Hämta total stationsdata

Innan vi såg en guide för användningen av den totala stationen i kadastren, där infångningen av information visas.

Nu ser vi hur du laddar ner data till datorn, med hjälp av en av de guider som en av mina tekniker gjorde. Ett bra jobb, förresten. Jag använder för detta:

Total station Sokkia Set 520

USB dataöverföringskabel

Prolink 1.15

1. Klicka före

Av någon konstig anledning, med min första totala station, var överföringsledningen skadad ett par gånger. Även om pojkarna är försiktig, vi kunde inte hitta motiveringar, mer än möjligheten att inte ha något bälte med binda svansen till koen har använt det för det ... med liknande resultat.kabel

🙂

Jag har sett en överföringskabel (som den som visas i bilden) som har liten bomb där chipet sätts in, till det yttersta, är det mer effektivt än det som har det i mitten. Det förekommer för mig det där xder av desperationen införde de den och de avlägsnades till den perverse saken, och det förorsakade att chipet brändes.

2. Förbered stationen att överföra

Har överföringsledningen ansluten (USB till seriell omvandlare), det indikeras att vad vi förväntar oss är att överföra data och vad som fungerar:

MEM> JOB> då gör vi det ange.

I nästa panel väljer vi Comms Output och då ange.

sokkia 1

Då väljer vi det arbete som ska överföras. Observera att när du väljer, istället för att visa antalet poäng som tagits, ändras du till texten Out, vilket innebär att den är redo att överföras.

sokkia 2

Följande väljer du bara OK-alternativet, med formatet SDR33, då visas ett meddelande som indikerar att du överför, och antalet poäng som är i gång. Akta dig, detta görs tills anslutningen redan har konfigurerats från Prolink, vilket förklaras nedan.

3. Konfigurera Prolink

Projektet För detta gör vi det Arkiv> Nytt projekt, och vi tilldelar filnamnet, som kommer att lagras i formatet SPP. Detta kan vara öppet för framtiden, om vi stänger programmet och behöver återvända till samma projekt. Ett nytt projekt är gjord för varje JOBB, om inte ... de ska berätta för mig.

prolnk1

Anslutningen Nu trycker vi på mottagningsikonen eller med Fil> Sänd mottagning. Då kommer vi att se nedladdningspanelen, där vi kommer att konfigurera några parametrar:

prolink2

En inställningar, vi kommer att fastställa att hamnen som ska användas är den COM4, överföringshastigheten (Baudhastighet) vi väljer 1200, paritet ingen, databitar 8 och stoppa bitar 1. Detta görs bara en gång, och ibland måste du prova mer än en port.prolink 3

Med knappen ansluta, anslutningen testas, och om den hittas kommer den station som är synlig med namnet att visas:

Powerset File SDR.

Knappen ändras också ansluta till alternativet Koppla bort.

Överföringen. När du väl valt, med överföringsknappen (mittpil) prolink4Aktivera hämtningen.

Var försiktig, vid denna tidpunkt måste du aktivera sändningen från den totala stationen som nämns i slutet av avsnitt 2.

I slutet ska det fullständiga överföringsmeddelandet visas. Vilken lycka skadade koen inte kabeln.

Import / Export Hittills har vad vi gjort gjort överföra datasättningen. För att importera dem till panelen gör vi det Arkiv> Importera, vi väljer det nedladdade paketet och då kan vi se den råa informationen.

prolink5

Det som kommer är att exportera poängen till DXF. För detta ändamål, Fil > Exoprt, och alternativet för poäng med anteckningar väljs.

prolink6

37 Svar på "Hämta total stationsdata"

 1. en fråga .. du kan ladda data till den totala stationen sokkia cx-xnumx av bluetooh

 2. vänner jag har en lönnstation 822l där jag kan ladda ner ett program för den här stationen .. tack

 3. Hej God morgon:
  Jag jobbar med en total station nikon dtm 531 och jag kan inte ladda ner data från min station till min dator, jag tycker att programvaran är skadad, det är möjligt att de kan hjälpa mig att ladda ner mina data till min dator. eller hur du kan få ny programvara för att installera om den. tack

 4. snälla om någon kan hjälpa mig med stationen sokkia set 630rk problemet jag har är att denna station var lagrad under en bra tid och vid tidpunkten för användning av skärmen visas inte ritningen av prismen eller kortet eller lasern kan inte Om du inte reflekterar sft-nyckeln får inte något av dessa alternativ att visas vilket är vad som hände, jag skulle uppskatta din hjälp tack.

 5. Kära Jag har ett sokkia-set550rx och när jag tar puntso med prisma får jag en laser utan att jag har möjlighet att laser eller studsa på? Det är normalt eller det är bara konfiguration snälla vem som kan hjälpa mig skulle bli mycket uppskattad.

 6. Vän i tidigare kommentar du ger lösningen bara q ändra datum kan vara 2011 och ta sincronisar sett tid och redo via internet

 7. Vän, jag skulle vara tacksam om du kunde skicka mig en snabbguide över en total station sokkia power set 2000 för att göra undersökningar med koordinater, Exempel, parkera, orientera, dimensioner och sedan se dem på skärmen, för jag laddade ner manualen och det säger ingenting . Tack på förhand, jag skriver från Venezuela, San Juan de los Morros, Guarico-staten.

 8. Hej Lenin
  Vi beklagar att vi inte kan hjälpa dig med det, eftersom reglerna på denna webbplats inte tillåter spridning av innehåll som bryter mot upphovsrätten.

  En hälsning.

 9. Hej alla, jag hälsar er från Guatemala ... pro-länken eller topconlink är väldigt bra för att ladda ner data från totalstationen, vi använder för närvarande sokkia 330r och X-seriestationer men min oro eller snarare min begäran är om någon kan Passera eller berätta var under civilcad 2013 men med sprickan eftersom det är mitt arbetsverktyg, jag arbetar för närvarande med civilcad 2008 men jag vill redan uppdatera det, vänta på ditt svar, du kan kontakta mig på min e-post ...

 10. Tack för lösningen Victor. Jag tycker att det kommer att vara användbart, och jag hörde redan folk fråga om detta problem.

 11. HÄLSNINGAR, förvisso DATA visas endast Odd Couple och saknade, att rätta till detta kan göra två saker:
  1) Sätt en rad (blank) i varje rad av data, kommer detta vara en tom och FILA med data och väl med alla dina filer
  2) Om du har data i Excel (och därmed Pasas A txt) då behöva infoga en stycketecken (ENTER) i rätt kod cell nästa, så det format du måste vara väl:
  ID NEZ «ENTER» KODE (VARJE DATA PÅ EN CELL)

  ID POINT IDENTIFIER
  N - ORDERLIG ELLER KOORDINERAD OCH
  E - ABSCISA ELLER COORDINATE X
  Z - ELEVATION ELLER COTA
  KOD - KOD ELLER BESKRIVNING
  ENTER - PARAGRAPH MARK eller ENTER

  HÄR det viktiga går in varumärket 'ENTER' gör du direkt från Excel, placera dig själv i formelfältet och skriva [ALT] + [ENTER] ATT GÖRA DETTA kommer att se att CELL flyttar till en dubbel höjd MADE DETTA ÄR SPARAT MED FORMAT Txt OCH KLAR
  Jag förväntar dig att vara av nytta

 12. Som jag gör för att skicka data txt till sdr för esacion jag gör det med txt separeras av tabualaciones men proklinen visar bara inpares numren och paren är inte gjorda men spelar ingen roll. Om någon vet var felet är, snälla hjälp mig !! 1

 13. Jag skulle vilja veta var jag kan få kabeln till den totala stationen till 538 eftersom kabeln försvann och jag måste ladda ner data som hjälper mig

 14. Sokkia-länkprogrammet slutade fungera för alla i maj, men jag hittade lösningen, det är tillfälligt för tillfället.

  De ska fördröja datorns datum till januari eller februari och redo.

 15. Vart hittar jag det på "Behöver du uppgradera" i SKKIA LINK?

 16. Jag är i trubbel Jag har en sokkiauppsättning 530r Jag är i fältet och jag har ingen kabel som jag gör för att ladda ner data med bluetooth eftersom sokkia-länken ber mig om uppdateringar och jag kan inte. tack

 17. hello! vad hände det som inte svarar på uppdateringen <, hur uppdaterar vi sokkia-länken? Jag måste lösa redan ::

 18. Länk sokkia slutar också fungera och jag behöver uppgradera, hur kör jag programmet ???

 19. AMI HÄNDER HÄR FÖR MIG DETTA

  hjälp jag använder sokkia länk för att ladda ner mina poäng, men nu går det inte in i programmet jag behöver uppgradera, hur uppdaterar jag eller kör programmet

 20. hjälp jag använder sokkia länk för att ladda ner mina poäng, men nu går det inte in i programmet jag behöver uppgradera, hur uppdaterar jag eller kör programmet

 21. roberto ... modernisera ditt carnalillo-team redan

 22. Om inte filen är öppen som läskad kan det vara att du har den öppen två gånger, försök att "spara som" och spara den som dwg med ett annat namn. Det bör låta dig ändra det utan besvär.

 23. Hej god morgon Jag undrar om någon kunde ta handgjorda en topografisk undersökning och skicka data från stationen till datorn och och förändring till DXF format men kan inte ändras i AutoCAD och är den första gången som realiso denna operation om någon kunde hjälpa mig jag skulle uppskatta det ......

 24. Sanningen är att det gör det svårt för mig att ladda ner data. Jag har förlänga autocad 2011 och civilcad, men jag vet inte vad som händer i det sista steget.

 25. Det beror på vilken typ av utrustning du använder. Jag har använt Prokink med bra resultat.

 26. Vad sägs om hälsningar från Guate !!!!!!!

  Compa skulle vilja veta hur man laddar ner över tusen punkter i totalstationen till datorn jag använder TextPad programmet, men inte tillåter mig att ladda ner över tusen punkter skulle vilja veta hur man gör eller vilket program att använda det som om jag gjorde tjänst du agradeceria !!!!!!!!!!

 27. Eftersom det inte öppnar filerna ser du inte data, eller bara visas ett meddelande som säger att filen inte kan öppnas?

  Det skulle vara nödvändigt att se i vilken version de genererades. Du kan använda True View för att konvertera dem till den version du använder.

  Om du kan skicka mig ett exempel på dwg som genereras till

  redaktör (vid) geofumadas (dot) com

  Låt oss se om jag finner någon anledning.

 28. hej,

  Jag skriver för att jag är med vatten upp till nacken. Jag lärde mig att använda den totala stationen och att bearbeta data (transit-> topograph98-> autocad14) på en dator. Problemet är att autocad 14 inte fungerar i win7 och när du installerar det i win xp (annan dator) heller. Min bärbara dator har win7 och autocad 2007 och jag öppnar inte de dxf eller dwg-filer som jag genererar med topograf (pts, triangulering och konturlinjer); Jag vet inte vad jag ska göra, jag har försökt allt jag hittar på internet (som kan installeras) och det finns inget fall ... kommer det att finnas någon lösning? Vänligen, några (tillförlitliga) data som får mig att komma ur träsken.

  Tack så mycket.

 29. Urladdningskabeln har alltid varit en smärta av h ... hela livet. När porten var seriell gav de inte så mycket burk, och jag tror att Sokkia borde erbjuda mer än ett sätt att ladda ner med så många alternativ idag. (infraröd, Bluetooth, minneskort, etc.)

 30. Hej.

  Dina kommentarer och "handledning" har hjälpt mig att känna till hur submetriska GPS-apparater och totalt stationer fungerar, eftersom vi på universiteten, när vi arbetar i topografi, använder elektroniska teodoliter.

  Om det inte är för mycket att fråga, kan du ge kontinuitet i ämnet när det gäller efterbehandlingsarbetet? Jag skulle vara väldigt tacksam, eftersom just nu slutar jag läsa arbetet med efterbehandling i GPS och det låter intressant för mig.

  Hälsningar från Guatemala.

  PD: Om du kom till Guate för att ge några kurser, kan du låta mig veta, jag skulle vara intresserad av att delta och fråga dig, gör många saker, hahaha (min email är pgsilvestre@gmail.com)

 31. Hör ämnet väl, i helgen var heciendo en topografisk undersökningar om miljöansvar (Fosas urladdning oljeproduktion avfall brunnar), i detta fall gropar städa upp i mekanismer bioremediering, men jag jag fick vissa svårigheter att förlora mina uppgifter Sokkia 630RK som han hade gjort med Sokkia Link, rekommenderade jag använder ProLink och såg något nytt för mig och vad jag förklara i ämnet tjänar mig något, nu skulle det vara lämpligt om en fråga om sådana punkter import från civila 3d eller autocad mark gång redan bearbetade data med ProLink byggs, eftersom det finns två sätt som jag är i studie, är de uppmätta koordinaterna från vinkel och avstånd, och den andra målpunkten, Jag tror att det skulle hjälpa flera som är fans av den här bloggen.

 32. sanningen jag gratulerar dig kommer att tjäna mig mycket själv och tydligt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.