Google Maps från Mobile Mapper 6

Och att tro att mina tekniker gick med dessa leksaker nästan ett år, för att sluta berätta för mig att de inte förstod honom och att de föredrog att behålla Proffs. Tja, låt oss hitta ett sätt att använda ett par GPS Mobile Mapper 6, som jag hoppas kunna arbeta med en bas Promark 3 och efterbehandling med Mobile Mapper Office.

Utan efterbehandling är den här datorn som vilken webbläsare som helst. Med efterbehandling det vinner dig en Juno SC från Trimble.

google maps mobil mapper Bara för att hugga dem, låt oss försöka ansluta dem till Google Maps, med hjälp av readme som Jonathan Draffan gjorde från april i fjol.

Anslut till Internet

MobileMapper 6 har tre sätt att ansluta till Internet:

 • Bluetooth, vilket är det mest praktiska som det kan göras via mobiltelefon eller som vissa fortfarande kallar det, mobiltelefonen.
 • Ansluten med USB till en dator som har internetåtkomst via Activesync. Detta kan vara en Netbook, en av dessa $ 300, och ett USB-modem av Alcatel-typ, en tjänst som nu tillhandahålls av de flesta telefonföretag.
 • Jag tror att du har en annan med en VPN-anslutning men jag har ingen aning om hur det fungerar. Synd att dessa leksaker inte innehåller någon annan typ av trådlös anslutning, som den som kan användas med ett trådlöst modem.

Hämta Google Maps

google maps mobil mapper För detta måste du gå till resurserna från Google för mobil, på sidan http://m.google.com. Systemet känner automatiskt igen att du ansluter från Windows mobile och alternativet att ladda ner det visas.

Det ber ett par gånger att godkänna nedladdning och installation, men på mindre än en minut installeras det. Det är möjligt att aktivera eller inaktivera lager som:

Aktivera GPS.

google maps mobil mapper För detta bör det endast göras från menyn: Alternativ> aktivera GPS. 

För att konfigurera det görs det i Alternativ> Konfigurera GPS. Du kan lämna alternativet Managed by Windows, men du kan få bättre resultat om en specifik port är aktiverad.

Vi kommer att använda COM1 och 9600.

Överraskande, med den blå knappen i hörnet klickar du och den tar dig direkt till den position du befinner dig med ett transparent hjul med det möjliga precisionsfelet som minskar när fler satelliter ses. Först faller det nästan på mitt kontor, med satelliterna som det får från fönstrets tydlighet, men med ett tag att det är statiskt kan du se hur det börjar snurra och försöka ge en bättre position, inom ett område på upp till 20 meter.

Antalet satelliter du tittar visas längst upp till höger. Mycket praktiskt att gå i bilen, vi kommer att se vad som händer när efterbehandling av de fångade data.

56 Svar på “Google Maps från Mobile Mapper 6”

 1. Hej, om jag hade två gps mobilemapper6, kan jag använda en som bas och en annan att ta data?

 2. som är en assisterad GPS, har samma precision som den mobila mappen 6. Tack

 3. kan du berätta för mig var de kunde ge mig aktiveringskoden för en mobil mapper 6 vilse och jag har inte koden, tack

 4. Du klargör inte om du har dem i separata kolumner, så du bör se om det är nödvändigt att sammanfoga dem.

  mira denna länk:

  Tänk på att du måste justera decimalformatet så att AutoCAD inte missförstår de tusentals separatorerna. Du ändrar det i de regionala inställningarna på Windows-kontrollpanelen.

 5. God eftermiddag:

  Jag har dessa koordinater i excel, och jag måste vidarebefordra dem till AUTOCAD som en polyline och jag vet inte hur man gör dem genom favpr någon att hjälpa mig TACK

  COORD X MAGNA COORD OCH MAGNA

  781.226,87 696.972,52
  782.098,45 697.680,20
  782.098,45 697.680,20
  781.278,65 697.032,19
  781.376,36 697.144,70
  781.376,36 697.144,70
  782.005,90 697.586,35
  782.098,45 697.680,20
  781.577,82 697.328,29
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.098,45 697.680,20
  782.070,37 697.651,59
  782.143,03 697.724,21
  782.221,09 697.797,72
  782.370,62 697.947,72

 6. Jag vet inte vilken manuell du har sett, Det här är det jag vet.

  Ordern på ett sammanfattat sätt är:
  -Enter mobilmappningsprogrammet
  -Create inställningarna för ditt område
  -Create .map-filen som innehåller lagren
  -Create shp lagren där du kommer att lagra data (tomter, gator, skyltar etc.)
  -Capture data i skiktet av intresse.
  -Download data

  Mobilkartläggningen är det program som ger Mobile Mapper, det kan skapa .map- och .shp-filer, det har inte många andra funktioner än datafångst. Om du vill läsa andra saker från den infångade informationen måste du ladda ner shp-lagren och analysera dem med ett CAD- eller GIS-program.
  Ett annat alternativ är att använda ett annat betalt program som ArcPad eller Cartopad som kan ha fler funktioner.

 7. Du ökar dess noggrannhet genom att efterbehandla data mot en annan bas, du upptar programmet Mobile Mapper Office, En gång installerad är poängen låga och han ansvarar för att leta efter närliggande baser om datorn är ansluten till internet.

  Det skulle göra att de upplysta data har bättre noggrannhet.

 8. mycket bra dag sir geo .. Jag vill veta proceduren för att göra en topoundersökning .. med en mapper 6 bruksanvisningen ger bara grunderna men jag kunde inte hitta den exakta operationen som är, markera punkter, läs deras azimut, deras koordinater, deras konvergens ... och kanske kommer jag att kunna göra det med ett enda lag utan att ha ett som bas ... Jag tackar på förhand för din uppmärksamhet ... tabasco mexico

 9. Hej, jag har 2 mobilmappar 6, men jag vet att de har viss grad av fel, hur ökar jag deras noggrannhet? Behöver jag ytterligare program?

 10. Kom ihåg att den erhållna punkten i fältet har ett fel utan efterbehandling av cirka 2.50 meter. När du har efterbehandlat har du ett fel på cirka 1.00 meter.

  Få idén att din första punkt är någonstans i en cirkel på 5 meter i diameter. Den andra en cirkel på 2 meter i diameter.

  När du går till fältet igen kommer din punkt vara var som helst i samma cirkel.

 11. titta Jag har den mobila kartläggaren 6 även utan processer min fråga är om när jag får poäng från en terräng och efter dagar jag kommer tillbaka till samma terräng kommer jag att ha samma poäng? Och vilken precision skulle du få med postprocessen? och om jag redan får poäng i postprocessen och återvänder till fältet skulle jag få samma poäng? Om du kan svara mig, skulle jag vara mycket tacksam

 12. Det handlar inte om begränsningar, utan om verktyg och typ av tillhörande data.
  Du kan till exempel ha ett lager av tomter, det här är polygontyp, men om du vill registrera dig, kommer verksamheten att vara ett annat lager och i så fall kommer det att vara poäng. Om du vill registrera tobaksrutter, kommer du att uppta ett nytt lager av linestring.

  Det är meningen med att ha olika lager.

  För att skapa bakgrundskartor måste du använda Mobile Mapper Office:
  verktyg> bakgrundskartor
  Här lägger du till vektorn eller rasterlagren som du förväntar dig att bakgrundskartan har, när du har klar den laddar du upp den till GPS-enheten med hjälp av
  fil> ladda upp till GPS> bakgrundskarta

 13. Hej, jag ville veta vad som begränsar ett lager om den geografiska ariaen eller antalet enheter som jag kan registrera för varje lager. eller med andra ord när jag använder ett annat lager, så kommer min GPS på ett visst sätt att berätta för mig att jag inte kan registrera en enhet i ett lager; Jag har denna tvivel och handboken klargör inte det, det säger bara att jag kan skapa nya lager och jag vill se var jag kan få en bakgrundskarta.

 14. Pratar du om en karta över den internationella gränsen för Costa Rica?

  Vad smulade du?

 15. Jag har en Magellan i Costa Rica, jag har redan "maskerat" en karta över landet med en Garmin; Nu måste jag montera den på en bakgrundskarta med hjälp av programmet Mobile Mapper 3.4 eller 2.7; men jag har blivit galen och försökt söka på nätet. Du vet inte var jag kan få det.

  Tack,

 16. Det ska visas. Försök att ändra format för punkter, för i AutoCAD är standardformatet några punkter som knappt är synliga.

 17. hej köp den tidigare versionen till mobil mapper oficce 6 och om du har rätt har du verktyget att exportera filerna shp till dxf. Jag använder verktyget och skapar en dxf-fil men när jag vill visualisera den med auto cad kan jag inte se den. eftersom det inte kommer att visas som det visas i mobil mapper ofice. Jag skapade filen när jag använder verktyget, men när jag använder bil cad kan jag inte se den.

 18. tack för förtydligandet Jag tycker att det är mycket tydligt, tack så mycket

 19. Jag ser förvirringen. Vad du mäter med hjälp av ett snäppverktyg kommer alltid att vara exakt, tyvärr att Google Earth inte har det och åtgärderna du gör är ungefärliga som ditt öga ser och din mus kan nå, det påverkas också av det sätt du har. Mobile Mapper Office 6 är inte heller så bra för detta.

  Google Earth ska visualisera data, Mobile Mapper Office är att visualisera och efterbehandla data. Men ingenting du mäter där är korrekt eftersom dessa program är för det.

  För att göra redigering, mätning, en rubrik och ett avståndsdiagram etc. måste du använda Microstation, AutoCAD eller gvSIG, som har topologiska alternativ för snap. Jag garanterar att mätningen inte kommer att vara lika med det som Google Earth och Mobile Mapper Office ger dig, men det kommer att vara den exakta mätningen (av mätning, inte av verkligheten i fältet).

  Jag måste också klargöra det Det är inte detsamma programmet "Mobile Mapper 6 Office" som kommer med de nya MM6-enheterna än "Mobile Mapper Office" som tidigare såldes med enheterna som föregick det. Den första hade möjligheten att exportera till dxf så att du kunde bearbeta filerna med ett CAD-program.

 20. ja, om sanningen är att jag inte var klar, är min fråga följande hundra fyrtio punkter med en gps mobil mapper. dessa pekar arratre till google jorden och jag kunde se ta avstånden mellan punkt och punkt med verktyget av google som tillåter att göra detta. Då kunde jag få kontoret mobil mapper 6 ofice som också tillåter mig att öppna punkterna och mäta avstånden mellan punkt och punkt. och det visar sig att avstånden som jag mäter med GPS-kontoret varierar i en eller två meter för varje mätning i förhållande till åtgärderna med google eart-programmet. Min fråga är vilken av dessa mätningar som är mer tillförlitliga. du föreställer mig att jag kunde ladda dessa punkter i autocad och vid mätning av avstånden mellan punkt och punkt skulle jag ge andra mätningar. vilket skulle vara den mest tillförlitliga av alla.

 21. Besvara dina olika frågor:

  >> Det beror på källan till bilderna, många av Europa och USA är mycket exakta men i spansktalande länder har de förskjutningar på upp till 30 meter. En mobil mappare utan efterbehandling ger en noggrannhet på 2.50 meter och efterbehandling nära tunnelbanan.

  >> Jag förstår inte din andra fråga. Mobile Mapper Office är den programvara som du använder för att göra efterbehandling, det är inte ett lag.

  >> Du kan lägga på Mobile Mapper på något program som körs på Windows Mobile, till exempel ArcPad, Excel, Word, PowerPoint, etc.

  >> Mobile Mapper Office (programmet) låter dig exportera data till dxf, och du kan se dem med AutoCAD.

 22. vilken åtgärd är mer exakt en gjord med google eart eller en gjord med mobil mapper ofice

 23. hej eftersom jag inte kan markera rutter med punkterna som jag importerar från gps till mobilkortsbyrå men bara med de punkter jag ramar från detta

 24. Jag kan importera poäng från mobil mapper office till autocad

 25. hej som andra program jag kan installera till min gps mobil mapper

 26. hej google kartor från mobil kartläggning 6 kan användas i alla länder.

 27. HELLO kunde göra FÖRFRÅGAN OM NÅGRA PERZONAS HAR DEN MM6 ME KAN SKICKA MOBIL MAPPER oficce till min mail det vill MIG SALIO skadade CD och jag har några uppgifter om en georeferencing av en överföringsledning I APPARATEN MEN INTE jag kan inte se något utan byrån.

 28. HELLO TACKER ATT DU GIVER DANIELKETTEN OCH SÄNDAR SÄNDARHANDBOKEN I PDF

 29. hej daniel är relativt lätt om du ger mig ditt mail jag skickade dig en information så att du kan rapportera lite

 30. Jag har just köpt MM6. Jag har inte kunnat kalibrera kompassen, har jag försökt mer än 20 gånger, några rekommendationer?
  Jag förstår fortfarande inte hur man använder enheten. Jag köpte den för att hämta poäng, polygonal och rutter. Vet någon eller kan du hjälpa mig med en bra handledning?

  Tack.

 31. hej det har varit omöjligt att ladda ner 6 Office Mobile mapper från adressen de gav mig om någon har det, det skulle vara så snällt att dela med mig. Jag kommer att vara tacksam. raulartola1@gmail.com

 32. Det är inte trasigt, det som händer är att url är dåligt byggt.

  Testa på detta sätt:

  ftp://ftp.promagellangps.com/

  Programvaran är separat, förstår jag. Du kan ladda ner den från Internet, men postprocessaktiveringskoden måste köpas.

 33. hej jag vill veta även om köpet omfattar GPS mapper kontor monile 6 eftersom jag köpa här i Honduras och det visar sig i butiken som sålde mig nu vill sälja kontoret för mig ifrån varandra i 100 dollar

 34. hej länken är uppenbarligen ned eller existerar inte men tack för att du svarade på någon annan adress där det kan vara.

 35. Hej Jag har en GPS mobil kartläggning 6 men köpet ingick inte mig disk mobil mapper ofice min fråga är om du kan ladda ner gratis från Internet eller måste köpa det och min andra fråga är om jag kan använda det mobila kartläggning kontoret 6 och Google öron för att skapa kartor.

 36. Det är möjligt att ladda ner data som samlats in med en 6 Mobilemapper direkt till en PC utan speciell programvara.
  Hälsningar och tack.

 37. Det är utmärkt att få någon att lösa dina tvivel.
  tack

 38. Du måste göra det långsamt, på en plan yta, vrid utrustningen som du begär det.

 39. Hej någon kan hjälpa mig jag kan inte aktivera GPS för min mobilemapper och vill kalibrera kompassen skicka mig detta meddelande "kalibrering av horisontell axel misslyckades, försök igen" Jag behöver hjälp

 40. Hej, kan någon berätta för mig hur man löser problemet med att ladda formfilen till mobilmaper 6, matchar projektionerna i .map- och formfilen, men det visar mig fortfarande felet att projektionerna inte är matchningar ,, Jag använder utm 15n i datum wgs84 ...

 41. hej god eftermiddag, precis köpt en MM6 och jag kan inte få min laptop att ansluta, och gjorde processen eftersom det markerar lärorikt monteras i mobila kartläggning och ingenting, sond och avinstallera den mobila kartläggning, omstart och ingenting uppdaterar ActiveSync och ingenting kan någon hjälpa mig, porfavooorrrrr uuuurgeeeeeee mig, min e-post är century21mx @ hotmail stöder de agradecere

 42. Komplicera inte dig själv, använd ett GIS-program. Det finns gott och förr eller senare måste du möta dem.

 43. Den version som jag har är 1.0.1.1
  och jag kan inte hitta dig var du ska exportera till dxf
  hälsningar
  Figal

 44. Såvitt jag kan se, låter du med denna programvara exportera till dxf, men med det här förlorar du data som är associerade med shp, som lagras i dbf.

 45. Data som GPS Mobile Mapper, är i shp-format, du kan arbeta med något CAD / GIS-program som: AutoCAD, ArcView, Microstation, gvSIG, etc.

  Mobile Mapper är inte ett GIS-program, det är ett program för att efterbehandla GPS-data, för att ge dig bättre noggrannhet.

 46. Ayjuesu !! det är allvarligt
  för det antas då att när jag spelar in en punkt «och just nu är jag på plats har jag koordinaterna på skärmen» men
  Om jag inte skriver ner dem i anteckningsboken, kommer jag inte se dem igen förrän jag behandlar dem?
  formen?
  Och en sak, i mobilmapparkontoret ser jag fältdata på skärmen, men hur exporterar eller tar jag ut dem för CAD?
  Eller ska jag använda ett extra program för att konvertera shp till dxf?

  Tack på förhand!

  Hälsningar!

 47. Jag tror inte det, du upptar mobila mapper-kontoret eller något annat gis-program som du kan se filer typ. SHP

 48. Tack så mycket för att svara!
  men frågan som slår mig mest ...
  om jag är på fältet och höjer några polygonala
  och när jag kommer till något internetkafé vill jag se koordinaterna
  av de upphöjda hörnen, kan jag göra det direkt i GPS-enheten?
  Utan att behöva ytterligare program?

  Hälsningar!

 49. Hej Fidencio.
  När du lagrade data med din mobilmappare var det nödvändigt att du skapade ett projekt med .map-förlängning och även lag med filnamnstillägget .shp. I det här inlägget Det förklaras i detalj.
  För att ladda ner den informationen måste du ta bort SD-kortet från GPS och placera den på din PC och sedan ladda ner dessa filer. Även via USB med ActiveSync.
  För att se den data använder du Mobile Mapper Office-programvaran, som kommer med inköp av GPS, om du ska postbehandla dem, det vill säga förklaras i detta inlägg.

  Om du bara vill ladda dem i AutoCAD måste du konvertera formfilerna till dxf, som kan göras med många program.

 50. Kan du hjälpa mig att få veta hur jag kan se koordinatinformationen
  av de punkter du tar med en GPS Mobile Mapper 6
  Jag måste rita den här informationen i autocad.

  Tack!

 51. Hej Mariano.
  Mobile Mapper 6, utan efterbehandling är som alla webbläsare. Uppgifterna är mellan 3 och 5 radiella meter.
  Det är bäst att köpa dem i kombination, till exempel en Promark3 och en eller flera Mobile Mapper 6.
  ProMark använder den som bas, och den andra tar data och slutligen postprocesas använder Mobile Mapper Office, använder som referens vad som hände ProMark medan han var statisk och ger preciseringar på mindre än en meter.

  Förresten, i vilket land är du?

 52. Jag skulle vilja veta mer om 6-kartören eftersom den är avsedd att köpa några till kontoret, arbeta i catatsro utan mer för tillfället en hjärtlig hälsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.