arkiv för

Politik och demokrati

Nyheter från internationell politik

Lämna Venezuela i samband med blackouts

Jag tror att vissa känner till situationen i Venezuela, jag säger vissa eftersom jag vet att Venezuela inte är universums centrum och därför finns det människor som inte ens vet var det är. Många av dem som läser mig, känner och lider av situationen utifrån, några tror att de vet vad som händer, de gör bedömningar ...

Hur jag fick min son ut ur Venezuela

Efter att ha bevittnat konserten för humanitärt bistånd till Venezuela bestämde jag mig för att avsluta med ett brev som jag inte hade kunnat avsluta. Om du läser publikationen, om min odyssey att lämna Venezuela, var du säkert kvar med nyfikenheten att veta hur slutet på min resa var. Resan fortsatte, jag hade sagt till dem att jag kunde ...

Hur världskartan var i 1922

Den senaste utgåvan av National Geographic ger två ämnen av stort intresse: Å ena sidan en omfattande rapport om arvsmodelleringsprocessen med hjälp av laserfångningssystem. Detta är ett samlarobjekt som förklarar komplexiteten i arbetet på Mount Rushmore i South Dakota ...

Andra obliquities av den politiska krisen i Honduras

2009 var året då den politiska krisen i Honduras exploderade i den nya modekupan, med det kännetecknande som en partiell kupp, med rättfärdiganden inom en virvel av lagar som skyddar den. trots att ha brutit mot de renaste principerna för demokrati. Geofumadas överstiger nu 100,000 XNUMX besökare per månad, men ...

Latinobarómetro, 2011 års rapport

Det finns ett latinamerika gömt bakom den stereotypa bilden av XNUMX-talet, vi har förvandlat oss. Medan politisk svaghet och misstro överväger regionens agenda fortsätter framstegen tyst utan uppmärksamhet. Således uppstår en ny region som driver att gå snabbare än länderna, att omfördela frukterna av ...

Från kuponger och andra gaser

  Efter att sanningskommissionens rapport har kommit ut har vi kunnat läsa i detalj vittnesmålen från dem som var på den ena eller den andra sidan i vad som var den demokratiska krisen i Honduras under de senaste två åren. Rapporten säger inte många saker som vi inte visste, den stora slutsatsen är ...

Honduras krisen verkar sluta

  "Om du ska föda leguaner kommer vi att höja leguaner", sa han. Men det kommer inte att finnas fler dödsfall i den här staden på grund av dig. (sidan 11) "Vad tycker du?" José Arcadio svarade ärligt talat: -Hundskit. (sidan 14) -I denna stad skickar vi inte med papper -Han sa utan att förlora sin lugn-. Och så att du vet det en gång, nej ...

... dagar jag inte vill passera ...

En helg, bortkopplad från kycklingarna i Farmville, från de uppgifter som aldrig tar slut, från kransarna som måste hängas på väggen ... Även om den politiska krisen vill vi alla att den dåliga smaken äntligen ska passera. Nästan lånad hund. Det ser ut som en som heter Fido, som min bror gav bort som en hund, för ...

Posten 801

Det här inlägget bör inte slösas bort på ett fåfängt ämne, men veckan kommer att bli mycket upptagen om jag vill åka på semester i fred; så jag måste prata mellan raderna. Som en skuld till kommentaren från den vän som frågade om min son drar Asterix och Obelix, här är ett exempel taget från en av ...

Krisen i Honduras ... fortsätter

De som reser, stannar där de är, stängde flygplatser, min son glad eftersom han inte kommer att ha sin examen. Utegångsförbud i mer än 24 timmar, inget företag, inget arbete, ingen lösning. Resten, bara en kontinuitet av samma roman där extremerna blir mer polariserade varje dag ... efter nästan tre månader av ...

Cirka 10 löser meningar av catracha-krisen

... Efter att ha gett min arm två nypor slutade jag acceptera att jag inte drömde. ... Om Honduras fördömde OAS-brevet med omedelbar verkan och OAS förvisar Honduras, kommer Zelaya att förbli i luften? ... Så många nikaraguaner och venezuelaner i städerna; något de håller på med. ... en del är föråldrade, de pratade om ...

Honduras valde det tredje alternativet

"Med det här meddelandet informerar jag er om att jag säger upp brevet från Organisationen för Amerikanska stater i enlighet med bestämmelserna i artikel 143, med omedelbar effektivitet." Endast detta saknades, eftersom man måste öppna en kategori för politik och internationell rätt, eftersom temat går länge. Igår pratade jag om de möjliga alternativen ...

Honduras: perversa eller lönsamma alternativ

... Du har inte skrivit mig på flera dagar, tog de bort Internet? Eller är det att du är på gatorna eller är det att du inte längre älskar mig? Med vänliga hälsningar: din tårduk: bloggen Honduras återvände till världsarenan, efter att lite hade sagts om denna lilla pusselbit som tvingades in i ...

6 dagar som har förändrat våra liv

De senaste dagarna har varit så olika, varandra. Var och en har haft en annan smak, synd att smaken är så polariserad, medan den söta blir sur för vissa, i andra händer det tvärtom. För alla är bakgrundssmaken gal, eftersom jag inte är en ideolog och inte heller detta ...