arkiv för

Politik och demokrati

Nyheter från internationell politik

Lämna Venezuela i samband med blackouts

Jag tror att vissa känner till situationen i Venezuela, jag säger lite för att jag vet att Venezuela inte är universets centrum, och därför finns det människor som inte ens vet var det är. Många av dem som läser mig, känner och lider av situationen från utsidan, tror några på att de vet vad som händer, dom gör dom ...

Hur jag fick min son ut ur Venezuela

Efter att ha bevittnat konserten för humanitärt bistånd till Venezuela, bestämde jag mig för att avsluta med ett skrivande som jag inte hade kunnat avsluta. Om du läser publicering på min odyssé att lämna Venezuela, att de var nyfiken på hur var i slutet av min resa. Tripens kalvar fortsatte, jag hade berättat för dem att jag kunde ...

Hur världskartan var i 1922

Den senaste utgåvan av National Geographic ger två mycket intressanta ämnen: Å ena sidan en omfattande rapport om arvsmodelleringsprocessen med hjälp av laserinspelningssystem. Detta är en samlarobjekt, som förklarar den komplexitet som tog verk på ansikten av Mount Rushmore i South Dakota ...

Andra obliquities av den honduranska politiska krisen

2009 var det år som den politiska krisen i Honduras exploderade i den nya formen av kupper, med den karakteristiska partiella slag, med motiveringar inom en härva av lagar som skyddar honom, trots att de renaste principerna om demokrati bryts. Geofumed överstiger nu 100,000 månadsbesök, men ...

Av coups d'etat i Honduras och Paraguay

Först och främst börjar jag med att förtydliga att jag kallar det en kupé d'Etat eftersom efter månader av efterforskning är Sanningskommissionens rapport namnet som det kallades för Honduras och det är namnet att den internationella kontroversen kommer att leda till två års lidande i Paraguay människor. Likheterna är ...

Latinobarómetro, rapport 2011

Det finns en Latinamerika dold bakom den stereotypa bilden av det tjugonde århundradet, har vi transformado.Mientras svaghet politik och misstro väldiga dagordningen i regionen, fortsätter utvecklingen tyst obevakad. En ny region uppstår som pressar för att gå snabbare än länderna, för att omfördela frukterna av ...

Honduras krisen verkar sluta

"Om du ska föda leguaner, kommer vi att höja leguaner," sa han. Men det kommer inte att bli död i denna stad på grund av dig. (sida 11) "Vad tycker du?" José Arcadio svarade ärligt: ​​"Hundskit. (sidan 14) "Vi skickar inte papper i den här staden", sa han utan att förlora sin lugn. Och så vet du genast, nej ...

Posten 801

Det här inlägget ska inte slösas bort förgäves, men veckan blir mycket upptagen om jag vill ta en lugn semester så jag måste prata mellan linjerna. Som skuld till kommentaren till den vän som frågade om min son drar Asterix och Obelix, är det här ett exempel som tagits från en av ...

Krisen i Honduras ... fortsätter

De som reser, vistas där de är, stängda flygplatser, min son glad för att han inte kommer att få sin examen. Utegångsförbud för mer än 24 timmar, ingen verksamhet, inget arbete, ingen lösning. Resten, bara en kontinuitet i samma roman där extremiteterna varje dag polariserades mer ... efter nästan tre månader av hans ...

Cirka 10 löser meningar av catracha-krisen

... efter att ha givit mig två knäppningar på armen, slutade jag med att acceptera att jag inte drömde. ... om Honduras fördömde OAS-brevet med omedelbar verkan, och OAS-utvisade Honduras, är Zelaya kvar i luften? ... så många nikaraguaner och venezuelaner i städerna; någonting plottar. ... några är halva föråldrade, de pratade om ...

Honduras valde det tredje alternativet

"Med detta innebär jag att du meddelar att du fördömer amerikanska organisationens brev i enlighet med bestämmelserna i artikel 143, med omedelbar effektivitet" Endast det jag saknade, måste öppna en kategori för politik och internationell rätt, eftersom temat går för länge. Igår pratade jag om möjliga alternativ, ...

Honduras: perversa eller lönsamma alternativ

... du har inte skrivit till mig för dagar, tog de bort Internet? eller är det att du är på gatorna, eller älskar du inte längre mig? Uppmärksamt: Din tårduk: bloggen Honduras återvände till världsarenan, efter det var litet sagt om det här lilla stycket av pusset som rymdes med våld i ...

6 dagar som har förändrat våra liv

De sista dagarna har varit så olika, en från den andra. Var och en har haft en annan smak, synd att smaken är så polariserad, medan det söta råkar vara bittert för vissa, det händer i andra omvända. För alla är bakgrundsmaken en gal, eftersom jag inte är ideolog eller det här ...