, och det är därför det är mycket enkelt att skada porten eller fartyget som kan föra anslutningskabelns enhet. Du bör alltid se om det är möjligt att kabeln är skadad, testa på en annan maskin.
  För seriella anslutningskablar, eftersom de endast är dataöverföring, presenterar de inte sådana problem.

  2. Det andra skälet är att USB-porten är mycket lätt att komma in i konflikter, eftersom det finns flera har den utvecklats till olika överföringsmodeller och med varje version av windows blir det komplicerat. Därför är konflikten mycket ofta i maskiner som har Windows Vista eller Windows 7.
  Det ideala är att arbeta nedladdningen på datorer med Windows XP inbyggd, inte nedgraderad från en Win7.

  Jag är ledsen att jag inte kan göra mer än att förklara problemet. Det återstår att använda en stationär dator för nedladdning eftersom den nya bärbara datorn inte längre har seriell port. Men med tanke på att det är möjligt att förlora ett jobb eftersom du inte kan ladda ner data, är det bättre att återvända till datorns tyranni, köpa en seriekabel eller fortsätta använda Windows XP.

 28. Hej min kära, se, jag är för närvarande med SOUTH 320NTS totalstation ... MEN PROBLEMET ÄR ATT JAG INTE KAN LADDA NER DATAN TILL EN BARBORDSDATOR. ATT DET ENDAST ÄR FÖR UTRUSTNING AV GAMLA DATORER ... OM DU KAN HJÄLPA MIG ... ELLER SKICKA DEM TILL MIG ...

  JAG ÄR EN LÄMMETEKNIKER ... AYACUCHO-PERÚ

 29. Distinguished Don sir:
  Hur mår du Är ditt företag just nu?

  Jag är en latinamerikansk representant för SOUTH SURVEYING COMPANY.
  Vårt företag är tillägnad tillverkning och export av topografiska instrument och tillbehör.
  Webbplatsen för vårt företag är i följande: http://www.southinstrument.es/
  Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller problem.

  Uppmärksam hälsningar
  Alexander

 30. Hej vänner.
  Jag har oro för att börja underhålla utrustning för topografin men jag vet inte vem som ska kontakta mig, jag har för närvarande ett litet företag som är dedikerat till tjänsterna inom topografi och integrerade ingenjörsprojekt, men jag är angelägen om att expandera för att låna ut en tjänst som jag anser är nödvändig i Cancun Quintana Roo, Mexiko.
  Jag hoppas att du kan vägleda mig ... tack så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.